16/10/18

Γ. Κοντογιώργης : Οι πολίτες πρέπει να σκέφτονται με όρους 21ου αιώνα (ηχητικό)

Άλλο Δημοκρατία κι άλλο Κοινοβουλευτική Μοναρχία

Οι πολίτες που απαρτίζουν τα έθνη στον 21ο αιώνα, θα πρέπει να σκεφτούν ότι  το πρόταγμα  έναντι της παγκοσμιοποίησης της Διεθνούς των Αγορών, θα πρέπει να είναι μια άλλη διακυβέρνηση , όπου τις αποφάσεις δεν θα τις λαμβάνει ο ένας, στο όνομα της νομιμοποίησης μέσω της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, αλλά όλοι μέσω θεσμικών αλλαγών όπου η αντιπροσώπευση  θα έχει την σφραγίδα όλων , με ανακλητότητα, λογοδοσία και άμεση Δημοκρατία, που είναι κάτι διαφορετικό από την κοινοβουλευτική μοναρχία, όπως έχει καταντήσει στις μέρες μας το σύστημα διακυβέρνησης. Αυτό τόνισε ο καθηγητής στο Πάντειο Γιώργος Κοντογιώργης , μιλώντας στον 98.4.
Ο κ. Κοντογιώργης, με αφορμή την επικαιρότητα με την  Συμφωνία των Πρεσπών  και  την ρήξη των σχέσεων Φαναρίου και Πατριαρχείου Μόσχας, αναφέρθηκε στην «ετικέτα»  με «-ισμούς»  που προσδίδεται με ευκολία σε κάθε αντίδραση στη λογική της διεθνούς των αγορών,  με στόχο την υπονόμευση της κάθε αντίστασης στη λογική της ομογενοποιημένης σκέψης.

19 σχόλια:

  1. κ. Κονμτογιώργης: Λεπτό 3.30...."οἰκεῖος τοῦ Πρωθυπουργοῦ σέ τουΐτερ: "Θά ἀλλάξουμε αὐτόν τόν "φασιστικό λαό" καί θά φέρουμε πολίτες τοῦ κόσμου" !!!!!!

    Τί κάνει ὁ Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας; Τί ὑπερασπίζεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στό 8ο λεπτό ὅμως, σημειώνεται σοβαρή ἄγνοια τοῦ συνοδικοῦ συστήματος τῆς Ἐκκλησίας, ἀπό τόν κ. Κοντογιῶργη, καθώς καί τῆς ἱστορίας τῆς περιοχῆς τῆς Οὐκρανίας. Ἀντικανονικότατη ἡ ἄνευ κανονικῆς ἀποφάσεως τοπικῆς συνόδου στήν Οὐκρανία καί ἄνευ γνώμης τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ρωσίας, ἀπόφαση τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον ο κος Κοντογιώργης ξεκινάει την ιστορία της από την αυτοτέλεια που έδωσε ο Στάλιν στην Ουκρανία!Η Ουκρανία μιλάει Ουκρανικά που είναι Ρωσική διάλεκτος (κάτι σαν Κυπριακά θα λέγαμε για τους Έλληνες, αν μπορούσε να είναι ένα παράδειγμα) ως επί το πλείστον (mostdly) το 50% γεωγραφικά της χώρας από το ύψος της χώρας με την Λευκορωσία Ρωσία και Πολωνία έως τα όρια με την Μολδαβία και από το κομμάτι που μεσολαβεί μέχρι το μέσον των συνόρων της με την Ρουμανία και εν συνεχεία περικλείει μέχρι τα σύνορά της με την Μολδαβία για 200 χλμ** περίπου!Κλείνει τέμνοντας τον Δνείπερο ποταμό μέχρι και Ντνιπροπετροφσκ και ανεβαίνοντας στο Χάρκοβο για να δώσουμε μια ιδέα! Ένα άλλο μέρος άρκετά μικρό βόρεια μιλάει Ουκρανικά και όλο το άλλο κομμάτι από την Μολδαβία μέχρι το ύψος περιέγραψα πριν και μέχρι την Ρωσία και την Κριμαία μέχρι την Μαύρη θάλασσα μιλάει ρώσικα με σποραδικά ουκρανικά!Μια μικρή διαφοροποίηση με μονοψήφιο ποσοστό και μικρό στο σύνολο της χώρας στα σύνορα με την Ρουμανία κοντά στην Μολδαβία αλλά βόρεια είναι εθνική ρωσική πλειοψηφία και στην νότια πλευρά της Μοδαβίας1Τέλος ένα εξίσου μικρό ποσοστό (αρκετά μικρό) είναι Βούλγαροι, Ρουμάνομολδαβοί και Ούγγροι στα σύνορα με την Ουγγαρία! Ωστόσο υπάρχει και μια ζώνη από την Σλοβακία μέχρι την Ρουμανία που προσδιορίζονται Rusyns (Karpathian Ukrainians)
    Άρα δεδομένου πως το μεγαλύτερο μέρος συντριπτικά έχουν κοινή καταγωγή (περισσότερο από τους Ρώσους της περιοχής Βλαδιβοστόκ που έχουν μεγαλύτερες προσμίξεις), δεύτερον κοινή γλώσσα και θρησκεία πως μπορεί να είναι άλλο έθνος? Αυτός είναι και ο λόγος που λέμε πως το θέμα με την εκκλησία δεν είναι θρησκευτικό αλλά έρχεται από άλλη πλευρά πολιτική!Αν εξαιρέσεις όσα γίνονται για το μπαστάρδεμα της θρησκείας τώρα γιατί η Ουκρανία ήταν πάντα στόχος της Δύσης δεν υπάρχει θέμα θεολογικό όπως με τους Ρωμαιοκαθολικούς ή αιρετικό πρόβλημα! Μπαίνει όμως σε επικίνδυνες ατραπούς...


