3/10/18

Τουρκία: Έγινε bail out στις τράπεζες; - «Οσμή σκανδάλου» με το ταμείο ανεργίας

Μυστήριο με την πώληση 10,9 δισ. λιρών (ή 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια) χρέους μειωμένης εξασφάλισης την περασμένη εβδομάδα από τις τουρκικές τράπεζες
Το 2014, η Τουρκία εμφανίστηκε ως ο «μυστηριώδης» κόμβος σε αυτό που τότε ήταν το πιο περίεργο σύστημα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (που περιλάμβανε επίσης την Κίνα και το Ντουμπάι) και περιλάμβανε περίπου 200 τόνους "μυστικού" χρυσού από το Ιράν, προκειμένου να επιτραπεί στο κράτος να αποφύγει τις αμερικανικές κυρώσεις συνεχίζοντας παράλληλα να εξάγει πετρέλαιο χωρίς να πληρώνει σε δολάρια.
Και ενώ η Τουρκία θα είναι πιθανώς βασικός παίκτης σε οποιοδήποτε καθεστώς κυρώσεων μετά το Νοέμβριο, όταν οι κυρώσεις των ΗΠΑ για το Ιράν τεθούν σε πλήρη ισχύ, δημιουργήθηκε ένα νέο μυστήριο γύρω από την αναδυόμενη αγορά, το νόμισμα της οποίας ήταν ένα από τα μεγαλύτερα θύματα του 2018. 
Αυτή τη φορά, το "μυστήριο" περιλαμβάνει τις κρατικές τράπεζες της Τουρκίας και συγκεκριμένα την πώληση 10,9 δισ. λιρών (ή 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια) χρέους μειωμένης εξασφάλισης την περασμένη εβδομάδα.
Αυτό είναι το ζήτημα που κυριαρχεί στις συζητήσεις μεταξύ των επενδυτών, με τις εικασίες να επικεντρώνονται στο κατά πόσο τα περιουσιακά στοιχεία από το ταμείο ανεργίας του έθνους χρησιμοποιήθηκαν για να ενισχύσουν τα κεφαλαιακά αποθέματα των τραπεζών, αποτελώντας ουσιαστικά ένα κρυφό σχέδιο διάσωσης από την κυβέρνηση.
Για τη συνέχεια BankingNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.