22/12/16

Αναστασιάδης: Αδύνατη η λύση με στρατεύματα και εγγυήσεις

«Κοινές οι θέσεις με την ελληνική κυβέρνηση»Αναστασιάδης: Αδύνατη η λύση με στρατεύματα και εγγυήσεις
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (δεν εικονίζεται) κάνει δηλώσεις από κοινού με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη (φώτο) μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ (File: 17306890.jpg )
Απάντηση στον Τουρκοκύπριο ηγέτη και στην Άγκυρα, έδωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος τόνισε ότι με στρατεύματα και εγγυήσεις «θα είναι αδύνατη η εξεύρεση λύσης» στο Κυπριακό.
Ωστόσο, σημείωσε πως δεν θα ήθελε αν πει περισσότερα με δεδομένη τη θέση ότι πρέπει να κρατούμε την ψυχραιμία μας, αλλά και την αποφασιστικότητα μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «να θέσουμε αυτά που δικαιωματικά κάθε κράτος μπορεί να αξιώνει».
Σε ερώτηση, αν είναι εφικτές γεφυρωτικές θέσεις και προτάσεις, ο Νίκος Αναστασιάδης απέφυγε να δώσει απάντηση, λέγοντας πως «πρέπει να αφήσουμε τα θέματα όπως έχουν». Σημείωσε πως ο ίδιος είπε «αυτό, το οποίο όφειλε να πει με βάση τα όσα διαδραματίζονται τούτες τις ημέρες».
Επίσης, δήλωσε ότι θα συγκληθεί Εθνικό Συμβούλιο και θα υπάρξει συνέχιση επαφών με την ελληνική κυβέρνηση. «Οι θέσεις είναι κοινές με την ελληνική κυβέρνηση και συνεπώς, θέλω να πιστεύω ότι και η πολιτική ηγεσία θα συνεργαστεί κατά τρόπο που να βοηθήσει τις διαπραγματεύσεις, αφού θα έχουν και τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνουν υποχωρήσεις που θα μας φέρουν σε αντίθεση», είπε.
Ο Νίκος Αναστασιάδης επεσήμανε ότι «θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά οφείλει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο, έχοντας πάντα κατά νου τις βασικές αρχές και θέσεις, που διεκδικούμε, και η άλλη πλευρά, εάν επιθυμεί τη λύση θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι σημερινές συνθήκες, η ιδιότητα της Κύπρου ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπαγορεύουν και επιβάλλουν να ακολουθούμε τους κανόνες μιας Ένωσης κρατών, στην οποίαν ανήκουμε».
Απόψε ο Κύπριος πρόεδρος συναντήθηκε με τον ειδικό σύμβουλο του γ.γ.του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Άιντε, ο οποίος ενόψει της αυριανής συνάντησης των δύο ηγετών, είχε νωρίτερα συνάντηση και με τον Μουσταφά Ακιντζί.
Ανακοίνωσε ότι αύριο θα συζητηθεί το τι ακολούθησε του δείπνου της 1ης Δεκεμβρίου, αλλά κυρίως και οι προετοιμασίες για τις συναντήσεις στην Γενεύη. Πρόσθεσε ότι οι προετοιμασίες έχουν προχωρήσει «και οι δύο πλευρές εργάζονται πολύ σκληρά για να έχουμε το μεγαλύτερο αποτέλεσμα από τις συναντήσεις στην Γενεύη».
Παρότρυνση Άιντε για συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν
Ο Έσπεν Άιντε επεσήμανε ότι «είναι σημαντικό να υπάρξει συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου», σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνει κάποιος διάλογος ανάμεσα στους κύριους εμπλεκόμενους. Είπε ότι δεν έχει καθοριστεί η συνάντηση και πρόσθεσε ότι ο ίδιος παροτρύνει η συνάντηση να πραγματοποιηθεί, πριν από τη μετάβαση στη Γενεύη.
Σε ερώτηση, πότε θα αποστείλουν τα ΗΕ προσκλήσεις προς όσους θα παρευρεθούν στην διάσκεψη, ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ.του ΟΗΕ για το Κυπριακό παρέπεμψε στη δήλωση της 1ης Δεκεμβρίου. «Αυτοί που ξέρουμε ότι θα είναι εκεί είναι οι εγγυήτριες δυνάμεις και η Ε. Ε», είπε.
Έμμεση απάντηση από τον Νίκο Χριστοδουλίδη
Ο Κύπριος κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας εμμέσως στον Έσπεν Άιντε, δήλωσε: «Αν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη προσεγγίζουν την συνάντηση στην Γενεύη μέσα από τη σκοπιά του να καταλήξουμε σε ένα πετυχημένο αποτέλεσμα, δεν υπάρχει λόγος μη παρουσίας είτε της Ε.Ε, είτε των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Επίσης, δήλωσε ότι «η εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην διάσκεψη, στην Γενεύη, είναι δεδομένη».
Εξήγησε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα συμβαλλόμενο μέρος σε μια διεθνή συνθήκη, που θα συζητηθεί στη Γενεύη και δεν μπορεί να είναι απούσα. Και θα πρέπει επιτέλους να μην εισαγάγουμε αυτό στο δημόσιο διάλογο, να μην αμφισβητούμε από μόνοι μας την Κυπριακή Δημοκρατία».
Πρόσθεσε ότι μελετάται το πώς διασφαλίζεται καλύτερα η εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Το αν θα είναι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα θέμα το οποίο είναι εκτός συζήτησης, έχει τελειώσει», δήλωσε.
BHMA

