23/11/18

Άλλος για Αυστρία τράβηξε πήγε κι άλλος για Αυστραλία



Έχω έναν ανιψιό κι ένα βαφτιστήρι, που όταν μπήκαν στο πανεπιστήμιο κάναμε γλέντι τρικούβερτο. Άξια παιδιά προερχόμενα από οικογένειες με οικονομικά ζόρια, κατάφεραν να μπουν τότε σε πολύ καλές σχολές και το χαρήκαμε όλως ιδιαιτέρως. Και τώρα που πήραν τα πτυχία τους, βρεθήκαμε πάλι όλοι μαζί οικογενειακώς και κλάψαμε την μοίρα μας. Ο ένας φεύγει για την Μελβούρνη, ο άλλος για το Γκρατς.
Αυτή είναι η ουσία, όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα. Κενά λόγια και ωραιοποιήσεις δίχως νόημα, που μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν. Ο απόφοιτος του οικονομικού πανεπιστημίου πάει να κάνει καριέρα στην Αυστραλία, ο γιατρός πάει να περιθάλπει Αυστριακούς. «Καθίστε εδώ ρε, τώρα θα μπουν 10.000 στο δημόσιο στην θέση των παπάδων, μπορεί να είστε ανάμεσα στους τυχερούς» τους είπα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τους κρατήσω, για να εισπράξω τον νεανικό καγχασμό τους.
Ούτε ότι θα μπουν 10.000 στο δημόσιο πιστεύουν τα παλικάρια, ούτε ότι αυτοί θα είναι οι «τυχεροί». Ξέρουν τα παιδιά τι γίνεται στην χώρα τους, δεν είναι ανόητα. Το χειρότερο δε, είναι πως ακόμα κι αν πίστευαν πως είχαν μια πιθανότητα να ‘’τρυπώσουν’’ σε καμιά δημόσια υπηρεσία σαν τον Κώστα Βουτσά στην ταινία, πάλι θα προτιμούσαν να φύγουν έξω. Όπου βρήκε ο καθένας. Έχουν προσόντα βλέπετε και δεν είναι διόλου διατεθειμένα να τα χαραμίσουν στην σημερινή ελληνική μιζέρια και κακομοιριά.

Για τη συνέχεια liberal


4 σχόλια:

  1. Η οποια ....προερχεται απ τις μανες και τους
    μπαμπαδες και τους συγγενεις τους ...κακομοιρια....και συνεχιζεται ...διοτι δεν θελουν αλλαγες οταν ψηφιζουν....Βεβαια ..κλαινε μετα....που φευγουν τα παιδια...κλαψουριζουν...προς τον Θεο....που φταινε τα ...καλικατζαρακια...κι η ατιμη η μοιρα...η κακομοιρα....Απ τον συγγραφεα του αρθρου...βγαινει ολη η αδρανεια του φαινομενου.Εγραψε κατι να κλαυτει ...στην μοιρα...προτεινοντας στα παιδια να μεινουν με δελεαρ μια μεθοδο που λεει ..."δεν αλλαζω εγω"....καθηστε διοριζουν 10.000 .....οπως χθες...παντα..Δεν ειπε στα παιδια ..." καθηστε θα επιτεθουμε ολοι στο κωλοσηστημα το παλιο ..να το ανατρεψουμε και σας χρειαζομαστε στην μαχη.".....Γιαυτο γελασαν τα παιδια...Ειδαν το παραλογο θεατρο...Δεν εχει προθεση ο ανθρωπος για καμμια μαχη...για κανενα στοχο ιδανικων...για καμμια αλλαγη...δεν εχει κανενα ονειρο...καμμια σημαια να σηκωσει...καμμια σαλπιγγα να σαλπισει...και κανενα πουπουλο να σηκωσει...δεν εχει την δυναμη να εμπνευσει ουτε βατραχο....Και εφυγαν....αφηνοντας πισω μια λιμνουλα δακρυα...στον βροντο...στην Σαχαρα.....Ελπιζω τωρα να ξερει ο γραφων τι εγραψε...για την κακη την ...μοιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεοπονος με διδακτορικό κτλ....
    Εργάζεται σ εταιρεία περιποιησης κηπων
    στην Αγγλία εργατης...η ζωή του χειρότερα εκεί...ίσα που τα βγάζει πέρα
    Τέτοιος επιστήμων δε βρήκε τίποτα να κάνει εδώ ;;;
    Με τόσο αναξιοποίητη γη;;;
    Με το καλύτερο κλιματικο ποιοτικο υπόβαθρο;;;
    Γιατί άφηνουν τη χώρα σ αυτη τη δύσκολη στιγμή;;;;
    Εμένα κ τη σύζυγό μας παρακαλούσαν πανεπιστήμια να πάμε να εργαστούμε εκεί.... Η σκέψη μας ήταν κ ποιος θα μείνει πίσω.....
    Δουνε κ λαβείν ....
    Τι δίνεις; αξίζει την πικρα της ξενιτιάς κ της εκρίζωσης;
    Κ δω δύσκολα αλλά κ κει βασανιστικα...
    Εδώ ποιος θα μείνει; Ε; Ποιος;
    Είναι σχέδιο η γηρανση του κράτους κ η διαφυγή των εγκεφάλων.... προς αποδυναμωση αντιδρασεων κτλ...
    Αλλά θα γίνουμε μαγιά θα φουσκώσουμε κ
    Θα δυναμωσουμε ξανά αυτή τη γη...
    Των Ηρώων κ των Μαρτύρων . ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε κυριε συμπολιτη μπραβο.....Εδω εχουν αντικαταστησει τις αξιες και τα προτυπα ολα..Με αλλα .." πολυτιμοτερα"....δηθεν.Ρωτα γυρω σου..." τι ειναι πρωτο ?"....και παρε απαντησεις...Γραψε τις. Και ελα αυριο ...με αυτες ..να δουμε τι σου ειπαν...Κι αν δεν δεις το τελευταιο πρωτο.....και το πρωτο τελευταιο...θαναι θαυμα.....Φευγουν λοιπον εξω...γιατι ειναι στα πρωτα τους τα τελευταια...Αν καπου ηταν δυνατον...να καμαρωνει μια οικογενεια για εργα των παιδιων της ηρωικα....καμαρωνει που γλυτωσαν απ τις μαχες...και θα ζουν καλυτερα απ αυτους που εμειναν να τις δωσουν... Ρωτησε εσυ την λιστα αξιων...και θα δουμε....

      Διαγραφή
  3. Ρωτησε και κατι αλλο..
    " ποιος θα υπερασπιστει τους γονεις και τους παππουδες που αφησαν πισω ..στον κινδυνο " ???? Τα ..ξενα παιδια που δεν εφυγαν ??? ( πολυ δεν παει ??)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.