25/3/18

Εθνικό είναι η παραγωγή

Εθνικό σήμερα είναι να δημιουργείς δουλειές. Όχι αυτές τις παλιές, που έπρεπε να χρεώνονται τα εγγόνια μας για να τις πληρώνουμε, αλλά αυτές που τις πληρώνει ένας ξένος αγοραστής, επειδή του παρέχουν κάτι που θέλει. Που φέρνουν εισόδημα στη χώρα, για να μπορούμε με αυτό να αγοράσουμε όσα δεν μπορούν να παραχθούν εδώ: φάρμακα, πετρέλαιο, μηχανήματα. 
Εθνικό είναι να καλύπτουμε τις ανάγκες με δικές μας δυνάμεις, και όχι ζητιανεύοντας στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο.
Αντεθνικό είναι να εμποδίζεις τέτοιες δουλειές. Να καταδικάζεις τους Έλληνες σε μια κατάσταση μεταξύ ζήτουλα και αγανακτισμένου. Να φωνάζεις, να εκβιάζεις και στο τέλος να τα ρίχνεις στους άλλους. Εθνικό είναι η παραγωγή.
Αρίστος Δοξιάδης  

20 σχόλια:

  1. Εθνικο ειναι και να αντιδρας, να αντιστεκεσαι, στο ξεπουλημα της ιστοριας μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το εθνικό δεν είναι φασιστικό, το εθνικό είναι πατριωτικό !!! Το εθνικό είναι ελληνικό , Το ανθελληνικό δεν είναι πατριωτικό αλλά προδοτικο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Που φέρνουν εισόδημα στη χώρα, για να μπορούμε με αυτό να αγοράσουμε όσα δεν μπορούν να παραχθούν εδώ: φάρμακα, πετρέλαιο, μηχανήματα."
    Ναι κε Δοξιαδη.Μονο που και φαρμακα και πτρελαια και μηχανηματα παραγουμε και μπορουμε να παραξουμε κι'αλλα.
    Φτανει να μην ειχαμε απο πανω μας τους γερμανους και τους αμερικανους που λατρευουν τους τουρκους...
    Οι ξενοι κε Δοξιαδη ζητουν γη και υδωρ απο την Ελλαδα κι'οχι απο τους Ελληνες τους οποιους εχουν εγγεγραμμενους στα παλαιοτερα των υποδηματων τους.
    Καλλιστα λοιπον,θα μπορουσαμε να τους εγγραψουμε κι'εμεις.
    Αλλα ποιος εχασε το μυαλο του να το βρουμε εμεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελεος!!! http://www.defence-point.gr/news/epanastasi-stin-kinisi-stous-dimous-me-protovoulia-tis-dei

      Διαγραφή
    2. Είναι αρκετά ενδιαφέρουσα η είδηση που με σύνδεσμο μόλις δώσατε πριν.
      Δείτε και εδώ ως συμπλήρωμα στο πιο κάτω σχόλιο μου που έχει σχέση με την ελληνική παραγωγή της δεκαετίας του 1970.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Enfield_8000

      Διαγραφή
    3. Ξυνετε πληγες...τωρα θα τα παιρνουμε απο τους καλους φιλους των αμερικανων...Μαλλον θα παρει μιζα κιο κος Παϊατ.

      Διαγραφή
    4. http://www.defence-point.gr/news/ethniki-epetios-ke-ethniko-plio-to-opio-prosypegrapsan-ke-meta-to-xechasan-vid

      http://www.defence-point.gr/news/synechia-simantikou-nafpigikou-programmatos-tis-tourkias-gia-ti-sigkapouri

      Διαγραφή
  4. Κύριε Δοξιάδη φαίνεται σαν να μη γνωρίζετε καν την ιστορία αυτής της χώρας. Της Ελλάδος δηλαδή και αυτό διότι είναι εμφανές ότι παραγνωρίζετε αιτίες και συμπεριφορές που πραγματικά μας κατέστρεψαν.

