24/11/18

Πρακτικές Κόκκινου Φασισμού από το κράτος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εναντίον μαθητών στη Δράμα

Το θέμα της Μακεδονίας πάει να θαφτεί σχεδόν φασιστικά. Απαγορεύουν αντιδράσεις ή κινήσεις που δείχνουν την αντίθεση με όσα αποφάσισε η κυβέρνηση να κάνει.
Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*
Τις τελευταίες ώρες γινόμαστε μάρτυρες μιας συστηματικής τρομοκράτησης των μαθητών στην περιοχή της Δράμας, προκειμένου να μην υπάρξουν καταλήψεις σχολείων για το θέμα της Μακεδονίας.
Το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει πρακτικές Κόκκινου Φασισμού και καταπιέζει τα ελληνόπουλα στερώντας σε αυτά την ελευθερία της έκφρασης και μάλιστα για ένα εθνικό θέμα, για ένα θέμα που αποτελεί κομμάτι της ψυχής του κάθε Έλληνα, της κάθε Ελληνίδας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες μαθητών Γυμνασίου από τον Άγιο Αθανάσιο Δράμας, κατά τη διάρκεια κατάληψης του σχολείου από τους μαθητές, εισήλθαν σε αυτό αστυνομικοί με πολιτικά αφού πρώτα έκοψαν με “κόφτες” τις αλυσίδες που είχαν τοποθετήσει οι μαθητές στην πόρτα του σχολείου. Εκεί, προσπάθησαν να βγάλουν τους μαθητές εκτός σχολείου, συλλαμβάνοντας μάλιστα έναν 15χρονο μαθητή τον οποίον οδήγησαν μέσα στο περιπολικό. Κράτησαν αυτόν τον μαθητή για μισή ώρα στο περιπολικό λέγοντάς του ότι θα τον οδηγήσουν στα κρατητήρια με χειροπέδες αν ξαναεπιχειρήσουν να κάνουν κατάληψη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα παιδιά προτίθενται να καταγγείλουν δημόσια το περιστατικό την ερχόμενη Δευτέρα.
Ωραία συμπεριφορά κύριοι της κυβερνήσεως. Ενώ πριν πάρει την εξουσία ο κ. Τσίπρας, προέτρεπε τους πολίτες να προβούν σε καταλήψεις δημόσιων κτιρίων και μάλιστα δεν δίσταζε να χαρακτηρίζει φασίστες αυτούς που τολμούσαν να τρομοκρατούν μαθητές, τώρα όχι μόνον τρομοκρατεί τους Έλληνες μαθητές, αλλά τους συλλαμβάνει δημιουργώντας τους ψυχολογικά τραύματα. Με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να τους υποτάξει, να τους διασύρει και να τους εξευτελίσει!
Μάλλον οι κυβερνώντες του καθεστώτος αυτού δεν γνωρίζουν καλά τον Έλληνα. Θα προσπαθήσω να τους τον περιγράψω εν συντομία, ώστε να μην προκαλούν την τύχη τους αυτοί οι ελεεινοί προσωρινοί διαχειριστές της χώρας μας.
Ο Έλληνας λοιπόν μπορεί να άγεται και να φέρεται με μη γραμμικό και μη κανονικό τρόπο, επιτρέποντας αρκετές φορές να τον εκμεταλλεύονται, είναι όμως ταυτόχρονα πολύ αντιδραστικός και δύστροπος, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα αποφασισμένος όχι απλά να συγκρουστεί, αλλά να το φτάσει ακόμα και μέχρι τα άκρα, όταν βλέπει ότι του στερούν την ελευθερία, όταν βλέπει ότι του συμπεριφέρονται με αντιδημοκρατικό και φασιστικό τρόπο.
