5/10/19

Χ. Ζεεχόφερ: Αν δεν βοηθήσουμε Ελλάδα και Τουρκία, οι μετανάστες θα φτάσουν και στη Γερμανία

Ευρωπαϊκή βοήθεια για τις χώρες στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητά ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ - διαφορετικά, οι μετανάστες θα συνεχίσουν τον δρόμο τους και «είναι ζήτημα χρόνου να φθάσουν και στη Γερμανία», προειδοποίησε.
«Είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι δεν πρέπει να αφήσουμε μόνες τις χώρες στα εξωτερικά σύνορα», δήλωσε ο κ. Ζεεχόφερ σε συνέντευξή του στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, αργά χθες το βράδυ από την Αθήνα, για να τονίσει: «Αν οι χώρες δεν μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν, τότε οι άνθρωποι θα συνεχίσουν την μετανάστευσή τους περαιτέρω. Στόχος είναι να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Στην ίδια συνέντευξη ο γερμανός υπουργός τόνισε για μία ακόμη φορά την σημασία της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» της Καγκελαρίου Μέρκελ και ζήτησε μια ευρωπαϊκή λύση για την κατανομή των προσφύγων στην Ευρώπη. «Αν δεν βοηθήσουμε, το λέω στον γερμανικό λαό, αυτοί οι άνθρωποι αργά ή γρήγορα θα βρίσκονται σε όλη την Ευρώπη και κυρίως στην Γερμανία», επανέλαβε και απέρριψε την κριτική της αντιπολίτευσης περί «υπόκλισης» στον τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Γερμανία είναι διατεθειμένη να βοηθήσει υποδεχόμενη πρόσφυγες από την Ελλάδα, στο πρότυπο της συμφωνίας με την Γαλλία, την Ιταλία και την Μάλτα για όσους διασώζονται στην κεντρική Μεσόγειο, ο κ. Ζεεχόφερ δήλωσε ότι πρόκειται για ζήτημα που απαιτεί ευρωπαϊκή απάντηση, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «η Γερμανία δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα μόνη της και να πάρει πρόσφυγες από κάθε γωνιά του πλανήτη». «Χρειαζόμαστε επειγόντως μια ευρωπαϊκή λύση, στην οποία θα συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και θα υποδεχθούν πρόσφυγες από την Ελλάδα». Παρέπεμψε δε στο Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Λουξεμβούργο, αλλά και στην Σύνοδο Κορυφής. «Δεν πρόκειται για θέμα που μπορεί κανείς να λύσει σε λίγες ώρες», είπε χαρακτηριστικά.
Η Γερμανία θα μπορούσε επιπροσθέτως να βοηθήσει στην προστασία των συνόρων και να υποστηρίξει την διαδικασία των επιστροφών, συνέχισε ο κ. Ζεεχόφερ, αναφερόμενος σε δυνατότητες για βοήθεια σε διμερές επίπεδο. «Είναι και προς το δικό μας συμφέρον, καθώς μια λειτουργική διαδικασία επιστροφής στην Τουρκία αποθαρρύνει άλλους πρόσφυγες να πάρουν αυτό τον δρόμο», τόνισε ο γερμανός πολιτικός.
«Η καλή ατμόσφαιρα και τα καλά λόγια δεν αρκούν», πρόσθεσε ο Χορστ Ζεεχόφερ, αναφερόμενος στις «θετικές συνομιλίες» με τους τούρκους κυβερνητικούς αξιωματούχους που είχε χθες και προχθές στην 'Αγκυρα. «Τώρα πρέπει να εργαστούμε ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να συμμετέχει σε αυτό και να βρούμε μια βιώσιμη λύση», κατέληξε.
Πηγή: ΑΠΕ, Καθημερινή

1 σχόλιο:

  1. Μετάφραση σε "κυνικά ελληνικά".

    Φετινή γερμανική έκθεση: H Γερμανία χρειάζεται 250.000 εξωκοινοτικούς εργάτες το χρόνο
    https://www.thelocal.de/20190212/study-german-job-market-needs-immigration-from-outside-of-eu


    Το 2015, η Γερμανία με το προσφυγικό, "φόρτωσε", αν θυμάμαι καλά, 1.000.000 περίπου πρόσφυγες. Χονδρικά, αυτοί κάλυψαν τις ανάγκες της γερμανικής βιομηχανίας για 4 χρόνια. Που σημαίνει πως φέτος 2019, αρχίζει πάλι να "διψάει" για φθηνούς εργάτες.

    Όλως τυχαίως λοιπόν, όπως και το 2015, η Γερμανία ξαφνικά αποφάσισε πάλι να δείξει ανθρωπιά, αλλά λόγω πολιτικού κόστους, με πλάγιο τρόπο. Συμφωνία Μάλτας, με την οποία θα παίρνει 25% των λαθρομεταναστών (και όχι μόνο προσφύγων), που φτάνουν στην Ιταλία με πολεμικά ή πλοία ΜΚΟ.

    Με τη λογική "έτσι θα μπαίνουν λίγοι λίγοι και ελεγχόμενα, ώστε να μη γίνει ο χαμός του 2015 και δυναμώσει κι άλλο το Afd".

    Σημειώνω, πως ενώ η Γερμανία πουλούσε το παραμύθι που πουλούσαν οι περισσότερες κυβερνήσεις, πως "τους παίρνουμε γιατι δεν είναι λαθρομετανάστες, αλλά πρόσφυγες, που έχουμε υποχρέωση νομική και ηθική να τους πάρουμε", στη συμφωνία της Μάλτας, θα παίρνουν ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ. Αφού η Ιταλία θα τους κρατάει μόνο 1 μήνα (καταγραφή, ιατρικές εξετάσεις κλπ) το πολυ και μετά θα φεύγουν Γερμανία και εκεί θα είναι πρόβλημα της Γερμανίας να βρει ποιος και αν είναι πρόσφυγας και τι θα κάνει αυτούς που δεν είναι.

    Ο κ. Σεερχόφερ, για τον ίδιο λόγο, τώρα θέλει να βοηθήσει και την Ελλάδα. Δεν ξέρω με ποιον τρόπο, αλλά σίγουρα χωρίς να ανοίξει το βαλκανικό διάδρομο, γιατί το AfD θα πάρει τα πάνω του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.