3 σχόλια:

  1. Επί τέλους το είπαν:
    «Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα συμβαλλόμενο μέρος σε μια διεθνή συνθήκη, που θα συζητηθεί στη Γενεύη και δεν μπορεί να είναι απούσα..... Το αν θα είναι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα θέμα το οποίο είναι εκτός συζήτησης, έχει τελειώσει». ΚΑΙ
    Με παραμονή στρατευμάτων κατοχής επί Κυπριακών εδαφών και γκανγκστερική “προστασία” μέρους τού πληθυσμού μιάς ανεξάρτητης χώρας από οποιονδήποτε εξωτερικό παράγοντα συμφωνία δεν μπορεί να υπάρξει.
    Οποιαδήποτε συμφωνία για την ένταξη των τουρκοκυπρίων στην υφισταμένη ούτως ή άλλως Κυπριακή Δημοκρατία θα ενεργοποιείται από την στιγμή που θα εγκαταλείψει την Κυπριακή επικράτεια (επί ξηράς , θαλάσσης και αέρος) το τελευταίο στοιχείο τουρκικής ένοπλης παρουσίας και θα εξοφληθούν από την Αγγλία τα οφειλόμενα μισθώματα για τις εκτάσεις που κατακρατεί ως “βάσεις της” (με ταυτόχρονη προκαταβολή των μισθωμάτων των επομένων δύο ετών) . Είναι γνωστό σε όλους μας ότι δύσκολα θα βρεθούν δικοί μας που θα διεκδικήσουν και θα επιβάλουν πλήρη εφαρμογή τέτοιων όρων. Αλλά ας σημειώνονται για να θυμόμαστε πως θα διαπραγματεύονταν αληθινά περήφανα και ανεξάρτητα κράτη.
    Ας υπενθυμίσουμε ότι το λεγόμενο «Κυπριακό πρόβλημα» έχει λυθεί από την στιγμή που η Κυπριακή Δημοκρατία το 2004 εντάχθηκε ως ισότιμο Κράτος - Μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό που απομένει προς επίλυση είναι το τουρκοκυπριακό ζήτημα και είναι στην πραγματικότητα πρόβλημα τής Τουρκίας και των άγγλων κηδεμόνων της, οι οποίοι ακόμη δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ο Γρίβας και η Ε.Ο.Κ.Α. τούς ξήλωσαν από την “αυτοκρατορική αποικία”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.youtube.com/watch?v=_k1eREc-KGY
    από 37:00΄και μετά, ...φρέσκα κουλούρια από Κύπρο.
    Αναστασιάδης, ο άνθρωπος του (οινο)πνεύματος!!!
    Τουρκοκύπριοι. Από μειονότητα, κοινότητα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευριπίδης Μπίλλης (euripiodesb173@gmail.com)
    Παίζει θέατρο ο κ. Αναστασιάδης;;; Μάλλον. Δείτε κατωτέρω
    Η Ανανιακή λύση που προωθείται από τον κ Αναστασιάδη (και από τον κ. Τσίπρα που θα την τσιμεντώσει μετά τη συνάντηση του με τον Ερτογάν) είναι πλέον γνωστή. Και αποτελεί παραπλάνηση, το λεγόμενο να περιμένουμε να δούμε, να συμπαρασταθούμε στον Πρόεδρο κτλ

