5/10/19

Η ωραιοποίηση μίας τραγικής πραγματικότητας - Η αλλοίωση πληθυσμού έγινε μπόλιασμα όπως η τρόικα έγινε "θεσμός" επί ΣΥΡΙΖΑ


Έτσι δεν λύνεται το πρόβλημα...


Στη Δευτερολογία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε επίκαιρη ερώτηση για το μεταναστευτικό στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε μεταξύ άλλων στον Γιάνη Βαρουφάκη:

« Με ρωτήσατε εάν φοβόμαστε τους πρόσφυγες ως μια δύναμη που θα μπολιάσει την ελληνική κοινωνία. Σας λέω όχι, δεν τους φοβάμαι. Αρκεί να είναι αυτοί οι οποίοι πληρούν τους κανόνες για να απολαμβάνουν διεθνούς προστασίας. Και αν η Ευρώπη ή η Ελλάδα θέλει να κάνει μια συγκεκριμένη μεταναστευτική πολιτική για να ενισχύσει το δημογραφικό της πρόβλημα έχει τη δυνατότητα να το κάνει, αλλά θα το κάνει οργανωμένα και θα το κάνει με κανόνες. Μακριά από εμάς οποιαδήποτε ξενοφοβία ή οποιοσδήποτε ρατσισμός. Είμαι υπερήφανος όταν πηγαίνω σε παρελάσεις και βλέπω μια κοινωνία η οποία μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική σιγά – σιγά. Δεν αμφισβητείται η εθνική μας ακεραιότητα με αυτό τον τρόπο».

Εδώ όμως δεν μιλάμε για μπόλιασμα, μιλάμε για ξεκάθαρη αλλοίωση πληθυσμού. Η προσπάθεια ωραιοποίησης της τραγικής πραγματικότητας δεν λύνει το πρόβλημα. Είναι όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ που βάφτισε θεσμούς την τρόικα...

Πάλι καλά που η νέα κυβέρνηση έθεσε τον ακριβή ορισμό του προβλήματος, δηλαδή μεταναστευτικό και όχι προσφυγικό. Γιατί κάποιοι πονηροί εξισώνουν την τραγωδία του '22 με αυτό που συμβαίνει τώρα, δύο πράγματα εντελώς ανόμοια μεταξύ τους...

10 σχόλια:

  1. 1)Η 'ξύλινη' γλώσσα (langue de bois ) των πολιτικών μας για τα δήθεν 'ανθρώπινα δικαιώματα' των λαθρομεταναστών (που δεν υφίστανται), καθώς και τα περί δήθεν 'ξενοφοβίας', 'μισαλλοδοξίας' και ρατσισμού, είναι 'bullshit'.
    2)Η Ελλάδα κινδυνεύει, αλώνεται, δημογραφικά διαλύεται, ισλαμοποιείται ταχύτατα.
    Όσοι Έλληνες έχουμε ζήσει στο εξωτερικό, έχουμε σεβαστεί τις χώρες που πήγαμε, τους νόμους και τους κανόνες τους. Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα είναι μαζική εισβολή, λαθρομεταναστών ξένου πολιτισμού ιστορικά εχθρικού προς τον δικό μας, κατευθυνόμενη από ξένες μυστικές υπηρεσίες.
    3)Όταν θα αρχίσουν τα δύσκολα, δηλαδή το 'πολυπολιτισμικό' χάος, οι 'φυλετικές' ταραχές και τα πολύ χειρότερα που προφανώς θα ακολουθήσουν, (που προφανώς θα θυμίζουν Γιουγκοσλαβία ή Λίβανο) και το αίμα θα ρέει στους δρόμους, οι πολιτικοί μας και οι πολύ πλούσιοι 'ανθρωπιστές' μας θα καταφύγουν στο εξωτερικό για να γλυτώσουν.
    Το 'μπόλιασμα' θα το υποστεί ο Ελληνικός λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταϋγέτη.

      Αὐτὴν τὴν φορὰ εἶναι τέτοια ἡ προδοσία ποὺ δὲν θὰ προλάβουν νὰ φύγουν.