    **Ουσιαστικά από το google έβγαλα μετρώντας με το χιλιομετρητή και προφανώς είναι ως έγγιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για δυνατούς λύτες...
    μιας και μιλάμε γι αυτό να πούμε πως η τουρκική "Ορθόδοξη" εκκλησία κατέθεσε αγωγή εναντίον του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου!
    Όπως δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του "Πατριαρχείου της Τουρκικής Ορθόδοξης Εκκλησίας", Σεβίγ Ερενέρ, η αγωγή ασκήθηκε εναντίον της απόφασης να προχωρήσει στην παροχή αυτοκέφαλης στην εκκλησία της Ουκρανίας.
    Σύμφωνα με αυτήν, η δίκη αναφέρει ότι "αυτό είναι ένα πολιτικό θέμα και μακριά από τη θρησκεία".Τώρα τελικά που βάζει το μαγικό του "χέρι" ο Ερντογάν, το λέω επειδή κάπου διάβασα πως η ΜΙΤ βιντεοσκοπεί και καταγράφει το Οικουμενικό Πατριαρχείο Εμ...αφού τα λέμε, είναι πολιτικό θέμα, εμείς βέβαια από άλλη σκοπιά, έχουμε μπερδευτεί, 65 Ορθόδοξες εκκλησίς στην Ουκρανία, 7 Πατριαρχεία στην Τουρκία, ο Ερντογάν που ενώ κάνει σύνδεση με την Κριμαία υποστηρίζει τους Τατάρους και διατηρεί σχέσεις με την Ουκρανία, παρακολουθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά ταυτόχρονα μέσω της "θρησκευτικής αντιπολίτευσης" βοηθάει τον Πούτιν, η πυξίδα μας τρελάθηκε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οἱ πυξίδες τρελλαίνονται, κάθε φορά πού παρεισφρύει ψεῦδος σέ κάτι σοβαρό. Ἄν μαζί παρεισφρύσει καί δόλος,...., ἤ καί δή δόλος περισσοτέρων μέ κοινά συμφέροντα,....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω κε Νίκο καλύτερα είμαστε με το " παλιό" σύστημα στο 12θεο! Έχει ο καθένας τον θεό του και κάνει δουλειά του! Αλήθεια εσείς αν είσασταν στην Ουκρανία που θα έδειχνε η πυξίδα σας για να είστε κανονικώς σωστός? Εγώ νομίζω πως δεν θα ήταν άσχημο ο κάθε πιστός να έχει αυτοκέφαλο! Ακόμα καλύτερα είναι να παρθεί μιαν απόφαση από την Ορθοδοξία να παίρνει τα " θρησκευτικά του δικαιώματα" και να πηγαίνει σε όποια εκκλησία θέλει να ψηφίζει, με συγχωρείτε να ασκεί την πίστη του! Αν ζούσε ο Αριστοφάνης θα έκλαιγε από το κωμικό των γεγονότων και ο Ευριπίδης θα " λυνόταν" στο κλάμα...αγαπητέ λίγο χιούμορ δεν πειράζει φαντάζομαι!! Αλήθεια για πείτε ως Ουκρανός πιστός πως θα αντιδρούσατε για τα Θεία Μυστήρια για παράδειγμα? Αφού ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ήρε την ποινή που είχε επιβάλλει ο Κύριλλος και η Μόσχα διακόπτει την κοινωνία με το Οικουμενικό! Πώς θα νιώθατε αλήθεια όταν χωρίς διαφορά και μόνο από πολιτικής χροιάς άποψης διαταράσσεται η κανονικότητα! Ως πιστός να μου πείτε που το πρωί θα πλύνει το πρόσωπό του, θα κάνει τον Σταυρό του, θα προσευχηθεί και θα τραβήξει για το χωράφι του, για τα σιτηρά του αν θέλετε μιας και η Ουκρανία είναι εξαιρετική στην παραγωγή σιτηρων!

