20/12/16

Πρώτο πιάτο ο Ερντογάν στις επαφές της CIA με Αλβανούς αξιωματούχους

Η απομάκρυνση των Τιράνων από την «αγκαλιά» της Τουρκίας ήταν το μήνυμα που μετέφερε ο διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, Τζον Μπρέναν (φώτο)
Οι Αμερικανοί λένε ότι «ένα ταξίδι του επικεφαλής της CIA σε μία χώρα είναι πολύ σπουδαιότερο από ένα ταξίδι του προέδρου των ΗΠΑ...». Από αυτή την οπτική, η προ δεκαημέρου αιφνιδιαστική επίσκεψη του διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν στα Τίρανα, η οποία μάλιστα κρατήθηκε μυστική και ανακοινώθηκε μόνο μετά την ολοκλήρωσή της, κρύβει... πολλά μυστικά, αφού ο ισχυρός άνδρας της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών συναντήθηκε με το σύνολο της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας και με «ομόλογούς» του, παράγοντες του αλβανικού κράτους.
Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος έχει μακρά διαδρομή στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Σύμβουλος
Ηταν σύμβουλος σε θέματα τρομοκρατίας του προέδρου Ομπάμα προ της εκλογής του και κατά την πρώτη του θητεία έχει εργαστεί ως αναλυτής και αξιωματικός σε γραφεία της CIA στο εξωτερικό, υπήρξε ο πρώτος διευθυντής του Αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας, τη δεκαετία του ’90 ήταν σταθμάρχης της CIA στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, γνωρίζει άπταιστα την αραβική και υπηρέτησε ως «προσωπάρχης» στη CIA επί της εποχής του Βορειοηπειρώτη, Χειμαρριώτη διευθυντή Τζορτζ Τένετ
Για τη συνέχεια dimokratia

2 σχόλια:

  1. Άρα η επιχείρηση και καλά κύκλωσης της Ελλάδας με στρατηγική συμμαχία σουλτάνου και Αλβανών που βλέπαμε σε δημοσιεύματα από εκατέρωθεν επισκεψεις και φιλοφρονήσεις πάει για φούντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Βασιλης Παπαιωαννου κι εγώ αυτό σκέφτηκα αλλά απο την άλλη έστω πως "αποκόβονται" οι Αλβανοί από αυτόν εναγκαλισμό με τους Τούρκους, θα μπορούσαν πιθανώς κάτι τέτοιο να το..."πωλήσουν" προς την αμερικάνικη πλευρά ζητώντας ανταλλάγματα και εκεί μοιραία μπλέκεται και η Ελλάδα πάλι, τα πράγματα γενικώς είναι και περίεργα και μπλεγμένα, την ατζέντα των αμερικάνων στην περιοχή ειδικά από τα γεγονότα του Κοσσυφοπεδίου και μετά μόνο "φιλελληνική" δεν τη λές, δυστυχώς...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.