6/10/18

Εθνική κατάντια - Με κόκκινο οι χώρες των οποίων οι κάτοικοι εξωτερικού δεν ψηφίζουν


27 σχόλια:

  1. Σάββα,
    Οὔτε ὅλοι οἱ κάτοικοι ἐσωτερικοῦ ψηφίζουν, καί ὅπως δείχνουν ὅλα, κάποιοι βολεύονται πολύ ἀπό τήν μή ἄσκηση τῶν ἐκλογικῶν δικαιώματων τῶν πολιτῶν. Μέ 22% τῶν ψηφοφόρων, δημιουργοῦνται "πλειοψηφίες".
    Πολύ χειρότερα, μεταξύ τῶν ψηφοφόρων περιλαβάνονται εἰκονικοί Ἕλληνες, γραμμένοι ὡς δημότες σέ δήμους μέ πλαστά χαρτιά, γιά νά ψηφίζουν τόν δήμαρχο. Ἔγιναν δημοτικές ἐκλογές καί δέν ἐλέγχθηκαν αὐτοί. Ἀπό τό 2001 ἤδη, καί μετά. Τώρα ἔχουν ἐλεγχθῆ;
    Πέραν τῶν σχετικῶν πληροφοριῶν σέ ἐφημερίδες, λίγο παλαιότερα, περί ἀεροπλάνων ἀλλοδαπῶν πού ἦλθαν καί ψήφισαν ὡς τάχα ὁμογενεῖς ἀπό τήν Κύπρο καί ἀπό ἀλλοῦ, ὑπάρχουν πληροφορίες, ἀπό ἰδιωτικές συζητήσεις μέ ἀξιόπιστα ἄτομα, ὅτι ἔχουν ψηφίσει καί ἄρα ψηφίζουν καί ἀλλοδαποί, μέ κορυφαῖο:
    Σέ μικρή πόλη τῆς Βορείου Ἐλλάδος, γνωστός γνωστοῦ μου, πού εἶχε συλληφθεί στήν Κύπρο τό 1974 καί τελικά ἀφέθηκε ἐλεύθερος, ἀνεγνώρισε τόν βασανιστή του στήν Κύπρο Τοῦρκο, μεταξύ τῶν ἀλλοδαπῶν ἀτόμων πού ὄντας ἄγνωστοι στήν πόλη ἦλθαν νά ψηφίσουν μέ πούλμαν. Τόσο βέβαιος ἦταν, ὥστε κόντεψε νά μείνει στόν τόπο ἀπό τήν ταραχή του.

    Κι ἄς ποῦμε ὅτι κάποιος κάτι παρενόησε στό παραπάνω παράδειγμα. Ἐγώ ὁ ἴδιος, ὅταν ἐπί Σημίτη (1999;) εἶχαν ἀρχίσει νά μᾶς μοιράζουνε κάρτες σάν τίς τραπεζικές γιά νά ψηφίζουμε μέ αὐτές (τό ἐγχείρημα ἐγκαταλείφθηκε σχεδόν ἀμέσως, ἀλλά ἀρκετές κάρτες εἶχαν μοιρασθῆ), πῆγα νά πάρω τήν κάρτα μου στό τοπικό σχολεῖο μεγάλης πόλεως, καί τήν πῆρα ἐντός λευκοῦ φακέλου. Ἴδιους ὅμως δύο φακέλους εἶχαν ἀκουμπισμένους πάνω στό καροτσάκι τοῦ μωροῦ τους δύο ἀλλοδαποί ἐξελθόντες τοῦ σχολείου, στούς ὁποίους εἶχα μιλήσει εἰσερχόμενος στό σχολεῖο, τούς εἶχα ρωτήσει κάτι, καί αὐτοί δέν καταλάβαιναν Ἑλληνικά, τί τούς ρωτοῦσα, ἀλλά ψέλλισαν σπασμένα κάποιες Ἑλληνικές λέξεις.