      Διαγραφή
    2. Χριστός ἀνέστη! Ἀντίθετα,
      ὁ Ἀριστοφάνης πού θα έκλαιγε από το κωμικό ...., ο Ευριπίδης πού θα " λυνόταν" στο κλάμα..., καί μεῖς πού συζητᾶμε, χωρίς τόν Χριστό πεθαίνουμε αἰώνια, καί ὄχι μόνο....

      Διαγραφή
    3. Ναι αλλά σχολιάσατε το εύθυμο μέρος , το σχόλιο έχει και ερώτηση! Κι εσείς πάρα ταύτα είστε έξυπνος άνθρωπος, αν κρίνω από την συμπεριφορά σας εδώ δεν ξεχνάτε και Δοξα Τω Θεώ θα πατούσατε 300 χαρακτήρες με ευχαρίστηση να απαντήσετε! Αλλά όπως προτιμάτε αγαπητέ φίλε! Σεβαστό δεν είστε υποχρεωμένος! Χριστός Ανεστη!

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Ὀρθή ἐπανάληψη ἀπαντήσεως
      Λέτε: "Αλήθεια εσείς αν είσασταν στην Ουκρανία που θα έδειχνε η πυξίδα σας για να είστε κανονικώς σωστός?"
      Ἀπαντῶ: _ Φυσικά θά ἤμουνα χωρίς τό ψέμμα περί ὑπάρξεως χωριστοῦ ἀπό τόν Ρωσικό λαό καί ἔθνος, Οὐκρανικοῦ "ἔθνους",
      δηλαδή, ὡς Ὀρθόδοξος χριστιανός, θά ἤμουν μέ τήν κανονική Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία ὑπό τόν Ὀνούφριο, καί ὄχι μέ τήν σχισματική ὑπό τόν Φιλάρετο.

