7/3/18

Τσίπρας: Ντροπή ο ρατσιστικός λόγος απέναντι στους Ρομά, πολιτική ευθύνη και στην ηγεσία

Έμμεση αναφορά στη δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Δαβάκη, ότι «απαγορεύω σε γύφτους να με ψηφίζουν», έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του για τα εγκαίνια του κτιρίου Ασφαλείας Δυτικής Αττικής στη Φυλή, σημειώνοντας ότι πρόκειται για διχαστικό και ρατσιστικό λόγο και ότι η πολιτική ευθύνη βαραίνει και την ηγεσία.
«Είναι ντροπή, κατέχοντες δημόσιο αξίωμα όπως αυτό του βουλευτή και μάλιστα του πρώην υπουργού, να αναπαράγουν έναν τέτοιο διχαστικό και ρατσιστικό λόγο απέναντι στους Ρομά συμπολίτες μας. Και όταν αυτός ο λόγος δεν επιφέρει συνέπειες σε όσους τον παράγουν, η πολιτική ευθύνη και η ντροπή δε βαραίνει αποκλειστικά αυτούς, αλλά και την ηγεσία τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Για τη συνέχεια FmVoice

13 σχόλια:

  1. Αρέσει ψευταρα Τσίπρα !!! Ούτε οδηγό δεν θα σε έβαζα στην δουλειά μου !!! Και εσένα ο λαός σε έκανε πρωθυπουργό !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης Μπίλλης
      Μιλάει ο υβριστής του Ελληνισμού ως "ετερόκλητου όχλου των συλλαλητηρίων"

      Διαγραφή
    2. @pointman
      You're right. Let's drop the 1 and go with 8% which might be too much too.

      Διαγραφή
    3. Ρε Πάνο γιατί ανακατεύεις τα Αγγλικά στις απαντήσεις σου,αφού ξέρεις καλά Ελληνικά;

      Διαγραφή
  2. Ταϋγέτη.

    Ποιοὶ Ρομὰ καὶ μποῦρδες;
    Ἐγὼ Γύφτους τοὺς ξέρω καὶ Γῦφτοι εἶναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο Ταϋγέτη. Πρεπει να τα λεμε οπως πραγματικα ειναι.

      Διαγραφή
  3. Αδικαιολόγητη είναι η συμπεριφορά των τσιγγάνων οι οποίοι με τις πράξεις τους κάνουν την υπόλοιπη κοινωνία δικαιολογημένα να τους βλέπει αυτό που πραγματικά είναι. Ζητιάνους ή μικροκακοποιούς και άλλα χειρότερα ενώ στην καλύτερη περίπτωση παραμένουν δυσκολοπροσάρμοστοι μέσα στην κοινωνία με αποτέλεσμα να κινούνται στις παρυφές ή και εκτός περιθωρίου. Όπως πάντα στους κανόνες υπάρχουν και οι εξαιρέσεις και το ίδιο και στους τσιγγάνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως υπάρχουν κι εξαιρέσεις. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Κώστα Χατζή.

      Διαγραφή
  4. Η "αντιπολίτευση" τι είπε και τι λέει; Γιατί αφήνει τόν κάθε Τσίπρα να λέει ό,τι γουστάρει κυριολεκτικά; Υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή από ό,τι έκαναν οι Συριζαίοι στην υποψήφια Ρομά τού Συριζα γιά τήν ευρωβουλή όταν κατ' απαίτηση τής Τουρκιάς (ο τόνος στην λήγουσα!) τήν διέγραψαν από το ψηφοδέλτιο; Στην συνέχεια δε κάποιος Χριστόπουλος, ο οποίος άγνωστο πώς αναρριχήθηκε στην προεδρία τής διεθνούς επιτροπής ... ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικαιολοόγησε τήν προσβολή λέγοντας ότι όλοι αυτοί (μάλλον εννοώντας:Ρομά, Πομάκοι και λοιποί μουσουλμάνοι τής Θράκης είναι ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ. Ο ανθρωπιστής δικαιωματιστής τού ΣΥΡΙΖΑ τούς απεκάλεσε συλλήβδην ΠΡΑΓΜΑ! Εάν δεν αποτελεί αυτό ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ποιός είναι ο ρατσισμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί το καρκίνωμα αυτό παρά με έναν τρόπο που θα λύνει τα χέρια των πολιτικών και των διωκτικών μηχανησμών. Στην αναθεώρηση του Συντάγματος να περασει νόμος, σύμφωνα με τον οποίο οι λαμβάνοντες κοινωνικά επιδόματα απορίας, να μην έχουν δικαίωμα ψήφου. Πιστεύω ότι πάρα πολλά θα αλλάξουν απέναντί τους, μόλις σταματήσει το αλισβερίσι με τις ψήφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι είδους ομάδα ανθρώπων είναι αυτή που ως επί το πλείστον ζει ζητιανεύοντας και κλέβοντας; Έχουν παράδοση σ' αυτά και ας υπάρχουν κάποιοι εξ αυτών που πλέον δεν ζουν έτσι. Όσοι έχουν βγει από Ελλάδα θα δουν ότι τα ίδια ***** είναι και σε άλλες χώρες. Είδα μερικά παραδείγματα στην Ρουμανία αλλά και κυρίως στη Σερβία όπου έζησα ένα διάστημα. Πόσο θέατρο ρε Τσίπρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.