5/12/16

Δεν ξέρουν τι τους γίνεται...

Για να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα απαιτεί επιπρόσθετα μέτρα 4,2 δισ. ευρώ. Υποτίθεται πως αυτά θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του χρέους. Ας μην έχουμε όμως καμιά αυταπάτη. Ούτε άλλα 4 δισ. ευρώ, ούτε άλλα 14 δισ. ευρώ είναι αρκετά για να σταματήσουν την κατρακύλα της οικονομίας και κατά συνέπεια της χώρας.
Η χώρα έχει δρομολογήσει την πορεία προς την κατάρρευση και την έξοδο από το ευρώ.
Όσοι πιστεύουν πως υπερβάλλουμε ας διαβάσουν τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε στη χθεσινή του συνέντευξη.
Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild am Sonntag αν είναι καιρός να ειπωθεί στους Γερμανούς ψηφοφόρους ότι μια απομείωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη, ο Σόιμπλε απάντησε: "Αυτό δεν θα βοηθούσε την Ελλάδα".
"Η Αθήνα πρέπει σε τελευταία ανάλυση να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ, δεν υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί αυτό, ανεξαρτήτως του επιπέδου του χρέους".
Αν η Ελλάδα είχε κάνει όσα έπρεπε το 2000 δεν θα είχαμε φτάσει στο 2010 ή αν είχαμε φτάσει θα είχαμε βγει ήδη από την κρίση με μικρότερες συνέπειες.
Από την κρίση θα είχαμε βγει και αν μετά το 2010 είχαμε κάνει όσα έπρεπε. Δηλαδή, μείωση και αναδόμηση του κράτους που αποτελεί τον "καρκίνο" της χώρας και αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού επί το δικαιότερο. Ήτοι, πέραν μιας εθνικής σύνταξης που ο καθένας θα εισπράττει μετά τα 65, ό,τι έχει αποδώσει ο ίδιος στο ασφαλιστικό του ταμείο, συν τις αποδόσεις. 
 
Για τη συνέχεια Capital

2 σχόλια:

  1. Ειναι απλο εαν καταστρεψουμε τις δομες του κρατους , δεν δινουμε συνταξεις, κλεισουμε το δωρεαν σχολειο και κλεισουμε τα δημοσια νοσοκομεια τοτε θα κανουμε αναπτυξη θα εχουμε γερη οικονομια και ο ψυχακιας κουτσαβλος μαζι με τον στουπα θα μας κοιταζουν με ενα βλεμα ικανοποιησης....αξιξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.