9/3/18

Αυτή είναι η αλήθεια και όχι οι ανοησίες που μας σέρβιραν τόσες μέρες, για επιδρομή σε ελληνικό φυλάκιο, για απαγωγή, ότι μας πήραν οπλισμό και τζιπ κλπ - Το παρασκήνιο της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

  • Το παρασκήνιο της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
Νέες πτυχές από τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές του Έβρου από Τούρκους αξιωματικούς έρχονται στη δημοσιότητα και ξεκαθαρίζουν το τοπίο σχετικά με το τι συνέβη. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, πριν την οριστική σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών προηγήθηκε... συζήτηση.
Συγκεκριμένα, η σύλληψη τους έγινε μετά από περίπου μία ώρα διαπραγμάτευσης. Αφού οι δύο Έλληνες στρατιώτες πέρασαν στην τουρκική περιοχή και εντοπίστηκαν από τους Τούρκους, ο Έλληνας λοχίας επικοινώνησε με τον Ταξίαρχό του. Αυτό συνηθίζεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, γι' αυτό και δόθηκε σχετική άδεια από τους Τούρκους στρατιώτες. Η επικοινωνία με τον Ταξίαρχο είχε διάρκεια 12-14 λεπτά και ακολούθως οι Τούρκοι ζήτησαν από τους δύο Έλληνες στρατιώτες να μπουν στο φυλάκιο «για να ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία».
Ο Έλληνας Ταξίαρχος επισκέφτηκε στη συνέχεια το τουρκικό φυλάκιο και παρέμεινε εκεί για 45 λεπτά. Τελικά αποχώρησε, όταν ο Τούρκος ομόλογός του τον ενημέρωσε ότι «δεν είναι στο χέρι μου, έχει η στρατοχωροφυλακή αρμοδιότητα τώρα».

14 σχόλια:

  1. Ενα σεναριο 8 ημερες μετα ποιος μωρε θα το πιστεψει ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά εγώ να δεχτώ αυτό που γράφεις (κακός αναφέρεις και τον ΑΝΤ ) ,τώρα βγαίνει άλλο πρόβλημα ενδεχόμενα και σοβαροτερο !!! Άτομα τα οποία υπηρέτησαν εκεί μου είπαν πέρα από τα σημάδια που έχει ο δρόμος έχει και βαμμένα δέντρα !! Και 2 μέτρα χιόνι να πέσει τα άτομα εκεί το πρόβλεψαν για να μην χαθούν !!!! Μήπως τα άτομα ήταν χαζά ??? Όχι .!!!!! Απλά κάτι άλλο συμβαίνει και εμείς απλά δεχόμαστε ότι μας σερβίρουν !!! Όχι κύριε !!! Δεν ξέρω αν κάποτε μάθουμε τι ακριβώς έγινε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Αφού οι δύο Έλληνες στρατιώτες πέρασαν στην τουρκική περιοχή και εντοπίστηκαν από τους Τούρκους..." Δηλαδή έχασαν το ...δρόμο ή τους «πέρασαν»; Και γιατί δεν αντιμετωπίστηκε το περιστατικό ως «σύνηθες» τότε; Ο ταξίαρχος με τον οποίο επικοινώνησε ο ανθυπολοχαγός και του εξήγησε τι είχε συμβεί έχει μιλήσει; Και το σημαντικότερο πως ο Αμερικανός πρεσβευτής ήταν ενήμερος για το συμβάν «πριν» συμβεί; Πολλά τα γιατι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις πέσει θύμα παραπληροφόρησης κι εσύ, όπως εκατομύρια Έλληνες.
      Δες το β.ιντεο.
      https://infognomonpolitics.blogspot.gr/2018/03/blog-post_347.html

      Διαγραφή
    2. Το παρακολούθησα αλλά τίποτα δεν μας προσθέτει ο κος Γκίνης: «κατά τη γνώμη μου πρόκειται για τυχαίο περιστατικό». Μία γνώμη ακόμα χωρίς παράθεση συγκεκριμένων στοιχείων... οψόμεθα.