    Καλό θά εἶναι νά ψηφίζουν οἱ ὁμογενεῖς, ἀλλά ὑπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα τηρήσεως τῆς ὑποχρεωτικόττηας τῆς ψήφου, ὥστε νά μήν ἔχουμε Κυβερνήσεις ἀληθινά, μειοψηφίας,
    ἀλλιῶς νά μήν γεμίζουν τά βουλευτικά ἕδρανα μέ 300 βουλευτές, ἀλλά νά μένουν κενές οἱ ἕδρες ἕνεκα τῆς ἀποχῆς καί τῶν λευκῶν ψήφων. Ἀκόμη, ὑπάρχει πρόβλημα ἐλέγχου, ἀληθινοῦ καί δημοκρατικοῦ , ὥστε νά ψηφίζουν μόνο ἀληθινοί Ἕλληνες,
    πρόβλημα τόσο μεγάλο, πού ἄν δέν λυθῆ,
    ἀκόμη καί ἄν μιά φορά ψηφίσουν κανονικά οἱ ὁμογενεῖς, τήν ἑπόμενη φορά θά γίνῃ καί ἐκεῖ νοθεία καί μάλιστα πιό εὔκολα.

    Ἔχουμε τεράστια εὐθύνη ὅλοι, ὥστε νά τηρῆται ἡ ὑποχρεωτικότητα τῆς ψήφου, ἐπί δέ τυχόν ἀποχῆς, νά μένουν κενές οἱ ἀντίστοιχες βουλευτικές ἕδρες.
    Ἀλλιῶς, δημοκρατία δέν θά ὑπάρχει:
    Οὔτε ἄξιοι ἄνθρωποι θά εἶναι δυνατόν νά ἀναδειχθοῦν κυρίαρχοι στό πολιτικό σύστημα, οὔτε ἄξια καί ἀποτελεσματική Κυβέρνηση θά μπορέσῃ νά ὑπάρξη. Θά παραλύουν ὅλα μέ χειραγωγήσεις τοῦ 22% τῶν ψήφων, ἀπό ψευδόμενα ΜΜΕ, ἐνῶ τό 40-50% πού θά ψήφιζε καθοριστικά ἀλλιῶς, δέν θά μπορῆ (ἤδη δέν μπορεῖ) νά ἐκπροσωπηθῆ ἀπό τούς ὑπάρχοντες - "στημένους" σκηνοθετικῶς σχεδόν πλήρως - πολιτικούς σχηματισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο μερικές από τις τριτοκοσμικές χώρες δεν επιτρέπουν σε κάτοικους το εξωτερικού να ψηφίζουν.. μεταξύ αυτών και η ουραγός Ελλάς.

    Εσείς όλοι που καταντήσατε την Ελλάδα σε αυτά το χάλια να είστε περήφανοι Ελληνάρες ...
    Οι ιθαγενείς που ψηφίζουν ιδιοτελώς και μετά χορεύουν στον σύνταγμα (επειδή υπερτέρησαν άλλων συμπατριωτών τους και θα λυμαίνονται την εξουσία πλέον) είναι τα χειρότερα ψωρολαμόγια το κερατά.

    Ενώ οι Ελληνες του εξωτερικού που δεν εξαρτώνται από τα ντόπια πολιτικά λαμόγια για ελεημοσύνες δεν τους αφήνετε να ψηφίζουν. Αν ψήφιζαν οι Ελληνες του εξωτερικού τότε τα ιθαγενή ψωρολαμόγια δεν θα μπορούσαν να εκλέγουν τους αλήτες που εκλέγουν τώρα.

    Έτσι για πάντα η Ελλάδα θα είναι καταδικασμένη στον φαύλο κύκλο της διαφθοράς όπως ΠΧ η Νιγηρία
    Ιθαγενείς κάνατε την Ελλάδα σαν τα μούτρα σας δηλαδή κακομούτσουνη και μίζερη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα καθορίζουν αυτοί που ζουν έξω πως θα ζούμε εμείς εδώ; Καλό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όοοοοχι! Μα τι λες τώρα! Απλά όλες οι άλλες χώρες, οι πράσινες στον χάρτη είναι ηλίθιοι και δεν ξέρουν τι τούς γίνεται. Και, όπως σε όλα τα θέματα, ακόμα μιά φορά εμείς ξέρουμε καλύτερα και έχουμε τον δικό μας ανεξάρτητο δρόμο.