Φυσικά αυτές οι μεθοδεύσεις δεν θα κάμψουν τους μαθητές μας που έχουν ξεσηκωθεί για το εθνικό μας θέμα και θα γίνουν χείμαρρος που θα διαλύσει κάθε βρωμιά, κάθε ανθελληνική συμπεριφορά και κάθε φασιστική πρακτική. Σε αυτούς του μαθητές θεωρώ ότι ταιριάζουν τα λόγια του Ίωνα Δραγούμη όταν αναφερόμενος στον Παύλο Μελά, στο βιβλίο του «Μαρτύρων και Ηρώων Αίμα», έγραφε:«Ο Παύλος Μελάς σκοτώθηκε στη Στάτιστα της Μακεδονίας ένα βράδυ το φθινόπορο του 1904. Και οι Έλληνες ξύπνησαν. Γιατί ξύπνησαν τώρα μόνο; Επειδή είναι τυφλοί οι άνθρωποι και οι περισσότεροι γεννήθηκαν για να είναι και μικροί. Σπίθες κοντές είναι οι στιγμές που ξυπνούν και νοιώθουν τη μετριότητα που βαρύνει επάνω τους… Τέτοια μιά σπίθα τους άναψε ο Παύλος Μελάς. Όσοι συνηθίζουν να συλλογίζονται, ας στοχασθούν πόσο μεγαλύτερος από τους άλλους Έλληνες έπρεπε να είναι ο Παύλος Μελάς για να καταφέρει να τους ανάψει… Σε σας στρέφομαι, παιδιά του Ελληνισμού, αγαπημένα Ελληνόπουλα, και σας εξορκίζω – αν έχετε να ξοδέψετε ενέργεια ας είναι και μέτρια, αν έχετε να κάψετε τίποτε περισσότερο από σπίθες απλές ενθουσιασμού – μη λησμονείτε ποτέ το θάνατο του Παλληκαριού, αλλά προπάντων μη λησμονείτε τη ζωή του, τον ενθουσιασμό του δηλαδή και τη δύναμη και την τόλμη, μη λησμονείτε και την ιδέα που για εκείνη δούλεψε και υπέφερε, ούτε την πανώρια χώρα όπου εσκοτώθη, γιατί και η ιδέα εκείνη και η χώρα θέλουν πολλούς ακόμα Ήρωες. Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει… Αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε».
Τα παιδιά αυτά λοιπόν, οι Έλληνες μαθητές που ξεσηκώνονται μέρα με τη μέρα, με πορείες και καταλήψεις των σχολείων τους, για το μεγάλο εθνικό θέμα της Μακεδονίας,είναι αυτά τα «παιδιά του Ελληνισμού» τα «αγαπημένα Ελληνόπουλα» που αναφέρει ο Ίωνας Δραγούμης και τα εξορκίζει να κατευθύνουν τις σπίθες τους, να ξοδέψουν την ενέργειά τους εκεί όπου την ξόδεψε ο Παύλος Μελάς, το Παλληκάρι μας. Οι μαθητές αυτοί αποδεικνύουν μέρα με τη μέρα ότι τίθενται στη διάθεση της ελληνικής ιστορίας και δεν θα διστάσουν να αποτελέσουν τους Ήρωες στους οποίους επίσης αναφέρεται ο Ίωνας Δραγούμης«γιατί και η ιδέα εκείνη και η χώρα θέλουν πολλούς ακόμα Ήρωες».
Τέλος, οφείλω να ομολογήσω ότι συγκινούμαι όταν ακούω από τους μαθητές αυτούς να φωνάζουν το σύνθημα: «ΓΕΡΑ-ΓΕΡΑ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΑ».
*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Συμμετείχε στις διαμαρτυρίες στο Πισοδέρι στις 17 Ιουνίου 2018 τη στιγμή κατά την οποία στις Πρέσπες παραδίδονταν το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Ήταν αυτός που βιντεοσκόπησε με το κινητό του τον αιμόφυρτο διαδηλωτή ο οποίος τυλιγμένος με την αιματοβαμμένη σημαία των Μακεδονικών Συνταγμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου έγινε viral και ευαισθητοποίησε την Ελληνική και Διεθνή κοινή γνώμη. Έχει δημιουργήσει ομάδα στο Facebook με τίτλο «Πισοδέρι 2018 Επιτροπή Αγώνα».