    Η πραγματικότητα που αγνοείτε είναι ότι σε αυτούς που προστρέχουμε τώρα να δανειστούμε για δάνεια που ήδη είχαμε συνάψει και που ενώ για αυτά χρεοκοπήσαμε αφού πρώτα οι χρηματοδότες μας αρνήθηκαν να συνεχίζουν να μας δανειοδοτούν, και γνώριζαν δηλαδή οι ιδιώτες δανειστές μας ότι έτσι θα χρεωκοπούσαμε και θα έχαναν τα χρήματα τους ωστόσο εμείς αν και κατ΄ουσία χρεοκοπημένοι θέλαμε να συνεχίζουμε στο ακέραιο την αποπληρωμή τους.

    Και αφενός το παραγνωρίζετε αυτό αλλά αφετέρου δείχνετε να μην γνωρίζετε ότι η Ελλάδα πριν κάνει κολιγιά με την ΕΟΚ την μετέπειτα ΕΕ και το ευρώ, είχε πετύχει ρυθμούς ανάπτυξης πρωτόγνωρους για τις δυτικές οικονομίες, ενώ η χώρα μας μέχρι το 1970 είχε αρκετά μεγάλη παραγωγική δραστηριότητα, από βιομηχανίες νημάτων και υφασμάτων μέχρι και οικιακών επώνυμων πετυχημένων συσκευών και ναυπηγείων κτλ κτλ.

    Αν θέλατε να είσαστε πιο πειστικός, διότι αυτά που ως επιχειρήματα γράφετε είναι εντελώς επιφανειακά και αστεία, θα έπρεπε να γράφατε ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας που ήθελε διακαώς να μας βάλει στην ΕΕ και το Ευρώ και που εκ παραλλήλου μας αποβιομηχάνισε μας χρέωσε και με μερικά δις τα οποία ως κεφάλαιο απέδωσαν μηδέν.

