7/9/17

Η μάχη του τσαγιού: Ετσι αφανίζει τα βότανα η «μαφία των Ελληνικών βουνών»

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει η αποψίλωση αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στη βόρεια Πίνδο και τον Γράμμο, εξαιτίας της παράνομης διακίνησης τους μέσω των μονοπατιών στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Με εκκλήσεις τους προς τις αρμόδιες αρχές, οι δημοτικές αρχές τονίζουν τη σοβαρότητα του προβλήματος καθώς απειλούνται τα ευαίσθητα οικοσυστήματα των περιοχών τους. 

Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή εξαιτίας των καταδρομικών επιθέσεων από την ελληνοαλβανική μεθόριο. Η λεία των δραστών είναι κυρίως το τσάι του βουνού, αλλά και άλλα φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά που πωλούνται μέσω της Αλβανίας σε χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ. 
Όπως διαπιστώνεται, οι δράστες από τη βιασύνη τους να επιλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα φυτά και να φύγουν ανενόχλητοι τα ξεριζώνουν με αποτέλεσμα να σταματάει η φυσική αναγέννησή τους και να γίνονται στείρα ολόκληρα βουνά. 

Ενδεικτικό του μεγάλου προβλήματος είναι ότι από την Άνοιξη μέχρι και σήμερα έχουν κατασχεθεί μεγάλες ποσότητες. Περίπου 236 κιλά τσάι και σπάνια φυτά τα οποία θα εξάγονταν από την Αλβανία στο εξωτερικό κατασχέθηκαν απο αστυνομικούς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας. 
ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΣΑΓΙΟΥ-ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΥΛΟΤΟΜΙΑ 
Μέχρι 31-08-2017 
ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΣΑΓΙΟΥ 
Περιπτώσεις : 6 
Συλληφθέντες : 11 υπήκοοι Αλβανίας 
Κατασχεμένες ποσότητες τσαγιού: 213 κιλά και 400 γραμμάρια 
Τόποι παραβάσεων: 


Για τη συνέχεια  greenagenda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.