10 σχόλια:

  1. Η αποθράσυνση του συστήματος στην Ελλάδα βρίσκεται στην πλήρη αποκάλυψη με όσα διαδραματίζονται μετά την υπόθεση με τις ταυτότητες που ήταν η αρχή επίσημα ίσως και το σύνθημα μιας ξεσπάθωσης του! Η ΝΤΠ που πολλοί την θεωρούν ως συνωμόσιολογία ή αδιαφορούν μέσα στο τεχνηέντως σκηνικό που δημιουργεί το σύστημα (κι όχι μόνον οι Συριζανέλ που είναι μέρος) με πολλά μέτωπα μικρά και μεγάλα!Όλες οι κυβερνήσεις δίνουν "εξετάσεις" στον Σόρος που είναι αντιπρόσωπος αυτού του συστήματος και αυτό αποδεικνύεται πως όλες οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είναι δικτυωμένες μαζί του κάτι που καθημερινά όπου και ν α στρέψεις το βλέμμα σου το βλέπεις! Η Σερβία είχε απαγορεύσει τις εκδηλώσεις για τους "ιδιαίτερους" TO 2010, την ίδια στιγμή σταμάτησαν οι συνομιλίες να μπει στην Ε.Ε. όταν αργότερα επιτράπηκε με περιφρούρηση χιλιάδων αστυνομικών τότε ξαναξεκίνησαν! Στην Ολλανδία έχουμε άλλα φρούτα όπως η Martijn που θέλει να εισάγει την παιδεραστία από τα 12, στην Γερμανία την κτηνοβασία http://www.enikos.gr/international/233425/sok-100000-ktinovates-sti-germania
    Ωστόσο φαίνεται πως ξεκάθαρα έχουν αποθρασυνθεί και είναι ξεκάθαρο πως έχουν αναλάβει "συμβόλαια" διεκπεραίωσης όλων αυτών με σκοπό την αλλοίωση κάθε εθνικής συνείδησης! Το χρήμα κάνει δουλειά σε όλους τους πουλημένους συμπεριλαμβανομένων όσων αλλάζουν τα βιβλία, Μπουτάρηδων, Καμίνιδων κ.λ.π. που αποτελούν την μειοψηφία στην χώρα (λιγότερο από 2% με 5% και διαμορφώνουν όλες τις προϋποθέσεις αυτοί να κάνουν ότι θέλουν σε όλα όσα προανέφερα και ακόμα τόσα σε διάφορα θέματα όπως τα εθνικά, ιστορικά κ.λ.π! Κρίμα για τους αστυνομικούς που πήγαν να συλλάβουν τα παιδιά μέσα στον σχολικό χώρο και δεν πηγαίνουν να κάνουν την δουλειά τους εκεί που πρέπει!Κρίμα διότι και οι ίδιοι είναι θύματα!Θύματα όταν συντάσσονται στην τρομοκρατία της ίδιας της οικογένειάς τους! Ωστόσο η στάση των παιδιών μας δείχνει και πρέπει να δείχνει την στάση που πρέπει όλοι να κρατήσουμε για αυτά!Μας δείχνει επίσης πως μπορούμε να ελπίζουμε πως η χώρα έχει μέλλον!Όλη η Ελλάδα βράζει με την συνολική εικόνα των πραγμάτων σε κάθε έκβαση της ζωής και με τον χαρακτηριστικό τρόπο που ενώ υπάρχουν δεκάδες προβλήματα στην χώρ;α που οι ίδιοι άθεοι πολιτικοί δημιούργησαν εξακολουθούν να ασχολούνται με τον "διαχωρισμό" εκκλησίας κράτους κα ινα φωτίζουν την Βουλή των Ελλήνων με τα χρώματα της ίριδας για το πάρτι των γκαίυ αλλά όχι για την απώλεια 100 ανθρώπων και άλλων 25 στις φωτιές και πλημμύρες που συνέβησαν γιατί κανένας δεν μερίμνησε να προλάβει επειδή ασχολούνται μόνον με τέτοια για τα οποία έχουν πληρωθεί να εκτελέσουν ως συμβόλαια! Δεν ασχολούνται οι αστυνομική με την εγκληματικότητα αλλά με το να βάζουν κουκούλες και να το παίζουν αναρχικοί βοηθώντας στο χάος παραμένοντας από αμορφωσιά οι ίδιοι θύματα και για λύπη, να απολαμβάνουν τα φιλιά και τις αγκαλιές συναδέλφου τους κάτω από την Ελληνική Σημαία χωρίς το παραμικρό ίχνος ενδιαφέροντος να κάνουν μια δήλωση, εκτός ελαχίστων! Τα ίδια στους δικαστικούς κ.