      Ὑποθέτω δέ, ὅτι ἄν ἐπρόκειτο π.χ. στήν Δυτική Οὐκρανία νά μέ σκότωναν οἱ "Οὐκρανοί" (ἰδίως οἱ Οὐνίτες), καί δέν μποροῦσα νά κάνω διαφορετικά, θά πήγαινα στήν τυχόν τοπική σχισματική ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, μόνο ὅμως γιά νά μήν στερηθῶ τελείως τήν θεία λειτουργία.
      Καί χωρίς πολλήν ἔκπληξη, θά ἔβρισκα ἐκεῖ, ὅτι ὑπάρχουν ἱερεῖς πού δέν θέλουν νά εἶναι μέ τόν Φιλάρετο, ἀλλά ἐπειδή ἔχουν οὐκρανο-Ρωσικό περιβάλλον πού κατά πλειοψηφία νομίζει ὅτι πρέπει οἱ ἱερεῖς του νά εἶναι "οὐκρανοί" καί σχεδόν ἐχθροί πρός τούς "κακούς Ρώσους",
      ἀναγκάζονται γιά τό καλό τῶν ποιμενομένων, ἤ καί διότι ἔχουν μικρά παιδιά πού ἀλλιῶς θά ἔχουν πρόβλημα στο σχολεῖο, νά "εἶναι" μέ τήν σχισματική Ἐκκλησία τῆς Οὐκρανίας τοῦ Φιλαρέτου.
      Κι αν θέλετε νά ξέρετε, βοηθάει ὁ ἴδιος ὁ Θεός, καί νιώθουμε ἕνα μέ τήν κανονική Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία στήν Οὐκρανία, ὑπό τόν Ὀνούφριο, ἀπό ἐδῶ πού εἴμαστε.

      Ἀντίστοιχα νιώθουμε οἱ Ὀρθόδοξοι χριστιανοί καί γιά τήν ὑπό τόν μαρτυρικό ἐπίσκοπο Ἰωάννη Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία τῆς ΠΓΔΜ.

      Ὄχι διότι ἀρκούμεθα στό πῶς νιώθουμε, ἀλλά διότι ἐνημερωνόμαστε πρῶτα λίγο, εἴτε μέ μέσα ἐνημερώσεως, εἴτε ἀπό προσευχῆς ἀποτέλεσμα, καί βρίσκουμε, ποῦ εἶναι Ἱερά Σύνοδος ἀληθινά Ὀρθόδοξη καί ποῦ τό φρόνημα εἶναι φρόνημα σχίσματος (ἀνιστόρητον, παραποίηση ἤ καί ἀντιποίηση τοῦ συνοδικοῦ συστήματος, κ.ο.κ.) ἤ καί αἱρετικό (ἐθνικισμός, ἔχθρα πρός ἄλλο ἔθνος, φιλία πρός τόν Πάπα ἴσα ἤ καί περισσότερο ἀπό ὅ,τι πρός τούς ὀρθοδόξους χριστιανούς..., φιλοδοξία μέ φιλοπρωτεῖον, κ.ο.κ).