      Διαγραφή
    3. Έχουμε τις καταθέσεις των κρατουμένων, τον Ταξίαρχο που τους είδε στο τουρκικό φυλάκιο και του είπαν ότι έχασαν τον προσανατολισμό τους.
      Και του τα είπαν αυτά, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία πίεση από τους Τούρκους.
      Με λυμένα τα χέρια.
      Έχει εσύ κανένα στοιχείο, καμία μαρτυρία, που να μιλά για εισβολή τούρκων σε ελληνικό έδαφος και υφαρπαγή των δύο από το ελληνικό φυλάκιο ή από κάπου αλλού;
      Σε τι στηρίζεσαι και αμφισβητείς;

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ κ. Καλεντερίδη,
      το άρθρο αναφέρει:
      "Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, πριν την οριστική σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών προηγήθηκε... συζήτηση."

      Άρα δεν έχουμε την επίσημη κατάθεση του Ταξιάρχου, καθώς οι δημοσιογράφοι επικαλούνται -κάποια στρατιωτική πηγή-.

      Διαγραφή
    5. Δεν σπεύδω να υιοθετήσω κανένα συνωμοσιλογικό σενάριο. Ασφαλώς έχω αμφιβολίες και αυτές εξέφρασα. Πως άλλωστε να μην έχω όταν υψολόβαθμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων εκφέρουν εκ διαμέτρου αντίθετες εκδοχές επί του συμβάντος;
      - Όχι προσωπικά δεν διαθέτω κανένα στοιχείο
      - Το ότι με «λυμένα τα χέρια» είπαν στον Έλληνα Ταξίαρχο ότι έχασαν το προσανατολισμό τους το μαθαίνουμε από εσάς (Πηγή;)
      Γιατι ο Ανθυπολοχαγός στη κατάθεσή του αναφέρει ότι «Δεν είδαμε τη γραμμή και μάλιστα δεν συναντήσαμε κανένα σημάδι που να ανήκει στην τουρκική πλευρά...».

      Διαγραφή
    6. Καλά αν έχασαν τον δρόμο τους 250 μέτρα μέσα στην Τουρκια τότε μιλάμε για πολύ βλάκες !!!! Βρίσκονται στον ΕΒΡΟ στην ΟΡΙΟΓΑΜΜΗ και μου λες οτι 250 μέτρα μπήκαν στο Τουρκικο έδαφος και εγω θα το δεχτώ ελαφρά τη καρδία !!!! ΟΧΙ !! το οτι μπορεί να μπήκαν λίγα μέτρα ναι το καταλαβαίνω, αλλα και εσείς να καταλάβετε οτι οι φιλοι μας ΗΘΕΛΑΝ ένταση !!!!

      Διαγραφή
    7. Μυροβόλε
      την πληροφορία για τον ταξίαρχο την γνώριζα, απλά δεν ήθελα να τη δημοσιοποιήσω εγώ.
      Ξέρω ότι τους είδε στο τουρκικό φυλάκιο και εκεί του είπαν, χωρίς να τους πιέζει κανείς, ότι έχασαν τον προσανατολισμό τους και ότι έπεσαν πάνω στην τουρκική περίπολο.
      Μάλιστα, είχε προηγηθεί τηλέφωνο από το φυλάκιο προς την περίπολο επειδή είχαν αργήσει να επιστρέψουν και το σήκωσαν. Τους είπαν τα ίδια που είπαν λίγο μετά στον ταξίαρχο.
      Σταματήστε να παρασύρεστε από τον κάθε τυχάρπαστο.
      Σεβαστείτε τις καταθέσεις των κρατουμένων και στηριχτείτε στα γεγονότα.
      Είναι κρίμα να παρασύρεστε από ανοησίες που γράφτηκαν τόσες μέρες.

      Διαγραφή
    8. @ Σάββα,

      Όσο και να τα λες, μιλάς σε τοίχο - μερικοί ΔΕΝ καταλαβαίνουν και θέλουν να πιστέψουν την εκδοχή που τους έχει καρφωθεί στο κεφάλι!...

