23/8/17

Η Ράκκα πέφτει - Τώρα αρχίζουν τα ενδιαφέροντα αλλά και τα δύσκολα για όλους

Οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF), που έχουν ως κύρια συνιστώσα τους Κούρδους του YPG, κατέλαβαν χθες πέντε συνοικίες της παλιάς πόλης, στη Ράκκα, με αποτέλεσμα να ελέγχουν πλέον περίπου το 60% του πολεοδομικού συγκροτήματος της οιονεί πρωτεύουσας των τζιχαντιστών.
Ήδη οι ΗΠΑ, που έχουν τον πρώτο λόγο στην εν λόγω περιοχή, σε συνεργασία με τους τοπικούς Άραβες φυλάρχους και τους Κούρδους, έχουν προετοιμάσει την Αστυνομία της πόλης και της περιοχής, που απαρτίζεται από ντόπιο στοιχείο, όπως και την Πολιτική Επιτροπή που θα διοικεί την πόλη.
Ασφαλώς, η απελευθέρωση της Ράκκας, θα έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία για την πορεία του Ι.Κ., και συμβολική και ουσιαστική, σε επίπεδο όμως πολιτκών και γεωπολιτικών ισορροπιών, θα λέγαμε ότι την επόμενη μέρα δρομολογούνται σοβαρές εξελίξεις, που θα επηρεάσουν το αύριο της ευρύτερης περιοχής.
Κι αυτό γιατί όλοι και κυρίως ο Ερντογάν και οι σύμβουλοί του στην Άγκυρα, περιμένουν να δουν πώς θα κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά οι Κούρδοι την καθοριστική συμβολή τους στην απελευθέρωση της Ράκκας και στην νίκη εναντίον του Ι.Κ., σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και μερικές δεκάδες άλλα κράτης της διεθνούς κοινότητας.
Αν λάβει δε κανείς υπ' όψιν του ότι είναι προ των θυρών και η απελευθέρωση της Τελ Αφάρ, ότι στις 25 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένο το δημοψήφισμα της ανεξαρτησίας των Κούρδων του Νοτίου Κουρδιστάν - Βορείου Ιράκ και συζητείται επέμβαση των ΗΠΑ μαζί με τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF) και τους Κούρδους του YPG, στην περιοχή Ιντλίμπ, που θα οδηγήσει τους Κούρδους στην κυριολεξία ένα βήμα πριν τη Μεσόγειο, τότε αντιλαμβάνεται ότι όντως η επόμενη μέρα στην περιοχή έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν.
Σ.Κ.

3 σχόλια:

 1. Ευριπίδης Μπίλλης
  Αν δεν κάνω λάθος, δεν είναι δημοκρατικές δυνάμεις. Είναι οι στασιαστές εναντίον του Συριακού κράτους, συνυπεύθυνοι για την καταστροφή της χώρας τους, πρακτορεύοντας ξένα συμφέροντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σου βαζω φωτια το σπιτι,σου δινω μερικους κουβαδες νερο.να τη σβησεις και σε διαταζω πως να το διακοσμισεις. Καλα δεν ειναι ;

   Διαγραφή
  2. Κύριε καθηγητά
   δεν είναι έτσι τα πράγματα.
   Οι Κούρδοι και οι λοιποί που συμμετέχουν στις Δημοκρατικές Δυνάμεις, δεν στράφηκαν εναντίον του κράτους. Κατέλαβαν τα εδάφη τους οι ισλαμιστές και εναντίον αυτών πολεμούν.

   Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.