      Διαγραφή
  2. Εγώ θα συμβούλευα άπαντες, να δίνουν λιγότερη σημασία στις ατάκες-φωτοβολίδες που αφήνουν εντέχνως οι πολιτικοί και να κάθονται να σκέφτονται, όπως ο αστυνομικός στον τόπο του εγκλήματος. Δηλαδή, κίνητρο, ποιος ωφελείται και αν τα στοιχεία είναι αληθινά.

    Πχ. Ο κ. Μητσοτάκης, λέει πως το πρόβλημα της Ελλάδας, ΔΕΝ είναι προσφυγικό. Και μάλιστα, σε ομιλία του, είπε πως οι Σύροι είναι 2% μόνο.

    https://www.el.gr/ellada/refuges/istoriki-omilia-mitsotaki-mono-to-2-to/


    Και ΑΡΑ, αφού αυτός κρατάει μόνο τους πρόσφυγες, κοιμηθείτε ήσυχοι, Έλληνες, το 98% που είναι λαθρομετανάστες, θα φύγει. Πώς θα φύγει όμως, όταν την ίδια ώρα ελπίζει να απελάσει 10.000 ως το τέλος του 2020 και μόνο Αύγουστο και Σεπτέμβριο μπήκαν 16.000;

    Πάμε τώρα να εξετάσουμε τα λεγόμενα περί του 2%. Παραπέμπω ξανά στο 1ο σχόλιό μου που άφησα εχθές, εδώ:
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/10/blog-post_64.html#comment-form

    Και επαυξάνω. Γιατί μπορεί η ελληνική εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας ή η εφημερίδα των συντακτών, να λένε ψέματα. Φευ!

    https://data2.unhcr.org/en/situations/mediterranean/location/5179

    Οι Σύροι το 2019 είναι το 20% και οι Αφγανοί το 40%. Και ΔΕ μπορεί ο κ. Μητσοτάκης, από τη στιγμή που θα κάνουν αίτηση ασύλου στην Ελλάδα, να πει πως οι Αφγανοί δεν είναι πρόσφυγες.
    H Ελλάδα, δε δεσμεύεται μόνο από τη σύμβαση της Γενεύης του ΟΗΕ, αλλά και από το κοινοτικό δίκαιο.

    https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/HTML/?uri=CELEX:32011L0095&from=EN#d1e1113-9-1

    Με άλλα λόγια, ο ΟΗΕ λέει πως το 60% όσως ήρθαν το 2019, ήταν πρόσφυγες. Βέβαια, ο κ. Μητσοτάκης, καλά κάνει και λέει πως το πρόβλημα είναι μεταναστευτικό και όχι προσφυγικό και πως οι πρόσφυγες είναι μόνο 2%, για να ησυχάσει ο κόσμος ότι κάτι άλλαξε και η χώρα δεν είναι απλά σε κατάσταση ΣΥΡΙΖΑ ΙΙ.

    Όμως, κάποιος λέει ψέματα και ο ΟΗΕ δεν έχει λόγο να πει ψέματα.

    Τώρα, αν ο Έλληνας ψηφοφόρος, επειδή έτσι θέλει να ακούει να του λένε, πιστεύει πως το πρόβλημα είναι μεταναστευτικό και άρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καλά κάνει ο κ. Μητσοτάκης και τα λέει.

    Σε ΟΛΗ την Ευρώπη, ελάχιστοι πολιτικοί βγήκαν και είπαν στον ψηφοφόρο "θέλουμε 250.000 εργατικά χέρια το χρόνο, βάζουμε λοιπόν". Του είπαν "κοίταξε να δεις, δε βάζουμε λαθρομετανάστες, αλλά ταλαίπωρους πρόσφυγες, γιατί πάνω από όλα, είμαστε άνθρωποι". Και έτσι, είχαν λιγότερες αντιδράσεις.

    Κάποτε ο ψηφοφόρος πρέπει να μαθαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για όποιον κωλύεται ή βαριέται να διαβάσει το αγγλικό κείμενο, να το κάνω λιανά. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, από την επίσημη διεθνή ιστοσελίδα (και όχι από Έλληνα εκπρόσωπο), στην Ελλάδα το 2019, μπήκαν:

      45000 (οι 9.000 από τον Έβρο, που αυτομάτως δε μπορούν να απελαθούν στην Τουρκία, γιατί η συμφωνία με την Τουρκία καλύπτει μόνο λαθρομετανάστες που παραμένουν στα νησιά).