α....Τελικά η δειλία ή η ξετσιπωσιά όσων χειρίζονται σήμερα την τύχη της χώρας μας περισώζεται μόνον από τους νέους που μοναδική τους ιδιοτέλεια είναι τα όνειρά τους για Ειρήνη, Πρόοδο και Ελευθερία μέσα σε συνθήκες Πολιτισμού έτσι όπως διαμορφώθηκαν από τους Προγόνους τους και εξαργυρώθηκαν με ποτάμι αίμα, που ευτυχώς τα παιδιά το τιμούν επάξια...υπάρχει Ελπίδα όσο υπάρχουν τέτοια παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλά ρε παιδιά, κάνετε πλάκα, οι καταλήψεις στα Γυμνάσια και τα Λυκεια - κατά τους μήνες Νοέμβριο και λίγο Δεκέμβριο - εχουν μια παράδοση 20ετιας!
    Καθε χρόνο ολα τα χρόνια οι μηθητες ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ πολλές φορές δια ασήμαντον αφορμήν, τώρα ήρθατε στην πατρίδα?
    Εχω δει αιτήματα που (όπως γωνίες στις τυροπιτες, πίστωση στα κυλικεία, σε σοβαρες περιπτωσεις ηταν το κτηριακο, έλλειψη καθηγητών κλπ).
    Τωρα μακάρι το θέμα να έχει τόσο σοβαρές διαστάσεις που του δινει ο κυριος καθηγητά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ¨οχι μονο έχει απόλυτο δίκιο ο ΕΛΛΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ αλλά απορει κανειςμε τον κ. καθηγητη. Δεν ξέρει ότι αυτές τις μεθ΄δους είχε η αστυνμία και παλαιότερα όταν δεν ήταν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην κυβέρνηση αλλά το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ ή άλλοι, χωρις κανείς να μιλάει περί φασισμού, μαύρου ή άλλου χρώματος. Λίγη αυτσυγκράτηση δεν βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάθε γενιά έχει τις δικές της αξίες. Και δεν μπορεί τούτη η γενιά να είναι ανεπηρέαστη από τα συλλαλητήρια που γίναν στην Μακεδονία για τις προδοσίες τσίπρα-κοτζιά. Κι όσοι εξετάζουν ένα πρόβλημα με λογικές περασμένων ετών, αφού δεν μπορούν να το κατανοήσουν, δεν μπορούν και να το λύσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κ Σάββα Καλεντερίδη.
    Αναφερόμενος αποκλειστικά στον τίτλο του άρθρου που αναρτήσατε (πρακτικές κόκκινου φασισμού κλπ κλπ), σας υπενθυμίζω ότι ό όρος φασισμός αποδόθηκε στις στρατιωτικές δικτατορίες του Φράγκο (Ισπανία) του Μουσολίνι ( Ιταλία) και του Μεταξά (Ελλάδα)
    Αυτά τα στρατιωτικά καθεστώτα επαξίως έλαβαν τον χαρακτηρισμό ως φασιστικά καθότι και οι ίδιοι οι δικτάτορες έδιναν στα καθεστώτα τους το επίθετο φασιστικό.
