13/12/16

Μπαράζ συλλήψεων Κούρδων πολιτικών στην Τουρκία

Μπαράζ συλλήψεων Κούρδων πολιτικών στην Τουρκία
Στη σύλληψη 118 στελεχών του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), ως υπόπτων για πιθανές διασυνδέσεις με το PKK, έχει προχωρήσει η τουρκική αστυνομία.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, τα ξημερώματα περίπου 500 αστυνομικοί υποστηριζόμενοι από θωρακισμένα οχήματα και ένα ελικόπτερο εξαπέλυσαν επιχείρηση στα Άδανα της νότιας Τουρκίας και συνέλαβαν 25 αξιωματούχους του HDP.

Μονάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνέλαβαν στην Κωνσταντινούπολη ακόμη 20 αξιωματούχους του φιλοκουρδικού κόμματος, περιλαμβανομένου του τοπικού επικεφαλής, και πραγματοποίησαν έρευνες σε διάφορα σημεία, μεταξύ των οποίων και τα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Στην Άγκυρα συνελήφθησαν 17 στελέχη του HDP, ενώ 51 άνθρωποι συνελήφθησαν στη Μερσίνη της νότιας Τουρκίας και πέντε στην βορειοδυτική επαρχία Μανίσα.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από την ανάληψη της ευθύνης για τη διπλή βομβιστική επίθεση του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη, από τα «Γεράκια του Κουρδιστάν» (ΤΑΚ). 
Από τις βομβιστικές επιθέσεις σκοτώθηκαν 38 άτομα και τραυματίστηκαν άλλοι 155.

Σημειώνεται ότι οι ηγέτες του HDP, του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, είναι ήδη προφυλακισμένοι, αναμένοντας τη δίκη τους για διασυνδέσεις με το PKK.
Η Άγκυρα κατηγορεί συχνά το κόμμα ότι αποτελεί την πολιτική πτέρυγα της ένοπλης οργάνωσης.

tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.