14/3/18

Υπέρ της κλιμάκωσης της ελληνοτουρκικής έντασης ο Τούρκος πρώην σύμβουλος του Ozal - «Θα επωφεληθεί η Τουρκία»

Οποιαδήποτε τριβή μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας θα γίνει αναπόφευκτα πρόβλημα του ΝΑΤΟ

Υπέρ της κλιμάκωσης της ελληνοτουρκικής έντασης τάχθηκε ο Τούρκος δημοσιογράφος, Cengiz Candar, πρώην ειδικός σύμβουλος του προέδρου Turgut Ozal στην Τουρκία (1991-1993), εκτιμώντας ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι περισσότερο από διμερείς. 
"Είναι συνάρτηση της τουρκικής αλληλεπίδρασης με τον δυτικό κόσμο", αναφέρει, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε τριβή μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας θα γίνει αναπόφευκτα πρόβλημα του ΝΑΤΟ. 
Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Candar περιγράφει τη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. 
Σε άρθρο του στο Al-Monitor's Turkey Pulse, παραδέχεται ότι ένα όλο και πιο εθνικιστικό τουρκικό καθεστώς, το οποίο χρειάζεται εχθρότητα και μάλιστα συγκρουσιακές σχέσεις με τη Δύση για να εδραιώσει την υποστήριξή του, είναι λειτουργική μια αντιπαράθεση με την Ελλάδα, δεδομένου του ιστορικού της βάθους.
Γι΄αυτό και πρέπει η ένταση μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να κλιμακωθεί. 

Αναλυτικά το άρθρο του:

Φτάνοντας στην Αθήνα αυτό το μήνα, ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα βρεθώ σε μια ατμόσφαιρα που θυμίζει τις ταραγμένες δεκαετίες του 1980.  
Για τη συνέχεια BankingNews

10 σχόλια:

  1. Αν η φίλη Τουρκία μια μέρα μας δημιουργήσει πρόβλημα και το ΝΑΤΟ δεν αντιδράσει τότε πείτε μου έναν λόγο να βρισκόμαστε εκεί ???? Σε μια τέτοια περίπτωση κατά ευθείαν φεύγω από το ΝΑΤΟ και κοιτώ την Ρωσία και τέλος !!!!! Αυτοί μας δουλεύουν και εμείς σαν χαιβανια αγρόν αγοράζουμε !!! Αυτή είναι η δικιά μου άποψη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μου πότε το ΝΑΤΟ ανυέδρασε, πότε; Στα Ίμια; στην Κύπρο; Η πάγια θέση του ΝΑΤΟ είναι ουδετερότητα και νουθεσίες "να τα βρούμε".

      Διαγραφή
  2. Δεν μας λέει κάτι που δεν ξέρουμε...
    Απλά επιβεβαιώνει αυτά που κάθε νοήμων αντιλαμβάνεται....
    Συνεπώς πρέπει:
    1. Να φροντίσουμε να μην έχουμε κλιμακωση αλλά και να μην δεχθουμε τετελεσμένο γεγονός στην περίπτωση κλιμάκωσης και
    2. Στην περίπτωση που αυτό γίνει να να φαίνεται ξεκάθαρα ότι φταίνε οι τουρκοι
    Με άλλα λόγια blame game!!! Και σε αυτό κερδίζει πάντα ο έχων τη πρωτοβουλία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω παλι λεω,χεστηκαμε για τα μπλεϊμ γκεϊμς...
    Ηδη,οι τουρκοι φταινε που κρατουν δυο συμμαχικους στρατιωτικους.
    Ο κυβος εχει ριφθει...
    Ποσο αλλο μπλεϊμ να περιμενουμε;
    Και αν ακομη τους δικασουν και αν ακομη τους εκτελεσουν,παλι εμεις θα λεμε οτι φταιμε εμεις...
    Ενα μονο μπορει να μας συγκρατει: Το οτι οι τουρκοι,ειτε ηθελημενα,ειτε αθελά τους, παιζουν το παιχνιδι του Ισραηλ και δευτερευοντως αυτο των ΗΠΑ,που δεν ειναι αλλο απο την τελικη συγκρουση με το Ιραν.
    Σε αυτην την περιπτωση,εχουμε ενδεχομενως την υποχρεωση της αναμονης.
    Και τιποτα αλλο,περαν αυτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ένα χοντρό επεισόδιο αν δεν φαίνεται ξεκαθαρα ότι φταίνε οι απέναντι, πάλι ΟΗΕ, "σύμμαχοι" κλπ. Θα βγουν απεξω γιατί ως γνωστόν χ3στ1κ@ν γιατι το τι πιστεύουμε εμείς ως ορθό, δίκαιο και συμφέρον!!!
      Δυστυχώς εδώ είμαστε, ΜΟΝΟΙ....