    Όλοι γνωρίζουμε κ.Καλεντερίδη ότι το χρώμα που χρησιμοποιούσαν τα φασιστικά καθεστώτα ήταν το μαύρο.
    Σήμερα κ. Καλεντερίδη μιλάτε και γράφετε για κόκκινο φασισμό.Αυτό σημαίνει ότι επιχειρείτε τον πασίγνωστο φασισμό αυτό το μαύρο- κατάμαυρο και τρισκατάρατο από τους λαούς φασιστικό δικτατορικό καθεστώς να το αποενοχοποιήσετε αποδίδοντας τον όρο φασισμό σε κυβερνήσεις κοινοβουλευτικές που αυτοαποκαλούνται αριστερές και έχουν εκλεγεί με ελεύθερες εκλογές από τους λαούς τους.
    Μπορεί να είναι αριστερές , μπορεί να μη είναι αριστερές, σίγουρα όμως είναι τουλάχιστον συκοφαντία να αναφερόμαστε σε «κόκκινο φασισμό» γιατί όπως προείπα ο φασισμός έχει κατοχυρώσει το μαύρο χρώμα καιν αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει
    κανείς, όπως δεν μπορεί να ανατρέψει την ιστορική πραγματικότητα.
    Είναι τέλος κ Καλεντερίδη αδιανόητο να αποκαλεί οποιοσδήποτε πολίτης φασιστική μια κυβέρνηση εκλεγμένη από τον λαό.
    ΥΓ. Με όρους ιστορικούς τους φασίστες δικτάτορες στις χώρες της μεσογείου ( όπως η Ελλάδα) θα τους βρείτε αποκλειστικά και μόνο μέσα στον στρατό κ. Καλεντερίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Χρηστο τα επιχειρηματα σας ειναι για κλαματα.Πατε στις χωρες του τεως ερυθρου παραδεισου να μιλησετε για κυβερνηση αριστερας.Εκει θα δειτε τι εστι βερυκοκο.Οταν αναφερουμε την λεξη φασισμος ενοουμε την συμπεριφορα ενος καθεστωτος η μιας κυβερνησης.Και κατι ακομη πως γινεται ενα φασιστικο καθεστως να πολεμαει μεχρις εσχατων εναν αλλο φασισμο.Αν εχεις την καλοσυνη μπορεις να μας εκθεσεις τις αποψεις σου.

      Διαγραφή
    2. Κρατερός 26/11/18 2.34 μμ)
      Αν δεν κατάλαβες αυτά που έγραψα
      Αν κατέχεσαι από εμπάθεια αντικομμουνιστική
      Αν επιμένεις πεισματικά να αντιμάχεσαι τον κομμουνισμό που έχει καταργηθεί από μόνος του (ως Δον Κιχώτης που έβλεπε ανεμόμυλους και τους θεωρούσε έφιππους εχθρούς)
      Αν δεν καταλαβαίνεις ότι σήμερα η Ευρώπη αντιμετωπίζει την επανάκαμψη του φασισμού και του ναζισμού που έζησε την βαρβαρότητα τους
      Τότε και μόνο εξηγούνται αυτά που έγραψες.

      Διαγραφή
  6. Μεσιέ Χρήστο, έχεις πρόβλημα κατανόησης της επικαιρότητας και της ιστορίας.
    Η προσπάθειά που καταβάλεις θυμίζει την τακτική του στρουθοκάμηλου, να χώνει το κεφάλι στην άμμο και να νομίζει ότι κρύφθηκε. Κομμουνισμός και φασισμός, είναι τα δυό παιδιά της αριστεράς, τυλιγμένα με δυό διαφορεικές κουβέρτες, μιά κόκκινη και μιά μαύρη. Μπορεί να μην το γράφει έτσι ακριβώς η ιστορία που διάβασες, αλλά τί να κάνουμε που είναι η αλήθεια!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Chris (26/11/18 3.35 μμ)
      Σου έγραψα και άλλη φορά ότι ματαίως προσπαθείς για να ανοίξω διάλογο μαζί σου.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.