      Διαγραφή
    2. Α...μάλιστα, το μοναδικό "επιχείρημα" είναι ότι το κάνουν οι άλλοι. Μάλλον δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, ε;

      Διαγραφή
    3. Γιάννη,
      Όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

      Διαγραφή
    4. Σωστά, αρκεί να συσχετίζεις σωστά το εκάστοτε αποτέλεσμα με το σωστό αίτιο.

      Διαγραφή
  4. Ας γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες τύπου Γιάννη ότι η ψήφος είναι δημοκρατικό δικαίωμα κάθε έλληνα πολίτη και ότι αν χειαστεί θα κατεβούμε με τα πόδια στην Ελλάδα για να ρίξουμε μαύρο σε όλους τους γελοίους που θέλουν να μας αφαιρέσουν αυτό ακριβώς το δικαίωμα. Ο Κοσμάς ο Αιτωλός το θέτει πολύ σωστά το πρόβλημα και έτσι είναι. Οι Έλληνες του εξωτερικού είναι το μόνο φάρμακο κατά της ντόπιας διαφθοράς. Δυστυχώς το ελληνικό κράτος μας θυμάται μόνο όταν είναι να πληρώνουμε φόρους. Έχω εδώ διαχρονικά δεκάδες επιστολές από το Υπ. Οικονομικών και Εφορία για πληρωμές φόρων κάθε είδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος ενδιαφέρεται για την Ελλάδα μπορεί να κάνει ένα κόπο να κατέβει, δε χρειάζεται να ψηφίσει από το σπίτι του, έστω κι αν έκανε την επιλογή να φύγει από τη χώρα. Φόρους πληρώνουν και οι μετανάστες στην Ελλάδα, οπότε μάλλον πρέπει να ψηφίζουν και αυτοί με το ίδιοι κριτήριο.

      Διαγραφή
  5. Ελατε τωρα ! Και η Βορεια Κορεα μεσα σ αυτους ειναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιάννης7 Οκτωβρίου 2018 - 2:54 μ.μ., ξεχωριστέ, φαντασιόπληκτε (και μιλάω πολύ ευγενικά προς το παρόν), νόμιζα ότι μιλάω με κάποιον που ντύνεται όπως οι άλλοι, φτιάχνει οικογένεια όπως οι άλλοι, μιλάει την γλώσσα και την ξένη γλώσσα που μιλάνε οι άλλοι, πληρώνει φόρους και σταματάει στα φανάρια όπως οι άλλοι, μεγαλώνει τα παιδιά του όπως οι άλλοι, αρρωσταίνει και χρησιμοποιεί τίς ίδιες θεραπείες όπως οι άλλοι . . . οπότε έγραψα σε αυτό το στυλ. Δεν ήξερα ότι έπρεπε να τα εξηγήσω όπως στον νηπιαγωγείο, συγγνώμη ξεχωριστέ, συγγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάσου να μη μίλαγες "ευγενικά" τι θα έλεγες. Μάλλον δυσκολεύεσαι να εξηγήσεις ακόμα και στο νηπιαγωγείο, οπότε μην κουράζεσαι καλύτερα και μας πάθεις τίποτα! Δεκτή η συγνώμη, συγχωρεμένος....