    Οι "παλιές δουλείες" όπως χαρακτηριστικά γράφετε, ήταν δυστυχώς για τα επιχειρήματα σας αρκετά παραγωγικές πολύ περισσότερο τουλάχιστον από τις νέες δουλειές που δειχνετε εσείς να επιθυμείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κε. Δοξιαδη τοση κοντη μνημη; Δεν γνωριζετε τιποτα για ΧΡΩΠΕΙ, ΙΖΟΛΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ-ΠΑΤΡΑΙΚΗ,ΧΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ και αλλα πολλα. Ακομη και τη σημερινη περιπετεια της αυτοκινιτοβιομηχανιας των Αφων ΚΟΝΤΟΓΟΥΡΗ στη Θεσ/νικη φαινεται ν* αγοειτε. Χορτασαμε πια με τοση δουλικοτητα στην Αγγλοσαξωνια. ΕΛΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ειναι σκετη δουλικοτητα...ειναι ελαχιστες οικογενειες ...γυφτων...με παραδες....γυφτων λαμε....μια αποθεωση του ατομικου ειναι....ανθρωποι - κρατη....ειμαι μονος ενα κρατος....ανθρωποι τυρανοι...γεννημενοι σε χωρια....με κομπλεξ μυρια.....Δεν ειναι πολιτικο το θεμα....ειναι εσωτερικο ψυχικο....προκειται γισ ανθρωπους ερειπια....εσωτερικα....κουρελανθρωπους....αν δουμε και τις γυναικες τους...εκει να δειτε ερειπια....φερε να τρωμε...στα αυτα μας αν ειναι απο φονο....το φαι....Ειναι η ελιτ των ...ξελυγωμενων ερειπιων....υαινες ανθρωπων....καποιες κανουν και ...δωρεες απ την ...λεια.....και λατρευονται σαν μεγαλοψυχες.....εχουν ψυχη τα ζωα ?? Ισως..... Δεν ειναι πολιτικο θεμα οχι....οτι πολιτεια και ναχαν ...ιδιοι θαταν...ερειπια......ανθρωπων...μπαζα.Δεν ειναι ευκολο να απαλλαγεις απο τοσα ερειπια....χωρις να αναδομησεις τις κατεστραμενες... ψυχες τους....πως σκοτωνεις εναν ανθρωπο - κρατος ?? Αφου το πρωτο που λεει ειναι ΕΓΩ.....ποτε ΕΜΕΙΣ.... Πως ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
    http://nikosxeiladakis.gr/η-ευρωπαικη-ενωση-αποδεικνυεται-εθνι/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O αρθρογράφος είναι εκτός τόπου και χρόνου. Μιλάει λες και κατέβηκε απ΄τον Άρη. Δεν γνωρίζει τι έχει συντελεστεί τόσα χρόνια;Πως καταστράφηκε η πρωτογενής παραγωγή της χώρας;Πως καταστράφηκαν οι βιοτεχνίες λόγω της παγκοσμιοποίησης της κατάργησης δασμών στα εισαγόμενα και της εξάπλωσης του "κόκκινου γίγαντα" της Κίνας;
    Πως η ένταξη στην Ε.Ε. (με τις αναγκαστικές ποσοστώσεις στην παραγωγή) και ειδικότερα στην ΟΝΕ κυριολεκτικά μας κατέστρεψε.
    Τα εθνικά μας προϊόντα σήμερα, επί της ουσίας είναι ο τουρισμός και η αγροτική-κτηνοτροφική παραγωγή. Με το νέο νόμισμα όμως χάσαμε την ανταγωνιστικότητά μας.
    Συγκυριακά τα τελευταία χρόνια έχουμε αύξηση στον τουρισμό λόγω της άσχημης κατάστασης στην Β.Αφρική και τη Μέση Ανατολή, αλλά οι επιχειρήσεις του χώρου είναι καταχρεωμένες, και λόγω δανείων (με το δόλωμα των επιδοτήσεων ενός μέρους για να κάνουν επέκταση), και λόγω υψηλών ασφαλιστικών εισφορών και φόρων και γιατί αναγκάζονται να δουλεύουν συνέχεια με "προσφορές" και χαμηλές τιμές (σε σχέση με το κόστος, αν συμπεριλάβουμε και τον δανεισμό).
    Οι αγρότες καλούνται με το νέο σύστημα "βιβλίων εσόδων-εξόδων" να πληρώνουν μεγάλα ποσά σε ασφαλιστικές εισφορές (η πληρωμή προς τον ΟΓΑ ήταν περίπου 700 ευρώ το εξάμηνο και τώρα είναι 500-700 ευρώ τον μήνα και όποιος δεν έχει να πληρώσει, όχι μόνο δεν θα συνταξιοδοτηθεί αλλά κάποια στιγμή θα του πάρει ο ΕΦΚΑ το σπίτι του, αυτά είναι τα κατορθώματα του Βενιζέλου με το PSI που κατέστρεψε ολοσχερώς τα ασφαλιστικά ταμεία) και ένα 20-25% προς την εφορία. Επίσης πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές για τους εργάτες που απασχολούν.
    Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά τα τελευταία χρόνια αναγκάζονται να χρησιμοποιούν πανάκριβα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα, ενώ οι ανταγωνιστές τους (οι εκτός Ε.Ε.) που πουλούν και αυτοί τα προϊόντα τους στις ευρωπαϊκές αγορές (τα εισαγόμενα) χρησιμοποιούν παλιά φτηνά φυτοφάρμακα που στην Ε.Ε. έχουν καταργηθεί. Μιλάμε για περίπου 10πλάσιο κόστος (φυτοπροστασίας). Αν υπολογίσουμε και τα ημερομίσθια έχουμε και εκεί τις ίδιες διαφορές. Εδώ είναι 25-30 ευρώ και στην Τουρκία π.χ. ή στο Μαρόκο είναι 3 δολάρια.Τι να πρωτοπούμε γι αυτά τα πράγματα;
    Μόλις μπήκαμε στην ΟΝΕ έπεσαν τα επιτόκια δανεισμού από 20-25% σε 3-5%. Άρχισε βροχή δανείων που κατέληξαν στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, και στις βιομηχανίες ειδών οικοδομής. Φυσικά οι τιμές είχαν απογειωθεί, και απογείωσαν την Γερμανία ενώ έδεσαν τους Έλληνες.
    Παράλληλα οι κυβερνήσεις τύπωναν ομόλογα τα οποία αντάλλασσαν με πραγματικό χρήμα.Κυρίως Τραπεζών και Ασφαλιστικών Ταμείων.
    Άρχισε το μεγάλο πάρτυ στο "τρίγωνο του διαβόλου" : Tράπεζες-ΜΜΕ-Πολιτικό σύστημα. Ο καθένας τροφοδοτούσε και παράλληλα τροφοδοτούνταν από τους άλλους δύο.
    Οι Τράπεζες κατ΄εντολή των Κυβερνήσεων έδιναν δάνεια (αγύριστα) στα ΜΜΕ για να τις στηρίζουν (τις Κυβερνήσεις). Επίσης φορτώνονταν "χαρτιά" (ομόλογα) και έδιναν πραγματικά χρήματα για υπερτιμολογημένα δημόσια έργα, Ολυμπιακούς, εξοπλιστικά κ.ο.κ. που τα περισσότερα κατέληγαν στο πολιτικό σύστημα (και τους παρατρεχάμενούς του), όταν ταυτόχρονα διόριζε συνεχώς στο Δημόσιο για ψηφοθηρία.
    Καταστράφηκε η πρωτογενής παραγωγή και έμεινε μόνο μια μεταπρατική δραστηριότητα, η οποία είναι ανελαστική γιατί δεν παρεμβαίνει στο αρχικό κόστος.Όλα αυτά έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε μια χώρα "εχθρική" προς οποιουδήποτε είδους δραστηριότητα. Εκεί καταντήσαμε. Και όσοι ξεκινούν με όρεξη και αισιοδοξία γρήγορα αντιλαμβάνονται ότι όσο και αν προσπαθήσουν το μόνο που θα καταφέρουν είναι η επιβίωση.
    Αυτά που γράφει ο αρθρογράφος είναι στη σφαίρα του θεωρητικού... έτσι για να περνάει η ώρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Μαρια....εισαι εκπληκτικη....εχω παθει σοκ...ειναι κατι που δεν ξερεις αψογα ?? Μεχρι και το αγροτικο μεροκαματο με απολυτη ακριβεια....Τι στο καλο εσαι ?? Απο πυρηνικη φυσικη ..αστρονομια....εως οπου ναναι...Με εκπληκτικη ακριβεια....ανσλυτικη..και κριση φιλοσοφου... αρχαιου....Να σε χαιρεται η μανα σου...Εισαι αστερι
      ....σπανιο πολυ...

