3/11/18

Απ' το κακό στο χειρότερο - Έξοδο τριών ελληνικών τραπεζών από τον δείκτη MSCI EM βλέπει η SocGen

Σφυροκόπημα των τραπεζικών μετοχών στο Χ.Α.

REUTERS/BENOIT TESSIER
Δεν έχουν τέλος οι πονοκέφαλοι για τις ελληνικές τράπεζες, που βλέπουν τις μετοχές τους στο χρηματιστήριο να δέχονται διαρκείς πιέσεις. Ο νέος προέρχεται από έκθεση της Societe Generale για τις προβλεπόμενες αλλαγές στους χρηματιστηριακούς δείκτες MSCI. Η γαλλική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι τρεις ελληνικές συστημικές τράπεζες, η Eθνική Τράπεζα, η Eurobank και η Tράπεζα Πειραιώς, θα διαγραφούν από τον δείκτη των αναδυόμενων αγορών MSCI EM. 
Στον απόηχο της ζοφερής πρόβλεψης οι μετοχές των τραπεζών δέχονται νέο σφυροκόπημα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει στις 13:15 ώρα Ελλάδος πτώση 5,5% και οδηγεί τον Γενικό Δείκτη, που νωρίτερα κινήθηκε σε  θετικό έδαφος, σε απώλειες της τάξης του 1%.
H MSCI θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της αναθεώρησής της στις 13 Νοεμβρίου, ενώ αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή τις αλλαγές στις 30 του μήνα, όπως αναφέρεται στην έκθεση της SocGen. Συνολικά 19 νέες εταιρείες υπολογίζεται ότι θα κάνουν την είσοδό τους στον δείκτη των αναδυόμενων αγορών, ενώ έως και 70 εταιρείες θα δουν τον δρόμο της εξόδου.
Oι τρεις ελληνικές τράπεζες φιγουράρουν στον πίνακα με τις πιθανές διαγραφές, με τους αναλυτές της γαλλικής τράπεζας να επικαλούνται τη συρρίκνωση της κεφαλαιοποίησής τους, αλλά και το μειωμένο βάρος του τραπεζικού κλάδου στο δείκτη. Για αυτό και στις πιθανές διαγραφές περιλαμβάνονται τα ονόματα και ξένων χρηματοοικονομικών οργανισμών. 
Συγκεκριμένα για τις Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ-7,10% και Πειραιώς προσδιορίζει ως λόγο το μέγεθος της κεφαλαιοποίησης (size from close), ενώ για την Eurobank την «υποβάθμιση κλάδου» (segment decrease), δηλαδή την προς τα κάτω αναθεώρηση του βάρους που θα έχει ο τραπεζικός τομέας στον δείκτη MSCI EM.
Oι εκτιμώμενες εκροές είναι, σύμφωνα πάντα με την SocGen 52,73 εκατ. δολάρια για την Eurobank, 17,59 εκατ. δολ. για την Πειραιώς και 39,87 εκατ. δολ. για την Εθνική Τράπεζα.
Για τον δείκτη αναδυόμενων αγορών η γαλλική επενδυτική τράπεζα βλέπει συνολικά 19 προσθήκες (έναντι αρχικής εκτίμησης για 15) και έως και 70 (έναντι αρχικής εκτίμησης για μόλις 40) διαγραφές. Μερικές από τις μεγαλύτερες πιθανές διαγραφές είναι οι Moneta Money Bank, Eurobank, Teco Electric and Machinery, Odontoprev, Doha Bank QPSC, Macronix International, Dubai Investments, RusHydro PJSC, Siemens και Bharat Heavy Electricals.
Στις πιθανές προσθήκες φιγουράρουν από την άλλη τις Divi's Laboratories, Fila Korea , Gulf Energy Development, Guangzhou Baiyunshan Pharmaceu, Mesaieed Petrochemical, Muangthai Capital και Zhejiang Supor.
Όσον αφορά στον δείκτη ανεπτυγμένων αγορών, οι ειδικοί της SocGen αναμένουν έως και 27 προσθήκες (έναντι αρχικής εκτίμησης για 22) και έως και 22 διαγραφές (έναντι αρχικής εκτίμησης για μόλις 9). 
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.