      Διαγραφή
  7. Γιάννης7 Οκτωβρίου 2018 - 2:59 μ.μ., κάτι θα έχεις, φάρμακα παίρνεις; Δηλαδή εγώ που προσλήφθηκα σε πανεπιστήμιο τής Ολλανδίας στα 42 μου, και μέχρι τότε παρακολουθούσα τα πάντα στην Ελλάδα όπως εσύ ο Ελλαδίτης, και από τότε συνεχίζω να παρακολουθώ τα πάντα γιά αυτό είμαι στον Ινφογνώμονα και αλλού, πρέπει να μην ψηφίζω επειδή μένω έξω; Κάτι σαν και σένα ήσαν σκλάβοι στην δοξασμένη αρχαία Ελλάδα. Τέτοια πάπαλα λες, αλλά σε αφήνουμε και γράφεις. Με το ίδιο σκεφτικό που αφήνουμε εσένα και γράφεις (το σκεφτικό αυτό λέγεται δημοκρατία), έτσι θα αφήσεις και τον Έλληνα τού εξωτερικού να ψηφίσει (με το ίδιο σκεφτικό που λέγεται δημοκρατία). Και αν δεν σού κάνει εσένα αυτό, να κατέβεις εσύ από το λεωφορείο. Βρήκες ένα τρύπιο παράδειγμα να πεις, αυτό τού μετανάστη, αλλά δεν μιλάς καθόλου γιά το άλλο παράδειγμα που εσύ που κάθισες στο θρανίο περίπου 16 χρόνια και, εσύ που υπηρέτησες φαντάρος, και εσύ που πληρώνεις φόρους, και εσύ που έχεις αγωνιστεί έχεις μία (την ίδια) ψήφο όπως ο νταβατζής στην μιά γωνία και όπως ο ναρκομανής στην άλλη γωνία. Και επειδή δεν σε βλέπω να πιάνεις πουλιά στον αέρα, να στο πω αλλιώς. Ο μετανάστης ναι να μην ψηφίσει, εκτός αν κάτσει στο θρανίο, μάθει κάποια Ελληνικά, καταλάβει το Σύνταγμα, πάρει χαρτιά, και υπογράψει ότι δεν θα μάς ενοχλήσει, τότε ναι. Άρα τι χαζομάρες λές; Συγκρίνεις τον Έλληνα μετανάστη στο εξωτερικό με τον ξένο μετανάστη στην Ελλάδα; Σκλάβος ρε, σκλάβος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ που με αφήνεις και γράφω μεγαλόψυχες ξενιτεμένε στην άγρια Ολλανδία. Να σου θυμίσω ότι στη δημοκρατία ψηφίζεις γι'αυτόν που θα σε κυβερνήσει, και εσύ έχεις αποφασίσει να σε κυβερνούν στην Ολλανδία και όχι στην Ελλάδα. Επίσης, όσο και να χτυπιέσαι δεν υπάρχει "καλός" Έλληνας και "κακός" ξένος μετανάστης. Αν το κριτήριο είναι οι φόροι τότε θα ψηφίζουν όλοι. Επίσης Έλληνες ψηφίζουν όλοι, όχι μόνο όσοι κάθισαν σε θρανίο ή πήγαν Φαντάροι. Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο δε γίνεται...

      Διαγραφή
  8. Άλλο όλοι, άλλο όλοι ίσοι. Άλλο δουλεύω και άλλο με κυβερνούν. Άλλο το κριτήριο "αγώνα συνεχή και με συνοχή" και άλλο απομονώνω μόνο το κριτήριο "φόροι". Αλλά που να καταλάβεις . . . σού είπα, υπάρχουν και χάπια. Γιά τούς άλλους τα έγραφα, εσύ δεεεεεν . . . πρόκειται, δεεεε . . . ! Άστο, αντίος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν και χάπια αλλά εσύ δεν παίρνεις τα δικά σου προφανώς. Στην ψήφο είναι όλοι ίσοι.Επίσης σε κυβερνούν εκεί που ζεις, είτε δουλεύεις είτε όχι. Το κριτήριο φόροι εσύ το έθεσες, όχι εγώ. Άσε τα δύσκολα καλύτερα και μην τα βάζεις εκεί που δε σε παίρνει.

      Διαγραφή
  9. Εκεί που ζω με κυβερνούν; ή εκεί που πληρώνω φόρους; Είπα εγώ γιά φόρους-κριτήριο; ή γιά φόρους+στρατό+εκπαίδευση με την έννοια αυτού που συμμετέχει στην κοινωνία και προσφέρει; Τολμάς να πεις ότι ο πειθαρχειμένος πολίτης με "φόρους+στρατό+εκπαίδευση κλπ." είναι ίσος με αυτόν που εκβιάζει, βιάζει, εκμεταλλεύεται και ζει σαν παράσιτο με την απειλή τού φόβου στους άλλους; Από κάτι σαν και σένα έχουμε φτάσει εδώ που είμαστε. Ας τα βλέπουν όσοι λένε ότι φταίνει οι πολιτικοί, οι δανειστές και οι συνομώτες. Εγώ τούς τα λέω, ο διπλανός μας φταίει και κατά συνέπεια εμείς οι ίδιοι και κανένας άλλος. Χάπια και μέσαααα, εσώκλειστος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκεί που ζεις σε κυβερνούν, φόρους πληρώνει και ο τουρίστας με το ΦΠΑ. Είπε άλλος για φόρους και σε αυτόν απάντησα, τότε πετάχτηκες χωρίς να σε ρωτήσεις κανένας και άρχισες. Αυτός που βιάζει, εκβιάζει κλπ πρέπει να συλληφθεί, να δικαστεί και να τιμωρηθεί είτε είναι Έλληνας είτε όχι. Στην ψήφο είναι όλοι ίσοι θέλεις δε θέλεις. Δυστυχώς για τη δική σου περίπτωση δεν υπάρχουν χάπια. Περαστικά...