      Διαγραφή
    2. Το μονο που μπορει να τους συγκρατησει,ειναι η ανυπακοη και η οργη του ελληνικου στρατου...
      Κιεπειδη,δεν θελουν στην τρεχουσα φαση καμμια εμπλοκη Ελλαδας-τουρκιας σε περιπετειες,θα το τριπλοσκεφτουν να προκαλεσουν οτιδηποτε.
      Αρα,η μονη λυση ειναι η δεδηλωμενη,προς ολα τα φορουμ,αδυναμια της Ελληνικης κυβερνησης να συγκρατησει "τα σκυλια".
      Και το ΝΑΤΟ και ο ΟΗΕ το ξερουν,και σιγουρα θα πιεσουν την τουρκια να κατσει στα αυγα της.
      Παντως,η απαντηση πρεπει ναναι αμειλικτη και οχι απαραιτητα φανερη σε ολους.Δυστυχως.

      Διαγραφή
    3. Stefan το ποιος φταιει εχει νοημα να το ψαχνουμε και να το δειχνουμε στους αλλους μονο οταν οι 2 αντιμαχομενοι ειναι ισης ισχυος γεωπολιτικα. Οταν ο ενας ειναι μικρος και ο αλλος μεγαλος δυστυχως δεν εχει νοημα γιατι ο ισχυρος και να φταιει δε θα τιμωρηθει. Και στην Κυπρο καταδικασαν την Τουρκια αλλα δεν αλλαξε τιποτα, η κατοχη παραμενει για χρονια και αυτη τη στιγμη ολοι αντιμετωπιζουν την Τουρκια σαν να μην εχει κανει καμμια κατοχη, σαν να ειναι μια χωρα οπως ολες οι αλλες (πχ ειναι υποψηφια για ενταξη στην ΕΕ, εχουν ολοι διπλωματικες σχεσεις μαζι της, συνεργασιες κλπ).
      Αυτο ειναι και ο φοβος, να παρει ελληνικο εδαφος, να υπαρξει παλι χλιαρη καταδικη της και ευχολογια και τελικα να μην αποσυρθει απο τα εδαφη ποτε (οπως θα γινει στην Κυπρο, στο Ιρακ και στη Συρια).

      Διαγραφή
    4. Συμφωνω johnny. Γι'αυτό είπα είμαστε ΜΟΝΟΙ στην τελικη και δυστυχώς ο Ερντογαν έχει πρωτοβουλια κινήσεων άσχετα με το ποιος φταίει και την οποία συμασια του.... Αυτό πρέπει κάπως να αλλάξει....

      Διαγραφή
  4. Προτείνω να οργανώσουμε στο Σύνταγμα ή στην τουρκική πρεσβεία ένα συλαλλητήριο για τους δύο παρανόμως κρατηθέντες συμπατριώτες μας.Θα δείξουμε έτσι τα αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας κατά πόσο ενδιαφέρεται για τη συγκεκριμένη ενέργεια των "γειτόνων".Πρέπει να γίνει άμεσα και ταυτόχρονα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος.Είναι τεράστιο ζήτημα και δεν πρέπει να περνούν οι ημέρες αγνοώντας τους φυλακισμένους στρατιωτικούς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα χεστεί στ' αλώνι η φοράδα του Ερντογκάν αν κάνουμε συλαλλητήρια σε όλη την Ελλάδα, και ίσως απανταχού όπου υπάρχουν ελληνικές κοινότητες.
    Ρίχνεις 1-2 αεροπλάνα και όλοι παίρνουν τις θέσεις στο τραπέζι για να μην ξαναγίνουν επεισόδια. Μαθήματα ελληνοτουρκικής ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.