      ...πραγματικά διασκεδάζω με μερικούς / μερικές! Και τι δεν διαβάσαμε τις τελευταίες ημέρες από μερικούς πανεξυπνάκηδες ΕΔΩ ΜΕΣΑ στο ΠΑΡΟΝ blog! Ότι δήθεν στην πραγματικότητα το περιστατικό είχε Έλληνες νεκρούς και πως οι «κρατούμενοι» και οι «γονείς» τους είναι κομπάρσοι που παίζουν θέατρο, ότι δήθεν τους απήγαγαν, ότι δήθεν όπου να’ ναι θα επιχειρήσει το ΕΤΑ να τους απελευθερώσει με από αέρος δράση… ότι του κατεβεί του καθ’ ενός και της κάθε μιας εδώ μέσα, έρχεται και καταθέτει την χολυγουντιανής έμπνευσης ανοησία του/της.

      Κλείδωσ’ το Σάββα. Κλείδωσ’ το γιατί μου φαίνεται μας διαβάζουν και οι Τούρκοι τι αρλούμπες πιστεύουν οι Έλληνες και μας γλεντάνε!

      Διαγραφή
    9. Αγαπητέ κ. Καλεντερίδη,

      δεν αμφέβαλα στον τρόπο θέασης για το συγκεκριμένο γεγονός που εσείς προβάλλατε από την πρώτη στιγμή στα άρθρα σας . Γι’ αυτό άλλωστε χρησιμοποιώ το παρόν ιστολόγιο ως σημείο αναφοράς. Η αγωνία κάποιων σχολιαστών, με αφορμή την σπουδαιότητα της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών, τους ωθεί να τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να εκμαιεύσουν αντικειμενικές πληροφορίες από τους καθ’ ύλην αρμόδιους.

      Εικάζω ότι ίσως γνωρίζετε πράγματα που δεν είναι της παρούσης. Η αγωνία λοιπόν εκπορεύεται όχι, για τον τρόπο που ενεργεί η στρατιωτική ηγεσία αλλά από τον τρόπο που λειτουργούν οι μαθητευόμενοι πολιτικοί οπορτουνιστές , σε ένα ρευστό γεωπολιτικό τοπίο.
      Η εκπαίδευση να βλέπετε πίσω από το προφανές και το κύρος σας λοιπόν δεν αμφισβητούνται. Εκτός από κακόβουλους, όπου διακρίνονται από μακριά και μπορούν να αντιμετωπιστούν ενίοτε και με ελαφρότητα.

      Τέλος θεωρώ ότι η ανοησία αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, με τη Διαλεκτική.
      Εκτός από το προχωρημένο στάδιο, που χρειάζεται ρόπαλο.
      Τόσο το Ινφογνώμων όσο και το Μαύρο Κουτί, είναι ιστολόγια που προσφέρουν στη παρούσα συγκυρία, τον ορθό προβληματισμό και πρέπει να εκπαιδεύουν πολίτες ανθεκτικούς και νοήμονες. Γι’ αυτό και δεν ασπάζομαι την άποψη ορισμένων περί κλειστού και ελιτίστικου κλάμπ διανόησης, όπως… ο φιλολογικός όμιλος Παρνασσός.
      Μην υποτιμάτε λοιπόν τους επισκέπτες σας.

      Διαγραφή
  4. Ταϋγέτη.

    Ὑπάρχει περίπτωσις νὰ ἦταν συνενοημένο,γιὰ νὰ σταθῆ ἡ δικαιολογία,δίνουμε τοὺς ὀκτω γιὰ νὰ πάρουμε πίσω τὰ παλληκάρια μας;

    Τραβηγμένο βεβαίως ἀλλὰ ἀπὸ κυβέρνησι 15μελοῦς πολλὰ μπορεῖ κανεὶς νὰ περιμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τι αλλο θα διαβασω....αρχιζω να ανησυχω για την εγκυροτητα του block...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.