5/11/18

Οι Διαπιστώσεις Αυτής Της Εβδομάδας


Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας 
Παρατηρώντας όλα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας όσον αφορά το Αιγαίο και τα κοιτάσματα του ακολουθούν μερικές διαπιστώσεις.
1. Η Τουρκία έμεινε εκτός νυμφώνα ουσιαστικά στην Κύπρο. Έχει αποκλειστεί από την περιοχή της Κύπρου, αφού τόσο οι ασκήσεις των Ισραηλινών Ειδικών Δυνάμεων όσο και η πλεύση πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ στα ύδατα της νήσου, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Φαρδιά πλατιά η σφραγίδα της ΕΧΧΟΝ και ΝΟBLE που σε κανένα σημείο δεν αφήνουν την Τουρκία να κάνει το οτιδήποτε, εκτός και αν θέλει να έρθει σε σύγκρουση με Ισραήλ και ΗΠΑ. Μάλιστα, οι δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων πώς οι πόροι εκεί θα μοιραστούν ισότιμα, αλλά όχι ισόποσα (ίδια ποσοστά), τελειώνει στο ξεκίνημα κάθε ενέργεια αντίδρασης από Ερντογάν.

Για τη συνέχεια geopolitics

1 σχόλιο:

  1. Αndpik
    Διαπιστώνω ότι «δρέπεις δάφνες» στην ασταμάτητη μάχη για την προβολή- ανάρτηση των ποιο «σημαντικών και βαθυστόχαστων» άρθρων πολιτικού περιεχομένου.
    Αφού διάβασα τα πλέον ρηχά και στερούμενα τεκμηρίωσης άρθρα που ανάρτησες στην απέλπιδα προσπάθεια να ωραιοποιηθεί ο νεοφιλελευθερισμός, τώρα με ιδιαίτερα χαρά βλέπω ότι έχεις επεκταθεί και σε θέματα γεωπολιτικής και ασφάλειας με την παρουσίαση του άρθρου του κ. Αλέξανδρου Νίκλαν που επαξίως εμφανίζεται ως σύμβουλος θεμάτων Ασφάλειας και αρθρογραφεί στο geopolitics
    Tι νέο μαθαίνουμε (που αγνοούσαμε μέχρι σήμερα ) από το άρθρο του κυρίου΄σύμβουλου ασφάλειας;
    Μαθαίνουμε ότι «η σημερινή κυβέρνηση είναι απλά ανίκανη και επικίνδυνη».Εγώ όμως -όπως και κάθε πολίτης- γνωρίζω ότι τα ίδια ακριβώς λόγια «ανίκανη και εθνικά επικίνδυνη» λέγει για την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το 2015.Δηλαδή ο αξιότιμος σύμβουλος ασφάλειας κ. Αλέξανδρος Νίκλαν αντιγράφει τον κ. Μητσοτάκη και αυτά που γράφει για «ανίκανη και εθνικά επικίνδυνη κυβέρνηση» δεν είναι προϊόντα βαθυστόχαστης ανάλυσης;
    Σίγουρα κάνουμε λάθος και αδικούμε υπέρμετρα τον κ. σύμβουλο ασφάλειας.Γιατί; Μα πολύ απλά.Ο κ. Μητσοτάκης αντιγράφει από το 2015 τον κ. σύμβουλο ασφαλείας ο οποίος από το 2014( κατά δήλωση του)αναφέρει τα προλεχθέντα για την σημερινή κυβέρνηση.
    ΥΓ Andpik για να μη πλατειάζω χωρίς λόγο.
    Παρεξήγησα τον κ σύμβουλο ασφάλειας νομίζοντας ότι αντιγράφει τον κ. Μητσοτάκη, και πέραν αυτών παρέλειψα να αναφερθώ σε μια επιπλέον ικανότητα του κ. σύμβουλου ασφάλειας. Ποια είναι αυτή; Λοιπόν Andpik ο αρθρογράφος που προβάλεις είναι και προφήτης . Πως αποδεικνύεται; πολύ απλά. Ο κ. Αλέξανδρος Νίκλαν από το 2014 δηλαδή ένα χρόνο πριν να γίνει κυβέρνηση ο συριζα ανέφερε ότι η κυβέρνηση αυτή (θα) είναι απλά ανίκανη και εθνικά επικίνδυνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.