      Διαγραφή
  9. Kai αφου φαινεται οτι καποιοι δεν θελουν να παραγουμε τιποτα,δεν αγοραζουμε τουλαχιστον εκεινα τα ισρηλινα Trophy;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λέει ανάμεσα στα άλλα:"Εθνικό είναι να καλύπτουμε τις ανάγκες με δικές μας δυνάμεις, και όχι ζητιανεύοντας στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο."

    Αυτή είναι μια αυτονόητη γενική αλήθεια, αλλά πραγματικά αναρωτιέμαι, αυτός ο άνθρωπος που τη γράφει δεν ξέρει ότι έχουμε φορτωθεί ένα τεράστιο χρέος που μόνο για τόκους δίνουμε πολλά δισεκατομμύρια κάθε χρόνο, και το οποίο συνεχώς αυξάνεται ως ποσοστό του ΑΕΠ λόγω εσωτερικής υποτίμησης, οπότε είναι αδύνατον όχι μόνο να αποπληρωθεί στον αιώνα, αλλά ούτε απλώς να συνεχίσει να "εξυπηρετείται" (όπως λένε οι Τραπεζίτες), χωρίς νέα δάνεια (με νέους τόκους).
    Δεν ξέρει ότι δεν έχουμε δικό μας νόμισμα και ότι έχουμε γίνει επαίτες των ξένων για να μην αναγκαστούμε να φύγουμε απ΄το ευρώ (επειδή φοβόμαστε τα "αχαρτογράφητα εδάφη" της νέας κατάστασης);
    Αναγκαζόμαστε να ζητιανεύουμε συνεχώς δόσεις δανείων για να αποπληρώνουμε ομόλογα που κρατούν οι ίδιοι οι δανειστές (και μάλιστα στο 100%, όταν ξέρουμε ότι πολλά αγοράστηκαν από Ευρωπαϊκές Τράπεζες στο 40-50% της αξίας τους όταν άρχισε η κρίση χρέους).
    Δεν ξέρει ότι έχουμε παραδώσει "γη και ύδωρ" και ότι το Ταμείο υπέρ των δανειστών υπέρκειται του Συντάγματος;; Ότι έχουν δεσμευτεί τα πάντα ακόμα και τα μελλοντικά έσοδα της χώρας (προφανώς και από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βρε Μαρια....εισαι εκπληκτικη....εχω παθει σοκ...ειναι κατι που δεν ξερεις αψογα ?? Μεχρι και το αγροτικο μεροκαματο με απολυτη ακριβεια....Τι στο καλο εσαι ?? Απο πυρηνικη φυσικη ..αστρονομια....εως οπου ναναι...Με εκπληκτικη ακριβεια....ανσλυτικη..και κριση φιλοσοφου... αρχαιου....Να σε χαιρεται η μανα σου...Εισαι αστερι
    ....σπανιο πολυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aγαπητέ Δημήτρη ευχαριστώ για τα (σαφώς υπερβολικά, λόγω της καλής σου προαίρεσης) καλά λόγια, αλλά αυτά που γράφω είναι γνωστά σε όσους ασχολούνται με κάποια πράγματα (όπως είναι γνωστά σ΄εσένα κάποια άλλα με τα οποία πιθανόν ασχολείσαι λόγω π.χ. επαγγέλματος), και τα ξέρω για τον απλό λόγο ότι ζω στην Κρήτη και το επάγγελμά μου έχει σχέση με συνδιαλλαγές με τον αγροτικό χώρο (κυρίως με ηλεκτρονική συνταγογράφηση).
      Τα υπόλοιπα είναι αυτά που ακούμε εδώ και χρόνια λόγω της μεγάλης περιπέτειας που ζει η χώρα μας... που μας έκαναν όλους με το ζόρι.. "οικονομολόγους".. και "μελλοντολόγους".. (της κακιάς ώρας.. για να γελάσουμε και λίγο..).. Είναι εξωφρενικά όσα έχουν συμβεί στην πατρίδα μας.
      Δυστυχώς.. Και τα χειρότερα έρχονται..