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ με όλον το σεβασμό ειλικρινά και χωρίς αμφιβολία επ αυτού σας ζητώ με όλον τον σεβασμό την προσοχή σας!
      1. Πιστεύετε στην Θεία Χάρη και στο πως μεταφέρεται και Την λαμβάνει ο πιστός! Ο Χριστός μας Την μετέφερε και οι Απόστολοι έχουν Κανόνες Ιερούς για την συνέχεια! Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε για να μην γράφω!
      2. Ο πρώτος Πατριάρχης εκ των 16 με τον Κύριλλο αν δεν κάνω λάθος στην Ρωσία πως εξελέξη? Εξελέγη Κανονικώς?
      3. Ο Πατριάρχης Κύριλλος ( εκτός κι αν πιστεύεται πως πρέπει να τον παύσουμε) ξεκαθάρισε πως όποιος προσευχηθεί στο Άγιον Όρος ή λάβει Θεία Κοινωνία ή συμμετέχει Των Αχράντων Μυστηρίων θα τι-μω-ρη-θεί! Διέκοψε την κοινωνία! Πως ο Ουκρανός πιστός στην Αμερική που η Ορθοδοξία είναι μεγαλείο και η Ρωσική Εκκλησία όπως και η Ελληνική έχουν μεγάλη δραστηριότητα θα Εκκλησιαστεί αν δεν υπάρχει Ουκρανική αφού ο Ιερέας δεν θα τον κοινωνεί! Θα λέει ψέματα να Κοινωνήσει! Να παντρευτεί? Το ίδιο για τον Ρώσο που δίπλα του είναι μια Ελληνική Εκκλησία! Σας παρακαλώ θέλω να καταλάβετε πως ένα διοικητικό λάθος θα τρελάνει τις πυξίδες των πιστών που αν θέλετε καταλάβετε πως δεν έχουν τελειώσει θεολογία! Δέχομαι την Προσευχή αλλά ο Ιερέας για παράδειγμα θα κωλύεται διοικητικά ή θα παύεται ή θα τιμωρείται!
      Εδώ μιλάμε για διπλό σφάλμα, ούτε ο Οικουμενικός έπραξε σωστά διότι έπρεπε με άρτια Ορθόδοξη Οικουμενική Σύνοδο ή οποία θα εργάζετο επ αυτό αδιάκοπα ( άλλωστε αιώνες δημιουργούν αποστήματα τέτοιου είδους) έπρεπε με την βοήθεια Του Θεού να βρεί λύση ως πρώτος μεταξύ ίσων!Τέλος ο Μόσχας έπρεπε να κάνει Αγάπη και να μην σκανδαλίζει εκατομμύρια πιστών που ζουν τον Γολγοθά τους! Και οι δυο είναι ανεπίδεκτοι με εξοργιστικά κοσμική και πολιτική συμπεριφορά! Ως ανθρώποι που είναι "αγωγοί" της Θείας Χάρης είμαι απαράδεκτοι, δεδομένου της θέσης των! Μοιάζει κανένας του στον Γρηγόριο Ε? Εμ πάσει περιπτώσει σταματώ εδώ!
      Σας ευχαριστώ για τον πολιτισμένο και εξαιρετικό διάλογο μας και εύχομαι ολόψυχα να είστε ευλογημένος...με την ευχή σύντομα οι πυξίδες των πιστών που είναι μπλεγμένοι σε αυτήν την σύντομη προσεύχομαι περιπέτεια να ξαναδείξουν τον Βορρά της Αγάπης και της Ειρήνης που θα προκύψει από την μη ύπαρξη τέτοιων αμιγώς πολιτικών, το ξαναλέω, πολιτικών θεμάτων! Τι πάει να πει Ουκρανός, Έλληνας? Είναι Χριστανός Ορθόδοξος! Τελεία και παύλα! Προφανώς και την λύση την δίνουν οι Ιεροί Κανόνες σε τέτοια διλλήματα όπως έκανε ο Άγιος Παίσιος και ο εν ζωή Γέροντας Γαβριήλ! Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η πυξίδα των απλών πιστών με τα βάσανά τους δεν τρελαίνεται...

      Διαγραφή
    7. * εν πασει
      Να συμπληρώσω πως και ο Πατριάρχης Κύριλλος έχει υποχρέωση άμεσα να εργαστεί να επανέλθει η κανονικότητα! Έχει χρέος, όχι στον εαυτό του αλλά στον Κύριο! Δεν είναι μαγαζί κανενός! Ντροπή!

      Διαγραφή
  6. 7:30" : "...Ο εχθρός του Οικουμενικού Πατριαρχείου διαχρονικά δηλαδή από το 19ο αιώνα και κυρίως τον 20ο οταν διαμορφώθηκαν οι διπολισμοί δεν είναι η Δύση και η καθολική εκκλησία, είναι η Μόσχα..."
    Η Μόσχα που επιθυμεί να είναι ο Πάπας των ορθοδόξων εκκλησιών!!!
    Εξαιρετικός όπως πάντα ο κύριος Κοντογιώργης. Ο μεγαλύτερος πολιτικός επιστήμονας, και απ τους μεγαλύτερους σύγχρονους στοχαστές!!!
    Κρίμα γι αυτή τη χώρα που έχει ξεπέσει στο επίπεδο των αγανακτισμένων του πληκτρολογίου και του καφενείου αντί να αξιοποιεί τέτοια μυαλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδω εκτος των αλλων εχουμε σιγουρους μαγους...Ερμηνευουν και ...τις "επιθυμιες"...τα αυλα θεματα..Κατα συμπτωση με το σταιητ ντηπαρτμεντ που δεν εχει επιθυμιες ..ουτε στον 20 ο ..ουτε στον 21ο αιωνα...ουτε στον 22ο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τό ἀνωτέρω σχόλιο τοῦ Α.Τ. ἔπιασε θαυμάσια Τό πρόβλημα!
    Ὄχι μόνο τῆς κατά τά λοιπά συγκροτημένης καί καλά θεμελιωμένης στά ἐθνικά θέματά μας σκέψεως τοῦ κ. Κοντογιώργη,
    ἀλλά καί τοῦ Οἰκουμενικοῦ μας Πατριαρχείου, μετά τῶν ἀκολουθούντων τυφλά αὐτοῦ τίς "γραμμές" ἱεραρχῶν μας:
    Γιά νά φύγουμε ἀπό τόν ἐκκολαπτόμενο παπισμό τοῦ Ρωσικοῦ ἐθνικισμοῦ, στήν περίπτωση πού περάσει ἡ κανονική "ἡγεσία" (πρῶτος μεταξύ ἴσων ὁ κάθε Πατριάρχης, ἀλλά διοικητικά λίγο ἀνώτερος, λίγο!) τῆς Ὀρθοδοξίας ἀπό τό Πατριαρχεῖο Κωνσταντινουπόλεως, στό Πατριαρχεῖο Μόσχας,
    νά πᾶμε στό στόμα τοῦ λύκου, στόν ἴδιο τόν Πάπα!