    Ως επανειλημμένα αναλύθηκε το πρόβλημα είναι το είδος της λύσης, του Ερτογάν και της Νούλας (και των όπισθεν της) που πειθήνια προωθεί ο κ. Αναστασιάδης (επιτελών Εσχάτη Προδοσία). Με πλήρη συμπαράσταση του κ. Τσίπρα και όλων των γνωστών Ανανιακών μνημονικών κομμάτων. Που ως πόντιοι νεοταξικοί Πιλάτοι, τηρούν αιδήμονα σιγή για το είδος της τουρκικής λύσης.

    Το είδος της λύσης που οδηγεί, με ή χωρίς παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο (υπό οποιανδήποτε μορφή), σε σίγουρο εκτουρκισμό της Κύπρου. Έποικοι μέσω ακτογραμμής που θα ελέγχει η τουρκία, Αλεξανδρεττοποίηση, χωρίς καμία προοπτική ενιαίου κράτους στο μέλλον, χωρίς κεντρική κυβέρνηση με εξουσίες, χωρίς ένοπλές δυνάμεις κτλ.

    Ας προβλέψουμε με βάση τα ανωτέρω (δηλαδή το ότι με τη λύση, με παραμονή ή όχι των τουρκικών στρατευμάτων ο εκτουρκισμός με Αλεξανδρεττοποίηση, είναι με μαθηματική ακρίβεια σίγουρος), τις επόμενες κινήσεις των, Νούλας, Ερτογάν, Αναστασιάδη και Τσίπρα

    Ήδη ο κ. Αναστασιάδης άρχισε με «μαχητικές» δηλώσεις του να προδιαγράφει τα αναμενόμενα. Λέγων ότι η (τουρκική) λύση είναι αδύνατη με παραμονή των στρατευμάτων.

    Προβλέπεται λοιπόν ότι μετά από «σκληρές διαπραγματεύσεις» η τουρκία θα αποδεχθεί την μη διατήρηση ή την παραπλανητικά μη διατήρηση των τουρκικών στρατευμάτων και εγγυήσεων. Ίσως όμως παραμείνουν οι εγγυήσεις καμουφλαρισμένες κατάλληλα, χωρίς την παραμονή των στρατευμάτων (περίπου είναι το ίδιο ).

    Αποτέλεσμα θα είναι να ζητήσει ο κ. Αναστασιάδης να κτυπήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες ότι η Κύπρος ενοποιήθηκε.
    Και να παρασύρει τον Ελληνισμό της Κύπρου να θεωρήσει μεγάλη επιτυχία την «υποχώρηση» της τουρκίας.
    Ώστε τότε να αποδεχθεί την τουρκική λύση εκτουρκισμού της Κύπρου και αφανισμού του

    Επισημαίνεται για άλλη μια φορά ότι με ή όχι εγγυήσεις η «λύση» οδηγεί σε εκτουρκισμό.
    Ηθελημένα από τον κ. Αναστασιάδη, αν δεχθούμε ότι δεν είναι ολιγόνους.

    Τέλος για τους ακόμα αιθεροβάμονες για την ΕΕ, παρατηρούμε ότι η ΕΕ των «αγορών», ως έχει αποδειχθεί για την Κύπρο τουλάχιστον από το 2004 της ένταξης της στην ΕΕ, ουδόλως ενδιαφέρεται για; το αν η Κύπρος θα παραμείνει Ελληνική ή θα εκτουρκιστεί.
    «Όσον» για τους περισσότερον αιθεροβάμονες με ΝΑΤΟ κτλ δεν χρειάζεται να γραφεί οτιδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.