19/10/18

Δεν υπαρχει τιποτα που να ειναι τσαμπα.


Τα 2 μεγαλυτερα ψεμματα που ταϊσε η αριστεριλα το ποπολο, και αυτο τα καταπιε αμασητα, ειναι (α) η "δωρεαν" Παδεια και (β) η "δωρεαν" Υγεια. Στρατιες αριστερων εφτιαξαν χιλιαδες πανω, και πηγαν σαν γνησιοι "αγωνιστες" σε χιλιαδες πορειες, λεγοντας τις πιο απιθανες μαλακιες. Θυμαμαι εκεινο το συνθημα του ΚΚΕ για 5% του ΑΕΠ στην Παιδεια (ή κατι τετοιο τελος παντων)... Και αμα ρωταγες το πολυ απλο, ενταξει ρε παιδια να δωσουμε 5% αντι για 2% στην Παιδεια. Αυτο το 3% διαφορα απο που θα το κοψουμε;;;

 Διοτι ως γνωστο το ΑΕΠ ειναι μια ομορφη πιττουλα, και αν κοψεις ενα μεγαλυτερο κομματι, καποιος το χανει. Απλη αριθμητικη. Εκει αρχιζε το οργιο. Να φορολογησουμε τους πλουσιους ελεγε ο πρωτος καραγκιοζης. Α μαλιστα, μα αυτο δεν μεγαλωνει το ποσοστο ουτε το ΑΕΠ, απλα αυξανει τα φορολογικα εσοδα. Θα δωσουμε τα παραπανω λεφτα απο τους φορους στην Παιδεια, ειπε ο αλλος παπαρας. Ναι αλλα αφου θα πανε παραπανω λεφτα εκει, καποιος θα τα χασει!. Μπορουσες να μιλας ωρες, και τα αριστερα ουγκανα, δεν μπορουσαν να συλλαβουν την εννοια των πεπερασμενων χρηματων... Βλεπετε η αριστερα εχει εφευρει παγκοσμιως ενα πραγματακι που λεγεται , λεφτοδεντρο. Απλωνεις το αριστερο σου χερακι, και παιρνεις λεφτα... Η δεξια μισοτρελλη Ραχηλ το ειχε πει στα ισα... Θα τυπωσουμε δισεκατομμυρια. Φυσικα δεν καταλαβαινε τι ελεγε 
Τα ιδια θεματακια και στην Υγεια. Ενα βαρελι χωρις πατο.
Η πραγματικοτητα ειναι μια και ειναι απολυτα σκληρη, οπως ολοι οι οικονομικοι Νομοι. 


Δεν υπαρχει τιποτα που να ειναι τσαμπα. Δωρεαν Παιδεια και Δωρεαν Υγεια ειναι 2 ουτοπιες, που δεν υπαρχουν. Διοτι απλα δεν ειναι δωρεαν. Ειναι μεταφορα χρηματων απο τις τσεπες των πολιτων, προς 2 υπηρεσιες, μεσω των φορων, και μπορουμε να ξοδευουμε εκει οσα συμφωνουμε να ξοδευουμε, ή οσα αντεχουμε να ξοδευουμε. Αυτο σημαινει οτι καλα θα κανουμε να κοβουμε την λαιμαρα μας, ολα αυτα τα τεραστια κονδυλια, να ξοδευονται οσο γινεται καλυτερα, παραγωγικοτερα και ηθικοτερα. Ολα τα αλλα ειναι απλως αριστερες παπατζες. 


