5/10/19

Ψήφος αποδήμων: θέμα αρχής, όχι συναλλαγής


Ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να συναντήσει τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να συνεννοηθεί, μεταξύ άλλων, για το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. Στον Tύπο εμφανίζεται ως επιχείρηση «συναίνεσης», επειδή η ρύθμιση του ζητήματος απαιτεί πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής.
Γιατί πρέπει να συμφωνήσουν 200 βουλευτές προκειμένου να μπορούν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο ή άλλον πρόσφορο τρόπο όσοι βρίσκονται έξω από την Ελλάδα; Διότι αυτό ακριβώς επιβάλλει το Σύνταγμα στο άρθρο 51.4.
Το παράδοξο και απογοητευτικό συνάμα είναι ότι η κυβέρνηση αντί να εξηγήσει απευθείας στον ελληνικό λαό τι ακριβώς επιδιώκει με την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων, επέλεξε τις κατ’ ιδίαν διαπραγματεύσεις και συναλλαγές με τους πολιτικούς αρχηγούς. Διότι προφανώς εμπλέκει ένα θέμα αρχής, λειτουργίας της δημοκρατίας, δικαιώματος των Ελλήνων πολιτών, με άλλα ζητήματα όπως είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή η αναθεώρηση του Συντάγματος.

Για τη συνέχεια Kathimerini

3 σχόλια:

  1. Εμείς οι απόδημοι Έλληνες για να ψηφίσουμε πρέπει να έρθουμε Ελλάδα. οι Τούρκοι Δεν χρειάζεται να πάνε στην Τουρκία μπορούν να ψηφίσουν από τη Γερμανία. Οι Τούρκοι δεν είναι ευρωπαϊκός λαός ούτε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι Κι όμως μπορούνε να ψηφίσουν εμείς οι Έλληνες ΟΧΙ. Επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει και για εμάς. Πρέπει να γίνει αυτό να μπορούμε και εμείς από το εξωτερικό να ψηφίζουμε χωρίς να αναγκαζόμαστε να ερχόμαστε Ελλάδα. Είναι δικαίωμά μας και πρέπει να σταματήσουν να μας το στερούν. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνει και για τον λόγο ότι εμείς του εξωτερικού αναγκαστικός λειτουργούμε/σκεφτόμαστε διαφορετικά και δεν το εννοώ Ούτε αρνητικά ούτε μειονεκτικά. Κατά τη γνώμη μου θα είναι προς όφελος του Ελληνισμού και θα έχει Μόνο θετικά αποτελέσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η συμφωνία (το ξεπούλημα της Μακεδονίας) των Πρεσπών πέρασε από τη Βουλή Αν δεν κάνω λάθος με λιγότερους ψήφους διακοσίων βουλευτών κάτι παραπάνω από 150. Ενώ για τους ψήφους των αποδήμων Ελλήνων χρειάζονται 200 βουλευτές. ποιος ο λόγος οι παραπάνω βουλευτές;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.