2/11/18

Αμυντική βιομηχανία: ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, σε χθεσινή τελετή του Ινστιτούτου Έρευνας & Αναπτύξεως Αμυντικής Βιομηχανίας – Τουρκικού Συμβουλίου Επιστημονικών & Τεχνολογικών Ερευνών (TÜBİTAK-SAGE) μίλησε πανηγυρικώς για το εγχώριο πρόγραμμα αναπτύξεως Πυραυλικού Συστήματος Αεραμύνης Μακράς Ακτίνος, εξέλιξη η οποία είναι γνωστή από διετίας, για όσους παρακολουθούν συστηματικώς τις αμυντικές εξελίξεις στην περιοχή.
Πιο εντυπωσιακά, είναι τα στοιχεία για την ανάπτυξη της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, η οποία την τελευταία δεκαπενταετία ανέβασε το ποσοστό καλύψεως των εγχωρίων αναγκών από 20 στο 65%. Ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικώς: Ο τομέας της αμυντικής βιομηχανίας μας έχει μεταβληθεί σε εθνική υποδομή, με συμμετοχή μικρών και μεσαίων εταιρειών, ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια, μαζί με περισσότερες από χίλιες εταιρείες σήμερα”.
Επίσημα στοιχεία για την αμυντική βιομηχανία είχαν δοθεί στις αρχές του έτους, στην τουρκική εθνοσυνέλευση. Από 66 αμυντικά προγράμματα που ευρίσκοντο σε εξέλιξη το 2002, σήμερα ανέρχονται σε 600, συνολικής αξίας 60 δισ. $. Η εξαγωγική ικανότητα της αμυντικής βιομηχανίας, ανέρχεται σε 2 δισ. $ σε σχέση με τα περίπου 250 εκατ. $ το 2002.

Για τη συνέχεια Δούρειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.