5/11/18

Νέες απειλές από τον Ερντογάν

REUTERS/HANDOUT
«Η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψει την εκμετάλλευση αποθεμάτων αερίου στα τουρκικά ύδατα και στα ύδατα της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου" (όπως αναφέρει η Άγκυρα τα Κατεχόμενα) στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Κατά τη διάρκεια τελετής για την παράδοση φρεγάτας που κατασκευάστηκε από την Τουρκία στο πλαίσιο του προγράμματος στρατιωτικών εξοπλισμών Milgem και σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο κ. Ερντογάν επεσήμανε ότι «όσοι πιστεύουν πως θα μπορούσαν να λάβουν μέτρα σε βάρος της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο ή στο Αιγαίο, έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι έκαναν ένα "τεράστιο" λάθος».
Ανέφερε επίσης ότι η χώρα του δεν θα αφήσει κανέναν «ληστή» να εκμεταλλευθεί τα συμφέροντά της.
Συμπλήρωσε, δε, ότι «προστατεύουμε μόνο τα δικαιώματα της χώρας και των αδελφών μας».
Ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε εξάλλου ότι η Τουρκία έχει μειώσει την εξάρτησή της από άλλες χώρες στην αμυντική βιομηχανίας από το 80 σε 35%.
naftemporiki.gr 

3 σχόλια:

  1. Αναμενω το Tweet του Καμμενου. Δεν υπαρχει περιπτωση να μην απαντησει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η τουρκια, οσο πιο ισχυρη γινεται τοσο πιο ατιθαση και επιθετικη. Σε αυτη την χρονικη συγκυρια, η τουρκια βρισκεται σε δυσκολη θεση, χωρις συμμαχους. Προσπαθουν επισης πολλοι να της κοψουν τα φτερα δικαιολογημενα λογω της επιθετηκοτητας της.
    Αν η τουρκια συνεχισει με αυτον τον ρυθμο την ισλαμικη στροφη και τον εθνικιστικο φανατισμο, οι πιθανοτητες για συγκρουση ειναι αρκετες. Αυτη η συγκρουση θα ειναι καταστροφικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ευτύχημα είναι οτι η Κορβέττες Milgem "χάνουν" σε stealth...Η σχεδίαση, το φινίρισμα (αρκεί να εξέχουν μερικά...πριτσίνια !),η βαφή, πάντως παρά την περιορισμένη διατομή ραντάρ ...φαίνονται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.