21/11/18

Bαρόμετρο Public Issue: Κατά της συμφωνίας των Πρεσπών το 65% των Ελλήνων - Προβληματισμός για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της Public Issue στην έρευνα για το Πολιτικό Βαρόμετρο του Νοεμβρίου, σχετικά με θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Η πλειονότητα των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ενώ παράλληλα θεωρούν ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν χειροτερεύσει. Πάνω από το μισό των ερωτηθέντων σχηματίζει αρνητική γνώμη για τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα, οι πολίτες είναι εξαιρετικά αρνητικοί στη συμφωνία των Πρεσπών σε ποσοστό της τάξης του 65% έναντι μόλις 17% που τάσσεται υπέρ. Την ίδια ώρα ένα 5% αναφέρει ότι δεν τον αφορά, ενώ ένα 13% δηλώνει ούτε υπέρ, ούτε κατά.
Σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας
Όσον αφορά τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας και στην ερώτηση σε ποιο σημείο βρίσκονται, σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν το 52% απαντά ότι έχουν χειροτερεύσει. Το 44% δηλώνει ότι έχουν παραμείνει ίδιες και μόλις το 2% ότι είναι σε καλύτερο επίπεδο.
Για τον Ζόραν Ζάεφ
Ειδικότερα, για τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ το 53% δηλώνει πως η γνώμη του είναι αρνητική  και το 28% θετική. Το 19% δηλώνει ότι δεν έχει γνώμη.
Online

6 σχόλια:

  1. Υπάρχει ένα 17% που πιστεύει ότι ο Τσιπρας έκανε καλή συμφωνία ? Θα τρελαθώ !!! Δυστυχώς υπάρχουν ανάμεσα μας και αυτοί και απ εδώ εξηγείται γιατί αυτοί η χώρα είναι τόσο χάλια !!!! Αυτό το κομμάτι του λαού θέλει ψυχίατρο !!!! Αυτοί είστε. ..... Για δέσιμο !! Κοντοφθαλμοι, τον αλυτρωτισμο δεν τον βλέπετε !!! Τι κακό να ζω ανάμεσα σας !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος πλήρωσε για να γίνει αυτή η έρευνα;
    Πόσοι πολίτες πιστεύουν στις δημοσκοπήσεις;
    Μέχρι πότε κ. Σάββα Καλεντερίδη θα επικαλείσθε τις δημοσκοπήσεις εκείνες που ευνοούν τους πολιτικούς στόχους σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα χρειάζεται πολυφωνία στις δημοσκοπήσεις. Εχεις δίκιο Χρήστο μία δημοσκόπηση από τον προσφιλή σου Σόρος θα επαναφέρει την συμπαντική ισορροπία.

      Διαγραφή
    2. Κοσμάς ο μετανοείτε κλπ κλπ (21/11/18. 9.41 μμ)
      Εσύ κ μετανοείτε πρέπει να είσαι ευτυχής που για κάθε θέμα επαναλαμβάνεις το ίδιο τροπάριο με τον ., Σόρος
      Ετσι δεν χρειάζεται να σκέπτεσαι, να προβληματίζεσαι, να ερευνάς.

      Διαγραφή
  3. Όταν πάρεις συνεντεύξεις από 36.000 20χρονα, και περίπου 9/10 δεν γνωρίζουν τί εορτάζουμε στις 25 Μαρτίου και 28 Οκτωβρίου κάθε έτος, αλλά ξέρουν και τα ονοματεπώνυμα των παππούδων και των γιαγιάδων των μεταγραφών που έκανε η ομάδα τους πρίν 5 χρόνια, παίρνεις και τις απαντήσεις στα ερωτήματά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Chris (21/11/18 8.48 μμ)
      Αυτό που έγραψες μόνο απάντηση δεν είναι στα ερωτήματα που έθεσα.
      Τα εικοσάχρονα παιδιά στην συντριπτική τους πλειοψηφία γνωρίζουν πολύ περισσότερα από αυτά που νομίζεις.
      Εσύ αποφεύγεις να σκεφθείς για να απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα φοβούμενος μήπως έτσι χρειασθεί να ανακαλέσεις κάποια από τα feke news που διοχετεύουν πχ τα γνωστά ΜΜΕ με γενναίες «επιχορηγήσεις » το 2014 από το αμαρτωλό ΚΕΛΠΝΟ του Α. Γεωργιάδη.
      Εσύ «ξέχασες» τις «αντικειμενικές» δημοσκοπήσεις του 2015 μου έδιναν στο ναι και στο όχι ισοψηφία, ενώ η κάλπη έδωσε στο όχι 62%.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.