Και να θυμομαστε παντα οτι αν θελουμε να δωσουμε και αλλα λεφτα σε αυτους τους τομεις, απο καπου θα πρεπει να κοπουν σαν ποσοστο του ΑΕΠ. Εκτος και αν μεγαλωνοντας το ΑΕΠ σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ τιμες, μπορεις να ξοδεψεις το κατι τις παραπανω, εχοντας ομως το ιδιο ποσοστο επι του ΑΕΠ. Δεν ειναι πυρηνικη Φυσικη. Απλη Αριθμητικη ειναι.... νουμερα. Και τα νουμερα λενε παντα την αληθεια. Οι ανθρωποι δεν την λενε 

Panayotes Servos





3 σχόλια:

  1. Αν θυμαμαι καλα επι Γεωργιου Α.Παπανδρεου,το αιτημα ηταν 15%.
    Αριστερος γινεσαι οχι απο αγαπη προς τους φτωχους αλλα απο μισος για τους πλουσιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστερος γινεσαι οχι απο αγαπη προς τους φτωχους αλλα απο μισος για τους πλουσιους
      Εύστοχο!!!

      Διαγραφή
    2. Όχι και τόσο εύστοχο, θα έλεγα. Από μίσος μπορεί όχι, αλλά ζήλεια; την σκεφτήκαμε;

      Ο αριστερός, η αριστερή προσέγγιση καλύτερα, λέει "θα κατεβάσω αυτόν που είναι ψηλότερα εδώ χαμηλά που είμαι εγώ, έτσι θα αποκτήσω αξία και ταυτότητα". Η δεξιά, να πούμε έτσι την καπιταλιστική προσέγγιση, λέει "θα ανέβω και εγώ εκεί που είναι αυτός, έτσι θα αποκτήσω αξία και ταυτότητα".

      Και επειδή κάποιοι σίγουρα θα ειρωνευτούν την απλοϊκότητα μου, να το πω αλλιώς. Η αριστερή προσέγγιση θέλει ίση πρόσβαση όλων στο αποτέλεσμα τών ενεργειών, στο outcome, ανεξαρτήτως ευκαιριών και δυνατοτήτων στην πηγή. Η δεξιά προσέγγιση θέλει ίση προσέγγιση στην πηγή, στις δυνατότητες, στις ευκαιρίες, και όχι στο αποτέλεσμα τών ενεργειών.

      Δικό σου θέμα τι αποτέλεσμα θα φέρεις, αρκεί να σού εξασφαλίσω ίση μεταχείρηση, ίση πρόσβαση στις πηγές. Πάρε ίση πρόσβαση στις ευκαιρίες, δούλεψε, και καρπώσου το αποτέλεσμα τών κόπων σου.

      Η αριστερά δεν μπόρεσε με την φιλοσοφία της να λύση πρακτικά ζητήματα αποτελεσμάτων τού "δεν έχω και εγώ" αλλιώς θα είχει σαρώσει. Τέτοια ζητήματα είναι όπως "δεν έχω βαθμούς, περνάω την τάξη;", ή δεν έχω το ίδιο μυαλό, θα έχω τα ίδια με τον άλλον;", ή "δεν έχω τις ίδιες δυνατότητες, δεξιοτεχνία, πώς θα τα καταφέρω;". Και εκεί μπερδεύτηκε το πράγμα. ΓΙ'αυτό προσπαθούν να μιλάνε μόνο γιά πλούτο, έλα όμως που γιά να παραχθεί πλούτος χρειάζονται όλα, όλα και παραπάνω, από τα προηγούμενα!

      Αυτά βέβαια δεν τα έχουν ξεκαθαρίσει ούτε πολιτικοί, ειδικά οι δικοί μας, απλά τρέχουν πίσω από την ψήφο και τις πιέσεις. Αποτέλεσμα, βλέπεις δεξιούς αριστρότερους τών αριστερών και αριστερούς δεξιότερους τών δεξιών.

      Εποχή σκοταδιού, ανεξαρτήτως προόδου επιστήμης . . . σε τσιπάκια.

      Ας αφήσουμε γιά άλλη μέρα το μεγάλο λάθος τού Μαρξ, "η συσσώρευση ποσότητας φέρνει την αλλαγή τής ποιότητας". Αν και πολύ σωστό για εκατονταετηρίδες, ακόμα σχεδόν κανείς δεν έχει δει πού βρίσκεται το λάθος, το λεπτό λάθος, σε αυτόν τον ισχυρισμό. Και ο κόσμος ακόμα παλεύει γύρω από αυτό. Φεύ!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.