    Καί ἄν τσακωνόμαστε ἄρα οἱ ὀρθόδοξοι μεταξύ μας, νά διαγκωνιζόμασστε ποιός θά πρωτοκάτσει μαζί μέ τόν Πάπα! Ὡραῖα!

    Καί δός του νά ὑπονομεύεται κάθε σύνδεσή μας μέ τούς Ρώσους ὀρθοδόξους χριστιανούς! μήπως καί χάσουμε τήν ὑποστήριξη τῶν ...Ἐγγλέζων στήν Κύπρο, τῶν ....Ἀμερικάνων στό Αἰγαῖο, τοῦ .....Πάπα στήν Κωνσταντινούπολη, νά μᾶς φτιάξει καί ἔνα μικρό Βατικανό ἐκεῖ, νά μᾶς ἐγκλωβίσει καί ὡς Ἐκκλησία καί ὡς Ἑλληνισμό!
    Εὖγε!
    Θά μᾶς "σώσει" ὁ Πάπας διά τέτοιου Πατριαρχείου ὡς κρυπτοχριστιανούς μέσα σέ μιά νεο-Ὀθωμανική Αὐτοκρατορία, καί ἐπί τοῦ σβέρκου ὅλων τῶν ὀρθοδόξων λαῶν τῶν Βλακανίων (Βλακανίων ὄχι Βαλκανίων),
    γιά νά γλιτώσουμε ἀπό τόν ἠλίθιο πανσλαβισμό οἱ Ἕλληνες καί δή ἡ πάντα Ἐλληνική Μακεδονία, γενόμενοι πάλι ραγιάδες!
    καί γιά νά ἔχουν οἱ Σλάβοι τῶν Βλακανίων, ἐλευθερία ἀπό τήν "ἐπικίνδυνη" Ρωσία!

    Ἔ, θά βοηθήσουνε καί οἱ τάχα φίλοι μας Ἄγγλοι (Μασωνία, ρίζες....), Γάλλοι (κλάδοι Μασωνίας-ἀθεΐα), Γερμανοί (τευτονική-βαρβαρική "Εὐρώπη"), Ἑβραῖοι καί πάντες Ἄραβες, γιά νά μή μείνουμε πολλοί οὔτε ραγιάδες κρυπτοχριστιανοί, γιά νά μειωθῆ τό μιλλιέτ τῶν χριστιανῶν...

    Ὤστε γιά νά φύγουμε ἀπό τήν Σκύλα θά πᾶμε στήν Χάρυβδη; Θά ἰσορροποῦμε ἀνάμεσα σέ δυτικούς καί Ρώσους, ὄχι ἐλεύθερα, ἀλλά μέ κρυφοδιπλωματικές ραγιάδικες καί φιλο-ἐγγλέζικες πολιτικές, καταστροφικές καί γιά τίς σχέσεις μας μέ τούς Ρώσους χριστιανούς ὁμοδόξους μας καί γιά τόν Ἐλληνισμό;

