17/12/16

Στον φυσικό του χώρο σήμερα ο Αλέξης μας

μίλησε στο συνέδριο του Die Linke, του κόμματος της Αριστεράς της Γερμανίας. Ενός κόμματος που είναι η μετεξέλιξη του επί 40 χρόνια κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας, το οποίο μετά την Επανένωση ενώθηκε με την αποσκιρτήσασα περιθωριακή αριστερή πτέρυγα του Σοσιαλιστικού Κόμματος SPD της Δυτικής Γερμανίας. Ενός κόμματος που συνεχίζει να παίρνει περιθωριακά ποσοστά στα δυτικά ομόσπονδα κρατίδια, ενώ στα ανατολικά διατηρεί περί το 20%, χάρη στην παλιά ανατολικογερμανική νομενκλατούρα, τους νοσταλγούς και τους βολεμένους της κομμουνιστικής δικτατορίας.
Το κόμμα αυτό ετοιμάζεται στο σημερινό του Συνέδριο, στο οποίο μίλησε ο Αλέξης μας, να εκλέξει πρόεδρό του τον Γκρέγκορ Γκύζι, στέλεχος του Κ.Κ. της ΛΔΓ από το 1967, αποδεδειγμένα επί 11 χρόνια πληροφοριοδότη της Στάζι και πρώτο πρόεδρο του Κ.Κ. της ΛΔΓ μόλις αυτό έχασε το μονοπώλιο της εξουσίας το 1989 (αλλιώς θα γινόταν αυτομάτως πρόεδρος της χώρας). Ο Γκύζι έχει παραδεχτεί δημοσίως ότι οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν κατέστρεψαν την χώρα και πως το κόμμα θα πρέπει να αναζητήσει "νέες εκδοχές του σοσιαλισμού".

Στα πρότυπά του ο Αλέξης. Μετά την Βενεζουέλα και την Κούβα, τώρα η Ανατολική Γερμανία. Για να μην λέει κανείς ότι δεν ήξερε...

Kostis Lympouridis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.