12/3/18

"Η Πραγματικότητα και οι Ψευδαισθήσεις"

Η Αριστερά έχει μία ιδιόρρυθμη αντίληψη για τον Κόσμο.
Η Αριστερά, από τη φύση της, διακατέχεται από μια ρομαντική αντίληψη για το πώς λειτουργεί, αλλά και πώς οφείλει να λειτουργεί, ο Κόσμος. Διακατέχεται, επιπλέον, και από μία βαθιά βεβαιότητα για την εγκυρότητα της αντίληψης αυτής, που βασίζεται σε ατελείωτες εμβριθείς θεωρητικές μελέτες για τη φύση των πραγμάτων.
Η Αριστερά στην πραγματικότητα έχει μικρή επαφή με την πραγματικότητα – διακατέχεται από «Ψευδαισθήσεις». Όταν, σπανίως, έρχεται στην εξουσία, η σύγκρουση με την πραγματικότητα είναι σφοδρή κι επώδυνη.
Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2015, μόλις η Αριστερά στην Ελλάδα ανέλαβε την εξουσία, είχε μία οδυνηρή σύγκρουση με την πραγματικότητα για το πώς λειτουργεί -καλώς ή κακώς- το οικονομικό σύστημα. Είχε μία θεωρία για το πώς λειτουργεί, είχε μία θέση για το πώς θα όφειλε να λειτουργεί, κι είχε κι ένα σχέδιο για το πώς θα κατάφερνε να το κάνει να λειτουργήσει κατά τη θέλησή της. Η σύγκρουση με την πραγματικότητα, εκτός από έρπητες και χάπια στο πρόσωπο, κόστισε στη Χώρα αρκετά δισεκατομμύρια και στους ακολούθους της Αριστεράς (σταθερούς ή ευκαιριακούς) μία υπαρξιακή απογοήτευση.
για τη συνέχεια Velissarios

2 σχόλια:

  1. κατάγομαι απο κέντρο αριστερή οικογένεια !!!!Ούτε να τους δω δεν θέλω, τους σιχάθηκα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι άνθρωποι αυτοί υπηρξαν πάντα εκτός πραγματικότητας. Αποτελεσμα, στις ελάχιστες φορές που τους δόθηκε καποιο αξιωμα, αντί να το αξιοποιήσουν θετικά, επέφεραν δεινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.