      Διαγραφή
  10. πω πω τι βλήτο είσαι εσύ, πού ζούμε σε αυτή τη χώρα; Ώστε όταν λέμε πληρώνουμε φόρους εννοούμε τούς φόρους κατανάλωσης; και όχι εισοδήματος και ακίνητης; Πω πω, μειώθηκα και μόνο που ασχολήθηκα μαζί σου. Καλά είπα εγώ, σκλάβος ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι οι φόροι είναι φόροι επί κατεχόμενων χρημάτων, είτε είναι άμεσοι είτε έμμεσοι. Επίσης ο μετανάστης πληρώνει φόρους εισοδήματος ή ακίνητης εφόσον έχει. Φυσικά κατάλαβες ότι δε σε παίρνει και το γύρισες στο "μειώθηκες". Πόσο να μειωθείς άλλο κακομοίρη; Δεν πάει πιο κάτω....

      Διαγραφή
  11. Μετανάστης στην Ελλάδα, μετανάστης ΈΛληνας, τουρίστας με ΦΠΑ χωρίς περιουσία που γίνεται μετανάστης με περιουσία εφ'όσον έχει . . . μύλος! Εγεκφαλικό προϊόν κρατικής παιδείας. Η απόδειξη τής διαφοράς τής Ελλάδας από όποιο άλλο κράτος σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο να κατανοήσεις το συνδυασμό κάποιων εννοιών, είναι προφανές για άτομα σαν κι εσένα. Απόδειξη αποτελεσματικότητας της παραπαιδείας. Όπως σου είπα, μην πας εκεί που δε σε παίρνει. Άστο!

      Διαγραφή
  12. Η αποφυγή με αλλοπρόσαλο, συνδυασμός; Λες γιά μετανάστη, σού απαντάω γιά μετανάστη, πηδάς στον τουρίστα. Σού απαντάω στν τουρίστα, πηδάς στον μετανάστη. Λέμε γιά φόρους, πηδάς στο ΦΠΑ. Να αφήσω τι; Τον συνδυασμό τής τρέλας; Ελλάδα τού σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ότι έχεις πει σε έχω αποστομώσει, γι'αυτό δεν τολμάς να απαντήσεις. Άλλωστε δεν έχεις να πεις και τίποτα. Κάποιος άλλος ξεκίνησε για φόρους και δικαίωμα ψήφου, εγώ είπα για μετανάστη (αφού και αυτός πληρώνει φόρους) και μίλησα και για τον τουρίστα γιατί και αυτός πληρώνει ΦΠΑ που είναι είδος φόρου. Το θέμα είναι ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου και με τι κριτήρια και όλα συνδυάζονται. Αλλά σου λέω ξανά: μην προσπαθείς εκεί που δε σε παίρνει. Άσε τα δύσκολα...λοιπόν!

      Διαγραφή
  13. Ναι, πληρώνει ο τουρίστας φόρους, και αν δεν τούς πληρώσει πάει φυλακή ή γιά κατάσχεση, όπως εγώ και σύ. Ναι, γι'αυτό δεν απαντάω . . . λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο τουρίστας πληρώνει ΦΠΑ, και αν δεν τον πληρώσει δε θα αγοράσει το προϊόν όπως εγώ κι εσύ. Και κάποιος άλλος (όχι τουρίστας) φοροδιαφεύγει και δεν πληρώνει τίποτα (κι ας μην είναι τουρίστας). Γι΄αυτό δεν απαντάς...δε σε παίρνει!

      Διαγραφή
  14. Αλλά δεν θα πάει ποτέ φυλακή ή σε κατάσχεση γιατί δεν πληρώνει φόρους όπως εγώ και συ . . . τουρίστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.