      Διαγραφή
    2. Να απαντησει κι'ο κος ΣΚΑΛ...να μας πει για την Στρατηγικη επιλογη της Ε.Ε.

      Διαγραφή
    3. Μαρια ..νασαι καλα...αλλα δεν με καλυψες εντελως...εδω πετας στην πυρηνικη φυσικη....κλπ....τελος παντων...ευχαριστο φαινομενο ειναι...πολυ...Ασυνηθιστο.(ειναι και η ροη του λογου πουχεις...η σκεψη..εχει κατι πολυ ευφυες....)... Ας ειναι..το θαυμαζω διακριτικα...

      Διαγραφή
  12. Αγαπητέ Δημήτρη εγώ σ΄ευχαριστώ για την καλή σου διάθεση απέναντί μου (και γενικά στους συνομιλητές σου) γιατί εκεί αποδίδω τα καλά σου σου λόγια (και όχι σε κάτι ιδιαίτερο που έχω πει) και περισσότερο γιατί στο ίντερνετ συνήθως συμβαίνει το αντίθετο.
    Με όλο το θάρρος, αν σου αρέσουν κάποια πράγματα, υπάρχουν στο youtube διάφορα που μπορούμε να δούμε (σίγουρα τα ξέρεις) αλλά με επιφύλαξη γιατί ανακατεύεται η αλήθεια με το ψέμα.
    Ένα πολύ καλό ντοκιμαντέρ είναι αυτό (αν εξαιρέσουμε τις αναφορές για εξωγήινους πολιτισμούς κατά τ΄άλλα είναι ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ):
    Ταξίδι στην άκρη του σύμπαντος: https://www.youtube.com/watch?v=4cGqxWtT-_0
    Υπάρχουν και άλλα με θέματα Αστροφυσικής αλλά χρειάζονται προσοχή γιατί κάποιες θεωρίες που αναφέρονται είναι απλά science fiction-επιστημονική φαντασία.

    Στο οικονομικό πεδίο τα πράγματα είναι πιο απλά και αυτονόητα. Υπάρχουν αξιόπιστα πράγματα να δούμε όταν έχουμε χρόνο όπως π.χ. αυτά (και άλλα παρόμοια, αν και δεν χρειάζεται να δεις πολλά, αν δεις 2-3 καταλαβαίνεις τι γίνεται):
    GOLDMAN SACHS η Τράπεζα που κυβερνά τον κόσμο:
    https://www.youtube.com/watch?v=m_b0xAxdxDI
    Money as Debt: https://www.youtube.com/watch?v=SejsLCsBaeQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.