5/10/19

Τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία φοβούνται οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ φοβούνται ότι η Τουρκία θα πραγματοποιήσει μεγάλη εισβολή χερσαίων δυνάμεων εναντίον των Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία, κάτι που μπορεί να αναγκάσει τους Αμερικανούς να αποσύρουν τους περίπου 1.000 στρατιώτες που έχουν απομείνει στη χώρα, ώστε να αποφύγουν το ενδεχόμενο σύγκρουσης με τη σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal, επικαλούμενο αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τουρκία έχει συγκεντρώσει σημαντικές δυνάμεις στα σύνορα με τη Συρία, καθώς εμφανίζεται απογοητευμένη από την εφαρμογή της συμφωνίας της με την κυβέρνηση Τραμπ για τη δημιουργία «ασφαλούς ζώνης» κατά μήκος των συνόρων. Οι αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το ρεπορτάζ ανησυχούν ότι η τουρκική εισβολή μπορεί να εκδηλωθεί αιφνιδιαστικά, φέρνοντας την Ουάσιγκτον προ τετελεσμένων.
Σε μια εμφανή προσπάθεια να εκτονωθούν οι εντάσεις, αμερικανικά στρατεύματα πραγματοποίησαν χθες την τρίτη κοινή περιπολία τους με Τούρκους στρατιώτες στην επίμαχη περιοχή. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ με τον Αμερικανό ομόλογό του Μαρκ Εσπερ. Στη διάρκειά της, ο Ακάρ προειδοποίησε ότι η Τουρκία θα τερματίσει τις κοινές περιπολίες «αν υπάρξουν καθυστερήσεις ή αντιπερισπασμοί» και δεν θα διστάσει να δράσει μονομερώς για τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης, εκδιώκοντας τους Κούρδους μαχητές της πολιτοφυλακής YPG. Ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει ο πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν, στην εναρκτήρια τελετή για τη νέα νομοθετική περίοδο του τουρκικού Κοινοβουλίου. Την απαισιοδοξία του για την εφαρμογή της συμφωνίας με τις ΗΠΑ εξέφρασε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Στο μεταξύ, έγινε χθες γνωστό ότι το Πανεπιστήμιο του Γκαζίαντεπ, στη νότια Τουρκία, θα ανοίξει τρία παραρτήματα σε πόλεις της βόρειας Συρίας. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και η κουρδική πόλη Αφρίν, την οποία κατέλαβαν τουρκικά στρατεύματα εκδιώκοντας τους Κούρδους, τον Ιανουάριο του 2018.
Πηγή: Καθημερινή

2 σχόλια:

  1. Οι ΗΠΑ έχουν γονατίσει εξαιτίας των δημοκρατικών. Αν δεν σταθούν στα πόδια τους το επόμενο βήμα θα είναι ο αποκεφαλισμός τους από Οθωμανικό ξίφος, με την Γερμανία και Ρωσία να παρατηρούν και να βαρανε παλαμάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θεωρω οτι η Νεμεσις και η θεμις θα λειτουργησουν συμφωνα με φυσικους και πνευματικους Νομους που διεπουν το γιγνεσθαι των ανθρωπινων υπαρξεων.Ειναι πολυ αργα να πεισθουν οι γνησιοι Ελληνες για το ατοπημα των ΗΠΑ που διεπραχθη το 1974 στην Κυπρο οτι δηθεν ισωσ ΔΕΝ θα επαναληφθει.
      Οι ΗΠΑ ακολουθωντας συρομενες., την γηραια Αλβιων αλωπηξ Αγγλια ελειτουργησαν απλα σαν παιδι θεληματων ττης ΑΓΓΛΙΑς ξεφτιλιζοντας στην κυριολεξια καθε εννοια του τιτλου της υπερδυναμης την οποια φερουν.Το οτι εγιναν υπερδυναμη συνεβη διοτι απλα ακολουθησαν κατευθυνσεις των Αρχαιων Ελληνων.Δυστυχως τα αισχη που διεπραχθγησαν στην κυπρο το 1974 απο τους Τουρκους με την ανοχη, και αγνωστο με τυχον συνδρομη, αλλα με βεβαιη συγκαταθεση των Αμερικανων , λειτουργουν πλεον ανασταλτικα σε οποιαδηποτε καλη διαθεσι εκ μερους οποιουδηποτε Ελληνα.Και οταν λεω Ελληνα εννοω Ελληνα. Ο οποιος Ελλην , ως Ελλην δεν λειτουργει οπως ο τσωτσιρλ Αγγλος οπου ελεγε οτι η Αγγλια δεν εχει μονιμους φιλους αλλα μονιμα συμφεροντα. Οι Ελληνες εχουν και μονιμους φιλους διοτι οι ηθικες αξιες τους επεβαλλαν και επιβαλλουν να μην συγκρουονται εννοιες οπως η φιλια προς χαριν του συμφεροντος. Οπως ο Δαμων και ο Φιντιας.
      Πολυ αργα λοιπον.Και εαν επετυχε ο Αττιλας ενα, οι αμερικανοι με την υπεροπλια θα μπορουσαν να αποτρεψουν τον ατιλα δυο.
      τωρα επιδη ειναι δυσκολο να προσπαθει καποιος να εμπεδωσει σε καποιον κατι που δεν εχει βιωσειμ ετσι και στην περιπτωση της ελλαδος , υπαρχει επικοινωνια με την Γαλλια καθοτι ενοιωσαν τι εστι τουρκος μετα τις περυσινες εκρηξεις στο παρισι οργανωμενες απο τουρκους τζιχαντιστες,Η Γαλλια νιωθει την ανασα του μογγολου στην τριπολη στην λιβυη γνωριζοντας οτι θα ειναι ο επομενος αλλα και καθοριστικος στοχος.Τωρα αρχιζει και αντιλαμβανεται την σημασια της δυσμοιρης ελλαδος. Ετσι λοιπον οι Γαλλοι αντιλαμβανονται τι θα πει να ειναι ελευθεροι πολιορκημενοι μεσα στην ιδια των την χωρα,Ισως ελθει και η σειρα των ηπα, οπου οντως διολου απιθανο να πεσουν στην φακα του τουρκου .δεν αποκλειεται.ισως να μην μπορεσουν να αντιδρασουν, Ισως ξαναγινει ενα νεο γουωτεργκαιητ και εμφανισθει παλι ο κισσσινγκερ και οι τουρκαλαδες καταλαβουν ολη την κυπρο και βαρεσουν την ελλαδα καθοτι στην ηπα κουμαντο θα κανει ο κισσινγερ, οπου ηδη κανει.
      Ετσι λοιπον θα πρεπει ακουμε καθε μερα μια φωνη να λεγει.ΔΕΣΠΟΤΑ, ΜΕΜΝΗΣΟ ΤΦΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΤΟ 1974.
      απο τους αγγλους το περιμεν α. Απο τους αμερικανους οχι. και λυπαμαι.
      τωρα ειναι αργα πλεον.
      ακου εμπαργκο στην κυπρο απο ΗΠΑ το οποιο επειδη ηρθη , εμφανιστηκε ως επιτυχια.
      ο μονος χαρακτηρισμος πλεον που απομενει ειναι δουρειοσ ιπποσ.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.