6/9/17

Στα δικαστήρια θα προσφύγει η Μόσχα για το κλείσιμο του προξενείου της στο Σαν Φρανσίσκο

  • Στα δικαστήρια θα προσφύγει η Μόσχα για το κλείσιμο του προξενείου της στο Σαν Φρανσίσκο
    (Φωτ.: EPA / Mikhail Klimentyev / Sputnik)
Στο θέμα του κλεισίματος του ρωσικού προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο επανήλθε την Τρίτη από την Κίνα, όπου διεξήχθηκε η Σύνοδος των χωρών BRICS, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σημειώνοντας ότι θα δώσει εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών να κινηθεί νομικά κατά της αμερικανικής κυβέρνησης για παραβίαση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων της Ρωσίας.

Χαρακτήρισε άνευ προηγουμένου την επιλογή της Ουάσινγκτον να προχωρήσουν σε κατάσχεση ρωσικών κτηρίων και εγκαταστάσεων. «Αυτό αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων της Ρωσίας», είπε.
Η μεταχείριση που επιφύλαξε η Ουάσινγκτον στη ρωσική διπλωματική αποστολή στην αμερικανική επικράτεια ήταν «άξεστη», είπε ο Ρώσος πρόεδρος. «Αλλά είναι δύσκολο να κάνεις διάλογο με ανθρώπους που μπερδεύουν την Αυστρία με την Αυστραλία. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι΄αυτό. Προφανώς αυτό είναι το επίπεδο πολιτικού πολιτισμού ενός συγκεκριμένου μέρους του αμερικανικού κατεστημένου», ήταν το αιχμηρό σχόλιο του Πούτιν.
Προανήγγειλε επίσης περαιτέρω μείωση του διπλωματικού προσωπικού των ΗΠΑ στη Μόσχα, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.