20/10/18

Τσίπρας: Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, επεκτείνεται η αιγιαλίτιδα ζώνη

  • Ο Νίκος Κοτζιάς συνομιλεί με τον Αλέξη Τσίπρα κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)
Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον Νίκο Κοτζιά για όσα έκανε κατά τα τέσσερα χρόνια της θητείας του, αλλά και με ειδήσεις για τον προϋπολογισμό, τις συντάξεις και την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της χώρας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε επισήμως το υπουργείο Εξωτερικών.

«Φεύγεις σε μια μέρα χαράς για την εξωτερική πολιτική», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον απερχόμενο υπουργό Εξωτερικών, ενώ ανακοίνωσε ότι ο προϋπολογισμός της χώρας εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χωρίς περικοπές στις συντάξεις μετά από οκτώ χρόνια.
Ο Νίκος Κοτζιάς αποχώρησε από το υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνοντας την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια, ευχαριστώντας μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα που του έδωσε την ευκαιρία να κάνει την αναγγελία ο ίδιος.
«Θέλω να πω ένα τελευταίο πράγμα, που μου δώσατε τη χαρά και την άδεια να το προαναγγείλλω: ότι η εξωτερική μας πολιτική κλείνει και υλοποιεί την επέκταση της κυριαρχίας της χώρας από τότε που πήραμε τα Δωδεκάνησα. Η χώρα επεκτείνει σε ένα πρώτο βήμα από τους Οθωνούς την αιγιαλίτιδα της ζώνη. Το πρώτο βήμα είναι να κλείσουν οι κόλποι, το δεύτερο είναι να γίνουν γραμμές βάσης και το δεύτερο είναι να επεκτείνει την αιγιαλίτιδά της ζώνη στα 12 μίλια. Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης σημαίνει ότι είμαστε ένα παράκτιο κράτος που ασκεί όλα τα δικαιώματά του».
Είπε επίσης ότι  ως παράκτιο κράτος, η χώρα μας μπορεί να ασκήσει όλα τα δικαιώματα του νόμου και πως η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης σημαίνει «για όλους τους φίλους μας και συμμάχους ότι για οποιαδήποτε οικονομική ή άλλη δραστηριότητα εντός της αιγιαλίτιδας ζώνης, θα πρέπει να ζητάνε την άδεια από εμάς, ενώ δεν τη ζητούσαν μέχρι τώρα, και να καταβάλλουν το αντίτιμο που θα προβλέπει η κάθε συμφωνία».
Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του είπε ότι «η επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης είναι μια στρατηγική που εμπνεύστηκε ο Νίκος Κοτζιάς και μαζί υλοποιούμε».
  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σοφία Αραβοπούλου-Δημήτρης Μάνωλης.
http://www.pontos-news.gr/article/185676/tsipras-den-tha-meiothoyn-oi-syntaxeis-epekteinetai-i-aigialitida-zoni

5 σχόλια:

  1. 1)" Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης σημαίνει ότι είμαστε ένα παράκτιο κράτος που ασκεί όλα τα δικαιώματά του ".

    Ας υποθέσουμε λοιπόν πως επεκτείνουμε σταδιακά την αιγιαλίτιδά ζώνη μας στα 12 μίλια.
    Η Τουρκία με απόφαση του κοινοβουλίου της, του 1995, έχει πεί πως αυτό θα είναι αιτία πολέμου.
    Τι θα γίνει λοιπόν εάν τα 12 μίλια δεν τα αναγνωρίσουν και συστηματικά τα παραβιάζουν αγνοώντας την επέκταση? Θα κάνουμε πόλεμο?

    2)Προκαλούν γενικά αηδία οι Έλληνες πολιτικοί.
    Βλέπουμε να δίνονται αλλεπάλληλες γλοιώδεις θεατρικές παραστάσεις, με στημένες "μάχες", με προσυμφωνημένα βέβαια αποτελέσματα.
    Δήθεν διαφωνίες, που στην πραγματικότητα είναι παραπετάσματα καπνού.
    Η "Συμφωνία των Πρεσπών", είναι μία μεγάλη και πολύ άδικη ήττα για την Ελλάδα.

    "You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time."
    Abraham Lincoln

    Αυτά που κάνετε εις βάρος της χώρας μας θα τα βρείτε μπροστά σας.

    "Έστι δίκης οφθαλμός, ός τα πανθ' ορά."
    (Υπάρχει οφθαλμός της θείας Δικαιοσύνης, ο οποίος παρακολουθεί τα πάντα).
    Αισχύλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά που διαβάζω εκτιμώ ότι συνιστούν προαναγγελία της επιστροφής του Νίκου Κοτζιά στο Υπουργείο Εξωτερικών.
    Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης από τα 6 στα 12 μίλια προϋποθέτει σοβαρή προετοιμασία
    στο διπλωματικό επίπεδο με στόχο να αποσπασθεί η συναίνεση άλλων χωρών για να παρακαμφθεί η αντίδραση της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά που διαβάζω εκτιμώ ότι συνιστούν τον προάγγελο της επανόδου του Νίκου Κοτζιά στο Υπουργείο Εξωτερικών, οπότε θα εκκινήσει η διπλωματική δραστηριότητα με στόχο την εξασφάλιση της συναίνεσης του διεθνούς παράγοντα για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης από τα εξ στα δώδεκα μίλια.
    Θα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελπίζω μόνο να μην τα έχει μπερδέψει ο Αλέξης και τελικά μειωθεί η αιγιαλίτιδα ζώνη και επεκταθούν ο μειώσεις στις συντάξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.