3/3/18

Δεν βιώνουμε μια κρίση, ζούμε μια καταστροφή!

Το 1974 ο Ελληνισμός έζησε την τελευταία καταστροφή της ιστορίας του, με την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο. Την ίδια περίοδο ο Γάλλος μαθηματικός Rene Thom παρουσίαζε την Θεωρεία των Καταστροφών, μια μαθηματική θεωρεία σύμφωνα με την οποία οι απότομες και αναπάντεχες μεταβολές της συμπεριφοράς ενός συστήματος, οφείλονται σε ενδογενείς κυρίως παράγοντες. Σύμφωνα με τον Rene Tom οι εξωγενείς παράγοντες, όπως οι πόλεμοι ή οι πολιτικές αποφάσεις, μπορούν απλώς να επιτείνουν την ενδογενή αιτία που δημιουργεί την καταστροφή. Έκτοτε η θεωρεία των καταστροφών έχει εφαρμοστεί σε πολλές επιστήμες όπως στην Βιολογία, στην Κοινωνιολογία και στην Οικονομία για να ερμηνεύσει απότομες μεταβολές πολύπλοκων και απρόβλεπτων συστημάτων.

Για τη συνέχεια liberal

5 σχόλια:

  1. Επιτέλους ένα άρθρο με τη "φωνή της λογικής".
    Θα κατορθώσει όμως η αντιπολίτευση διαμέσου του Μητσοτάκη να βάλει ένα τέλος στον κατήφορο;
    Η αλήθεια είναι ότι ο Κυριάκος έχει κάνει καλές μεταγραφές τελευταία ώστε να αναλάβει την ιστορική ευθύνη προκειμένου να σωθεί το έθνος.

    Στη συσπείρωση μεταξύ άλλων βοηθούν ο βαθυστόχαστος Ασημάκης Φωτήλας, ο δρομέας επί δυκίκλου Γιώργος Αμυράς, ο Harris Theoharis, o θεωρητικός των ΜΚΟ Σκυλακάκης κ.ά. Τελευταία με τρέλα δυνατή μεταγραφή, ήρθε με την εκπληκτικά αεικίνητη Κατερίνα Μάρκου.
    Αν ο Κούλης καταφέρει να προσετεριστεί τον θεωρητικό του Σικάγου Τζήμερο, και τον πολύχρωμο τσαχπίνη Βαλλιανάτο, τότε τη χώρα την περιμένουν λαμπρές ημέρες ανάταξης και ευημερίας.
    Τα καλύτερα έρχονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Του Θεοχάρη πρέπει να του ανάβουν λαμπάδα κάθε μέρα οι επιχειρήσεις.
    Κατάργησε τη θεώρηση στα μπλοκάκια και ως εκ τούτου απομόνωσε τους χαρτογιακάδες του ΚΒΣ της κάθε εφορίας που σε κάνανε να νοιώθεις υποτακτικός τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα γιαυτό τον αναφέρω.
      Διότι είναι φοβερό πολιτικό κεφάλαιο και σπινθιροβόλος νους.

      Διαγραφή
  3. τοσα χρονια αυτη την Εθνικη κυβερνηση ψαχνουμε ....μα καλα ορισμενοι καθονται και γραφουν αρθρα λες και δεν ξερουν οτι τοσα χρονια οι Ελληνες πολιτικαντηδες λειτουργουν σκεφτονται ενεργουν αποκλειστικα και χωρις κανενα ενδοιασμο ως εντολοδοχοι ξενων ....αντι να ψαχνουμε λυσεις απο το υπαρχον πολιτικο προσωπικο καλυτερα ηταν να υπαρξουν αρθρα- φωνες που θα προτρεπουν Ελληνες πατριωτες ικανους σε συνασπισμο και δυναμικη παρεμβαση επιτελους στα πολιτικα δρωμενα του τοπου..γιατι τετοιοι υπαρχουν και εχουν και προσωπικοτητα αλλα και το απαιτουμενο γνωσιακο υποβαθρο ωστε να ξανα εμπνευσουν τον Ελληνικο λαο να δωσει μαχη αξιοπρεπειας..γιατι ο Ελληνικος λαος εχει αποδειξει οτι οταν υπηρχε μπροσταρης να τον εμπνευσει και να τον εμπιστευτει δεν εχασε καμια μαχη...συνενωση διασπαρτων ""ΦΑΡΩΝ"" χρειαζομαστε ωστε το Ελληνικο φως να γινει δυνατο..και τοτε τα λεμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτος ο μεγαλος Γαλλος μαθηματικος μηπως ειναι Ιακωβινος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.