25/3/18

Άνοιξαν τα πρώτα διόδια στην Αλβανία. 5 ευρώ ανά διέλευση


Η Αλβανία μπαίνει στην εποχή των διοδίων. Ο πρώτος δρόμος με διόδια στην Αλβανία είναι γεγονός. Και δεν είναι άλλο από το Δρόμο του Έθνους”(Rruga e Kombit) . Έτσι λοιπόν  από σήμερα  από σήμερα 12.00 τοπική ώρα κάθε ΙΧ αυτοκίνητο καλείται να πληρώσει το ποσό των 5€ ανά διέλευση στην είσοδο του τούνελ του Kalimash, σύνολο 10 ευρώ.
Τα διόδια ήταν να τοποθετηθούν από το 2016 άλλα λόγω αντιδράσεων αναβλήθηκε η τοποθέτηση αρχικά για το Δεκέμβριο του 2017. Διαβάστε εδώ https://albanians.gr/tsouchtera-diodia-5-evro-apo-to-dekemvrio-stin-alvania.html
Όπως είχαμε επισημάνει και στο παραπάνω άρθρο το να πληρώνεις 5 ευρώ στο αυτοκινητόδρομο Δυρράχιο-Κουκες (Rruga e Kombit) είναι τουλάχιστον σκανδαλώδες. Η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία και το κόστος της ήταν περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Φυσικά ο αυτοκινητόδρομος εξακολουθεί να είναι ελλιπής σήμερα, οπού μέχρι στιγμής 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικά ατυχήματα κατά μήκος αυτής της εθνικής οδού. Σε αυτό το αυτοκινητόδρομο υπάρχουν ακόμα ελλιπή τμήματα τεσσάρων λωρίδων και μη ασφαλείς έξοδοι.

για τη συνέχεια Albanians.gr

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.