22/11/18

Πανεπιστήμια και όχι εκκολαπτήρια «αγωνιστών»!


«Όσο είμαστε εμείς εδώ, παιδεία άλλη για τους γόνους και άλλη για τον λαό δεν θα επιτρέψουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός που πηγαίνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο, χλευάζοντας έτσι με τον χειρότερο τρόπο όσους γονείς στέλνουν τα παιδιά τους στο πλήρως απαξιωμένο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.
Η αριστερά στο νωθρό και εμμονικό μυαλό της, έχει εντάξει την παιδεία και ειδικά τα Πανεπιστήμια στο μηχανισμό αναπαραγωγής των ιδεοληψιών της και στο ψηφοθηρικό έλεγχο των διορισμών και της στελέχωσης των σχολείων και των ΑΕΙ. Δεν αντιλαμβάνεται την παιδεία ως εφαλτήριο ανάπτυξης, τη γνώση και την έρευνα ως εργαλεία δημιουργικότητας και παραγωγικότητας. Αντίθετα, την αντιλαμβάνεται ως εκκολαπτήριο συγκρουσιακών λογικών, ως μηχανισμό ανάδειξης συνδικαλιστικών και πολιτικών στελεχών και ως προμαχώνα της επαναστατικότητας.
Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά, για να δούμε πως η εκπαίδευση απογείωσε το επίπεδο ζωής των πολιτών, δημιούργησε πολίτες του κόσμου έκανε πράξη την καινοτομία και την ενσωμάτωση στην 4η βιομηχανική επανάσταση. Σήμερα βλέπουμε την Ολλανδία να εκμεταλλεύεται το Brexit και να ετοιμάζεται τα υποκαταστήσει τον κυρίαρχο βρετανικό ρόλο στην ευρωπαϊκή πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Η Φινλανδία ετοιμάζεται να γίνει το νέο ερευνητικό και τεχνολογικό κέντρο της Ευρώπης, κτίζοντας Πανεπιστημιουπόλεις από το μηδέν, Πανεπιστήμια με καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, ερευνητικά κέντρα και ρομποτικές μονάδες.

Για τη συνέχεια Liberal

4 σχόλια:

  1. Somebody has to glue posters and vandalize public and private properties. Not to mention, an educated person will demand a more educated, better prepared leader.
    In Greece, the relationship between students and their educators could only be explained by the Stockholm Symdrome.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απελλες εχεις χιουμορ...Μεταξυ σοβαρου κι αστειου λεγονται οι μεγαλες αληθειες.
    Δεν κοιτας εκει να βρεις καμμια δεκαρια καλους να ζεψουμε την ...αμαξα εδω ?? Αντε γιατι πολυ στον πλουτισμο το ριξατε κι εσεις εκει σαν ..ξελυγωμενοι....οπως εμεις εδω..Ποσα χρονια θα ζησετε νομιζεις ?? Αντε φαγατε καλα..Εεε και ?? Εδω εχουμε 10.000 ετη ιστορια...κι ατομικα 40 ετη ενεργους ζωης του φαγητου...Εεε και ?...Δεν θελετε να τα κανουμε 20.000 ετη ??....θελετε μονο τα ..40 ??? Σκεψου το ..λιγο...θελει ...νευρο η δουλεια κι οχι ...μπαρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Trying Dimitri. BUT nobody wants to deal with us. The fish stinks from the head. And the public doesn't show any sign of resistance. It is like they are where they want to be. I don't even see the 10% worth saving anywhere.
      A famous American billionnaire and friend of Greece during a friendly lunch expressed his outrage on the lack of reacting of the Greek people. "Not even 1 to step Up????"
      Similarly, people who have spent their entire lives to studying and admirring Classical Greece, feel ashame. Do we feel anything?

      Διαγραφή
    2. Κοιταξε...μην κοιτας τον λαο τωρα..Αν ηταν αλλιως δεν θα εφτανε εδω..Θαταν σωστο να πουμε το ιδιο για τους Ινδους ..αν δεν ξεκινουσε ο Γκαντι ...ολα....μονος ?? Ακομη θα περιμενανε ...οχι ?? Ο λαος ακολουθησε...Παει ποτε το καρο μπροστα απ το αλογο ?? Οχι.....Γιατι το ζητας λοιπον ?? Περιμενε ο Αλεξανδρος τον λαο βα του πει να παει στην Περσια ? Ο ηγετης δανιζει το οραμα του στον λαο..ποτε αναποδα..Κανω λαθος ?

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.