    Δέν ὑπάρχει Θεός στούς Ρώσους ὀρθοδόξους χριστιανούς; Δέν θά συγκρατήσει αὐτός τούς ἀνόητους ἐθνικιστές τους; Πάλι καί πάλι συγκρατεῖ τούς φιλο-διαβόλους καί Κοντσιτό-φιλους τῆς Δύσεως! Τόν ρώσικο ἐθνικισμό καί πανσλαβισμό δέν θά μειώσῃ ἄν ἀπλῶς εἴμασατε φίλοι καί ἀδελφοί μέ τούς Ρώσους;
    -καί φίλοι καί ξάδελφοι μέ τούς ἐξ ἡμῶν τῶν ὀρθοδόξων χριστιανῶν καταγομένων ἐκ τῶν δυτικῶν, καί φίλοι καί μακρινοί ξάδελφοι μέ τούς πολύ χειρότερους τῶν Ρώσων λοιπούς δυτικούς;
    Ἐλεύθερα αὐτά, καί πρό πάντων ὄχι μέ ἀντικανονικές κινήσεις!

    Ὄλοι οἱ κακοί συμβουλάτορες ἐκ ταπεινῶν ἐλατηρίων ἰδιοτελείας ὁρμώμενοι, στό Οἰκουμενικό Πατριαρχεῖο πᾶνε, δίπλα στούς σωστούς συμβούλους, δηλαδή στούς κατά Θεόν ἀντιπαπικούς ("φανατικούς") ὀρθοδόξους χριστιανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τουλάχιστον ελπίζω να ξαλάφρωσες που τα' πες...;

      Διαγραφή
    2. Τό θέμα εἶναι τραγικά σοβαρό καί ἀπό ἐκκλησιαστικῆς ἀπόψεως καί ἀπό ἐθνικῆς.
      _Αἰσχίστη χειραγώγηση καί πονηρία, ὅταν μιλάῃ κάποιος, νά τοπῦ λέγεται ὡς ἀπάντηση ψυχολογικός χαρακτηρισμός περί τοῦ γιατί μιλάει! Ντροπή!
      Θά σᾶς ἄρεσε νά σᾶς πῶ ὅτι μέ τό ἀνωτέρω σχόλιό σας "7:30" : "...Ο εχθρός...κλπ", ἀρέσκεσθε νά κολακεύετε;
      Ἐπί αὐτοῦ πού ἔγραψα, γράψτε.
      Ὄχι ἐπί αὐτοῦ πού νομίζετε ἤ σᾶς βολεύει νά νομίζετε, ὅτι αἰσθάνομαι!

      ΥΓ. Καλός μέν ὁ κ. Κοντογιώργης, καί καλῶς ἐπισημάνατε τί λέει στήν οὐσία, ὄχι ὅμως διότι εἶναι σωστό, ἀλλά διότι φανερώνει τήν Βλακεία τῆς ἀντικανονικῆς ἐκκλησιαστικῆς πολιτικῆς κατά τῶν Ρώσων, ἔτσι ὥστε γιά νά μήν ἐμφανίσουν πάπα, νά πᾶμε ἐμεῖς μέ τόν πάπα!
      -Καί στά ἐθνικά θέματα βλακεία, διότι ἀντί νά ἔχουμε βοήθεια ἀπό κάποιον πού ἔστω μᾶς ἐποφθαλμιᾶ μακροπρόθεσμα (βοήθεια προσωρινά πάλι καί πάλι),
      νά ζητᾶμε βοήθεια, μόνο, ἀπό αὐτούς πού ἤδη μᾶς καταστρέφουν!

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ κύριε Καβασιλα ως Ελληνισμός έχουμε να διαδραματισουμε πολύ ουσιαστικότερο ρόλο απ' το να καταντήσουμε ενα παρακολούθημα των Ρώσων.
      Επίσης ως ορθόδοξος Έλληνας αυτό το φασιστικό ψευτοδίλλημα που θέτουν οι Ρώσοι,(ή με εμας ή με τούς Δυτικούς) αρνούμαι εκ φύσεως να το παρακολουθήσω.


      Διαγραφή
    4. Νομιζω οτι αυτο το διλλημα το εβαλαν οι Αμερικανοι...η με μας η με τους Ρωσους...τοσο στην Ουκρανια οσο και στα Σκοπια...Εκτος αν δεν καταλαβα καλα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.