3/9/17

Η Κύπρος παραμένει στο Στόχαστρο - Βήματα εδραίωσης της κατοχής από την Άγκυρα

Κινήσεις τακτικής αλλά και εδραίωσης της παρουσίας της στα κατεχόμενα υιοθετεί η Τουρκία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Άγκυρα σε διπλωματικό επίπεδο προετοιμάζει ενέργειες με στόχο να δυσκολέψει τη Λευκωσία ενώ προχωρεί στην υιοθέτηση μέτρων που δημιουργούν τετελεσμένα επί του εδάφους.
Σε αυτούς τους σχεδιασμούς, το καθεστώς Ερντογάν έχει δημιουργήσει κανάλια συνεννόηση με τη ψευδοκυβέρνηση, αφήνοντας στο περιθώριο τον Μουσταφά Ακιντζί.
Παρόλο που ο τελευταίος δεν διαφοροποιείται ποσώς από τους σχεδιασμούς και τις ενέργειες που γίνονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε διπλωματικό επίπεδο, η τουρκική πλευρά θα επιχειρήσει τις επόμενες εβδομάδες να επανέλθει στο Κυπριακό ζητώντας «μια τελευταία προσπάθεια», καθορίζοντας ωστόσο και τελικό χρονοδιάγραμμα. Η κίνηση αυτή προδήλως  γίνεται για να δυσκολέψει τη Λευκωσία, η οποία δηλώνει έτοιμη για μια νέα προσπάθεια, επανέναρξης της διαδικασίας ενώ ανησυχεί κατά πόσο μπορεί το Κυπριακό να αντέξει ακόμη μια αποτυχία, η τρίτη για φέτος ( δυο Πενταμερείς).
Την ίδια ώρα, καταβάλλονται προσπάθειες για διεθνείς επαφές του ψευδοκράτους, πρωτίστως όμως για σύναψη οικονομικών συναλλαγών ( εμπόριο, τουρισμός κλπ). Στα πλαίσια αυτά  καταβάλλεται προσπάθεια για να ανοίξουν νέα γραφεία του ψευδοκράτους στο εξωτερικό.
Επίσης, μέσα από τα «πανεπιστήμια» γίνονται κινήσεις αναβάθμισης. Τα λεγόμενα πανεπιστήμια με τη στήριξη του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προσπαθούν να ενταχθούν σε διεθνείς οργανισμούς ανώτατων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.
  Κώστας Βενιζέλος   
Φιλελεύθερος

Η Κύπρος στο Στόχαστρο – Γιατί θέλουν μια Κύπρο χωρίς Έλληνες

€14
Συγγραφέας: Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος
ISBN: 978-618-5219-33-8
Σελ.: 238
Διάσταση: 14 Χ 21
Σειρά: Πολιτική
Γλώσσα: Ελληνικά
Κωδ.: 86979Π26
Βιβλιοπωλείο ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ: Φιλελλήνων 14, Τ.Κ. 10557, Σύνταγμα, Αθήνα, 210 3316036, info@infognomon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.