17/11/18

Το «καθαρό μυαλό» του Αρισταγόρα και το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ

Ισως η μεγαλύτερη απόδειξη ότι είμαστε γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων είναι ότι η πολιτική και οι πολιτικοί μας μας είναι «πατιτούρα» ανθρώπων και καταστάσεων 2.500 χρόνια πριν. Δημαγωγούς και λαϊκιστές είχαμε τότε. Δημαγωγούς και λαϊκιστές έχουμε και τώρα. Λαό που παρασύρεται και αποφασίζει εις βάρος του είχαμε και τότε και τώρα. Όλεθρο είχαμε τότε. Τώρα;
Ο Τσίπρας της ιστορίας μας λέγεται Αρισταγόρας. Ήταν τύραννος της Μιλήτου, στην Ιωνία, τον 5ο π.Χ. αιώνα. Οι ελληνικές αποικίες στα παράλια της Μικράς Ασίας διοικούνταν από τυράννους που είχαν την εύνοια των Περσών, μια που οι Πέρσες ήταν ήταν η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη περιοχή. Θέλοντας να ανεβάσει τις μετοχές του στα μάτια των Περσών, ο Αρισταγόρας πείθει τον Πέρση σατράπη Αρταφέρνη (άρχοντα μιας περιφέρειας της αυτοκρατορίας) για μια εντελώς τυχοδιωκτική εκστρατεία με σκοπό την κατάληψη της Νάξου. Η εκστρατεία αποτυγχάνει παταγωδώς εξαιτίας της κακής συνεργασίας του Αρισταγόρα με τον Πέρση στρατηγό, Μεγαβάτη.

Για τη συνέχεια marketnews

1 σχόλιο:

  1. Πολύ σωστός ο παραλληλισμός του τωρινού δημαγωγού με τον Αρισταγόρα, πολύ λάθος όμως η άποψη ότι οι "εταίροι" μας Ευρωπαίοι θέλουν ή ήθελαν να μας στηρίξουν. Αυτό που γενικά ονομάζεται "Ευρωπαίοι" δεν είναι σήμερα τιποτε άλλο παρά υποτακτικοί της Γερμανίας που φόρτωσαν δάνεια την Ελλάδα αφενός για να σωσουν τις τράπεζές τους και αφετέρου για να λεηλατήσουν όλο τον πλούτο της χώρας ιδιωτικό και δημόσιο. 'Οσο για τον τωρινό δημαγωγό και τις πράξεις του, απλά ήταν πολλά τα λεφτά για να τα αρνηθεί. Όσοι τα αρνήθηκαν, φύγανε πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.