4/3/18

Το ροζ συννεφάκι του ελληνικού τουρισμού


Τα τελευταία χρόνια, ο τουρισμός κράτησε όρθια τη χώρα. Δεν είναι μόνο η πραγματική συνεισφορά του στο ΑΕΠ, άμεση και έμμεση, που πιθανότατα ξεπέρασε πλέον το 25%. Είναι και η αίσθηση –ακόμη και σε όσους δεν έχουν σχέση με τον κλάδο– ότι τουλάχιστον κάτι «πάει καλά» σ’ αυτόν τον τόπο, κάπου παράγεται εισόδημα, δημιουργούνται δουλειές. Κάθε μήνα τα στοιχεία για την τουριστική κίνηση είναι η αφορμή για μια αισιόδοξη σκέψη, σε μια περίοδο που τέτοιες αφορμές σπανίζουν.
Τα ρεκόρ των αφίξεων, τα δισεκατομμύρια των εισπράξεων, τα γκρουπ των τουριστών στο κέντρο της Αθήνας, η 100% πληρότητα των ξενοδοχείων στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Κρήτη...
Ολα αυτά καλύπτουν, προς το παρόν, τις γκρίζες πτυχές του τουριστικού success story.
Τα ρεκόρ ήρθαν σε μια εποχή που υπήρχε στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές του ελληνικού τουρισμού άφθονη και φθηνή ρευστότητα. Επίσης, ο τουρισμός σε ανταγωνίστριες χώρες όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Τυνησία υπέστη ισχυρό πλήγμα, λόγω τρομοκρατίας και γεωπολιτικών εξελίξεων.

Για τη συνέχεια kathimerini

2 σχόλια:

  1. Για τον τουρισμό στην Ελλάδα πολλά μπορεί να πει κανείς για το τι πρέπει να βελτιωθεί και τι πρέπει να αλλάξει. Ένα βασικό πρόβλημα είναι η μεταφορά του τουρίστα στην χώρα μας και το κόστος της πτήσεις που ειναι τεράστιο αν δεν έρθει με charter η πακέτο διακοπών. Πιστεύω μια Ελληνική εταιρία charter θα αύξανε τον αριθμό των επισκεπτών κατακόρυφα στην Ελλάδα. Και μόνο οι Έλληνες που εργάζονται στο εξωτερικό οι οποίοι θα ήθελαν και θα ταξιδευαν στην πατρίδα τουλάχιστον δυο φορές τον χρόνο χειμώνα, καλοκαίρι θα έφτανε μια τετοια αεροπορική εταιρία να επιβίωση οικονομικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω γραψει σε αλλα σχολια εντος του παροντος ιστολογιου.
    Χαρη στον ηλιο και την θαλασσα εχουμε την ποιοτικη ανωτεροτητα σε σχεση με του μεσο- βοριους ευρωπαιους. Παλι η θεα γεωστρατιγικη ειναι ολα τα λεφτα. Εμεις ημαστε στον αυτοματο. Η προπαγανδα της νεας ταξης μας εχει κανει μαλθακους, η πολιτικη δεν αντιπροσωπευει τον λαο. Μονο τις πρεσβειες.
    Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ, σώσον ημάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.