5/10/18

Θα μας αφήσουν να βουλιάζουμε στην μιζέρια μας


Ακούω από πολλούς φίλους, που βλέπουν με αγωνία τα όσα διαπράττει ο ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία και όχι μόνο, να λένε : «μα καλά, οι εταίροι μας γιατί δεν αντιδρούν; Γιατί δεν κάνουν κάτι;»
H απάντηση είναι απλή. Γιατί δεν τους ενδιαφέρει. Έχουν εξασφαλίσει τα κεφάλαια που μας δάνεισαν, υποθηκεύοντας την δημόσια περιουσία της πατρίδας μας, και μας έχουν αφήσει στην τύχη μας. Εξάλλου δεν αποτελούμε πλέον συστημικό κίνδυνο, καθώς η περίπτωση χρεοκοπίας έχει αποκλεισθεί.
Η στάση τους είναι, εκ πρώτης, όψεως κυνική. Τι εταίροι είναι αυτοί που κοιτάζουν μόνον την δική τους εξασφάλιση; Γιατί δεν ενδιαφέρονται να βάλουν την ελληνική οικονομία στον δρόμο της ανάπτυξης, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα; Η απάντηση είναι κι εδώ απλή.
Το πώς θα αναπτυχθεί κάθε χώρα αυτό το αποφασίζει η κυβέρνηση της, δηλαδή η πλειοψηφία των πολιτών, σε τελική ανάλυση. Υπάρχουν οι κανόνες της ΕΕ, αλλά μέσα σε αυτούς χωρούν διάφορες οικονομικές πολιτικές. Συνεπώς το πρόβλημα είναι, τι ακριβώς θέλει ένας λαός.

Για τη συνέχεια liberal

1 σχόλιο:

  1. Ο δικος μας λαος δεν θελει αναπτυξη.Θελει να τον αναπτυξουν αλλοι με το ζορι.... Αν ηθελε δεν θα κσθοταν να βλεπει να τον καταστρεφουν οι ...κυβερνητες.Θα τους ειχε αρπαξει..Οπως βλεπουμε δεν τους αρπαζει..Αρα δεν θελει αναπτυξη..Θελει μιζερια.και καταστροφη ....εκτος αν οι ξενοι τον σωσουν..Οι ξενοι δεν θελουν κι αυτοι να σωσουν...αλλα να χαλασουν..Κι ετσι παει η βαρκα...οι μεσα ελπιζουν περιμενωντας...και οι εξω επισης περιμενωντας να τα ...τιναξουν οι μεσα ...!!Κι ετσι παει η βαρκα.....οσο παει....που δεν θα παει...Αυτος ο λαος μας θαναι ο πρωτος στην ιστορια που θα παει απο ...ελπιδα...Οι αλλοι λαοι πανε απο ..απελπισια.Στο κουτι της Πανδωρας η ελπιδα δεν ηταν μαζι με ολα τα αλλα κακα ??? Ηταν....απλα οταν εκλεισαν το καπακι την παγιδευσαν μεσα μονη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.