7/3/18

Γιατί είμαστε υποκριτές – Αυτά που ανέφερε ο Δαβάκης για τους Ρομά είναι η πραγματικότητα

Πόσο υποκριτική μπορεί να είναι η κοινωνία μας, πλήθος ηθικολόγων εμφανίζονται ως κήνσορες του ουμανισμού και κατά βάθος είναι φελλοί; 
Έχουμε βρεθεί λίγο ή πολύ αντιμέτωποι σε διάφορα γεγονότα με τους Ρομά, αθίγγανους, γύφτους ή τουρκόγυφτους.


Κάτι ευτραφείς κυρίες με πολύχρωμα φουστάνια που προφανώς δεν έχουν παρακολουθήσει ούτε κατά λάθος τις τάσεις της μόδας…σε πλησιάζουν και σου λένε «ρε ομορφόπαιδο να σου πω την μοίρα σου ή ρε μορφονιά να σου πω τα καλά της τύχης σου, ποιο καλό παλικάρι θα σε πάρει».
Σε αυτή την εικόνα ενδόμυχα όλοι και όλες θα έχετε πει ρε τις μαγαρισμένες πάνω μου πέσανε και για καλό και για κακό κοιτάτε και τις τσέπες σας να μην σας λείπει κανένα πορτοφόλι. 
Σίγουρα έχετε βρεθεί αντιμέτωποι με ρομά ή τσιγγανάκια ή γυφτάκια – ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω τις διαφορές τους – που σου λένε στο δρόμο θα μου δώσεις ένα ευρώ;
Του δίνεις το 1 ευρώ και μετά σου ζητάει και τυρόπιτα από το παρακείμενο μαγαζί.
Μάλιστα εάν καταλάβει ότι δείχνεις καλοσύνη θα σου ζητήσει και coca cola για την χώνεψη.  
Σίγουρα θα έχετε βρεθεί αντιμέτωποι όλοι εσείς οι δήθεν ηθικολόγοι σε στιγμές ότι πλανόδιοι μαζεύουν κάθε είδους σκουπιδιών, χαρτόνια, σίδερα κ.α. 


Για τη συνέχεια BankingNews

7 σχόλια:

  1. Αντι να βαλετε ποινες σε οποιον εχει παιδια χωρις να μεριμνα να τα εκθρεψει, τους δινετε και επιδοματα. Με αυτη τη λογικη δημιουργειτε παρασιτα και τα παρασιτα απαιτουν εντομοκτονα .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Hasan Muratoglu,

      Με το σχόλιό σου, φλερτάρεις επικίνδυνα με ιδέες και πρακτικές που γυρίζουν την ανθρωπότητα στην εποχή του Zyklon B.

      Διαγραφή
    2. Πιστευεις οτι αντεχει μια κοινωνια παρασιτα???? Το ZYKLON - B χρησιμοποιηθηκε κατα χρησιμων ανθρωπων και οχι παρασιτων αγαπητε. Η προσφορα των Εβραιων της Ευρωπης στις τεχνες και επιστημες ειναι γνωστη. Οι Ρομα τι ακριβως προσφερουν για να καταλαβω στο ελληνικο ΑΕΠ. Μηπως θα επρεπε να τους μαζεψουν σε περιοχες και να φτιαξουν εργοστασια για να δουλευουν? Οποιος δεν δουλευει (εφ οσον μπορει) δεν πρεπει να τρωει (οποτε πεθαινει προφανως). Το λεει και ο Αποστολος Παυλος: Ο μη εργαζομενος μηδε εσθιετω.

      Διαγραφή
    3. @ Hasan Muratoglu,

      Δεν είμαι δικαστής να αποφασίσω ΤΙ θα κάνω με αυτούς τους ανθρώπους. Ακόμη όμως κι αν ήμουν (δικαστής), υπάρχει άραγε κάποιος που μπορεί να αποφασίζει για το ποιος αξίζει να ζήσει και ποιος πρέπει να πεθάνει; Εν πάση περιπτώσει, οι απόψεις σου περί «εντομοκτόνων» πάνω στα κεφάλια ανθρώπων που κατά την δική σου λογική αποτελούν «ζιζάνια» (σαν να λες «…βρε δεν πάνε στο διάολο, σκότωσέ τους όλους να τελειώνουμε με δαύτους…»), είναι λίγο ανησυχητική - να το κοιτάξεις αυτό - και νομίζω, πως δεν συμβαδίζει και πολύ με την (δήθεν) ΧριστιανΟρθόδοξη ρητορική σου. Από τη μία «…έτσι μας είπε ο Απόστολος Πάυλος κλπ…» κι από την άλλη, σου ψιλο-αρέσει η ιδέα να ξεκάνεις ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ έτσι επειδή η αισθητική σου δεν ανέχεται φτώχια, μιζέρια και την συνεπακόλουθη παραβάτική συμπεριφορά. Ωραίος «χριστιανός» είσαι φίλε… να σε χαίρεται η θρησκεία / δόγμα που σε έχει στις τάξεις της!…

      …και τέλος, για να είμαι και ειλικρινής απέναντί σου, αν ήσουν «Άριος» και υπέγραφες ως «Kurt» ή «Ernst» ή «Heinrich» ή «Gerhard» ή έστω «Wilhelm», θα το καταλάβαινα. Αλλά με το «Hasan Muratoglu» που πα’ ρε καραμήτρο!

      Διαγραφή
  2. Ειναι αληθεια οσα λεει ο αρθρογραφος!και δεν υπαρχει ρατσισμος στο οτι τους εχει φοβηθει το ματι μας,απο την αρπαχτικη συμπεριφορα τους.Προσωπικα αφου την πατησα δυο τρεις φορες τους αποφευγω!δεν φταιω εγω για τον τροπο που εχουν μαθει να συμπεριφερονται στους συνανθρωπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας είναι καλά ο Λαζόπουλος ,Στεφανίδου, Τριανταφυλλόπουλος κλπ, δημοσιογράφοι-παρουσιαστές που τους έκαναν φίρμες.Αν τολμήσει κάποιος πει κάτι εναντίον τους τα ΜΜΕ τον έχουν περάσει γενεές δεκατέσσερις.Πόσοι ηλικιωμένοι έχουν δεινοπαθήσει στα χέρια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eδώ πήρε φωτιά η γειτονιά μας και, καλά ο Τσίπρας, αλλά όλοι οι άλλοι να αχολούνται με τούς γύφτους (παραφθορά τής λέξης αιγύπτιος, δηλ. φεύγει το αι, το π γίνεται φ και έχουμε τήν λέξη γύφτος/τόσο απλά);
    Επαναλαμβάνω ο Τσίπρας δεν μπορεί παρά να πετάει τήν μπάλα στην εξέδρα! Οι υπόλοιποι; Δυστυχώς ισχύει το "μάθαν πώς ......, πλακώσαν και οι γύφτοι"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.