      Από αυτούς τους 450.000.

      - 38,8% Αφγανοί (για τον ΟΗΕ, κατεξοχήν προσφυγική χώρα)
      - 20,6% Σύροι (για τον ΟΗΕ, κατεξοχήν προσφυγική χώρα). Κατά τον κ. Μητσοτάκη μόνο 2%.Ξέχασε ένα 0. Άρα κοιμηθείτε ήσυχοι!
      - 13% άλλες χώρες.
      - 9,5% Κονγκό
      - 7,8% Ιράκ (για τον ΟΗΕ κατεξοχήν προσφυγική χώρα)
      - 6,6% Παλαιστίνιοι (τους Παλαιστίνιους αδερφούς θα διώξουμε;;;)
      - 1,9% Ιράν
      - Ξεψαλίδια (1% από Πακιστάν, Αλγερία κλπ).

      Τώρα, κατά τον κ. Μητσοτάκη, ο ΟΗΕ λέει ψέματα και το πρόβλημα είναι να φιλοξενήσει η Ελλάδα μόνο το 2% που είναι Σύροι... Ο ανακουφισμένος ψηφοφόρος, αναφωνεί μπροστά στο χαζοκούτι "επιτέλους, παραδέχθηκε πως είναι μεταναστευτικό και ότι θα κρατήσουμε μόνο το 2% που είναι Σύροι!".

      Την ίδια ώρα, όμως, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να έχει στη Μόρια μόνο 3000 και να απελάσει σε 18 μήνες 10.000. Κάπου τα νούμερα δε βγαίνουν. Και το ερώτημα είναι: κάνοντας τη Μόρια "ανθρώπινη", δίνοντας γρήγορο άσυλο και μεταφέροντάς τους σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα, οι άλλοι Αφγανοί, Σύροι, Παλεστίνιοι, Ιρακινοί, που κάτα τον κ. Μητσοτάκη δεν είναι πρόσφυγες και είναι μόνο 2%, θα αποτραπούν από το να έρθουν Ελλάδα ή θα σπεύσουν;


      Φυσικά ο κ. Μητσοτάκης, δε μπορεί να πει ωμά στην τηλεόραση "βρήκα λύση στο δημογραφικό". Λέει αυτά που λέει και μετά πετάει τυχαία και το ότι πολύ χαίρεται που η Ελλάδα γίνεται πολυπολιτισμική.

      Όπως επαναλάμβανε o Ιωάννης στην αρχή της Αποκάλυψης, "o έχουν ούς, ακουσάτω". O μη έχων...



      -

      Διαγραφή
    2. Ταϋγέτη.

      Πρόσφυγες εἶναι στὴν Τουρκία,διότι εἶναι ἡ πρώτη ἀσφαλὴς χώρα ποὺ τοὺς δέχθηκε.
      Περαιτέρω εἶναι λαθραῖοι ἀκόμη καὶ ἡ Σύριοι.
      Ὅλοι ἒξω πρὶν χάσουμε τὴν χώρα.Ὅσο εἶναι καιρὸς ἀκόμα.

      Διαγραφή
    3. Αυτό που ευγενικά προσπαθώ να πω, είναι πως, δε φτάνει να λέει κάποιος στο ίντερνετ κάτι που μοιάζει ευχάριστο ή αληθοφανές, πρέπει και να το αποδεικνύει. Αν διαβάζατε το σύνδεσμο της ευρωπαικής οδηγίας που έβαλα, θα βλέπατε πως τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά για την Ελλάδα και εξηγεί το γιατί οι άλλες χώρες μαντρώνονται και κλείνουν διαδρόμους, αντί απλά να απαντούν "πρώτη ασφαλής χώρα ήταν η Τουρκία, άρα τι μας νοιάζει".

      https://fullfact.org/immigration/refugees-first-safe-country/

      http://www.opengov.gr/ypes/?p=3092

      Διαγραφή
  3. Ο Κούλης μας το λέει ξεκάθαρα θα λύσει το δημογραφικό με τους μετανάστες και θα το λύσει μάλιστα οργανωμένα και με κανόνες Σε ευχαριστούμε πολύ Κούλη. Δεν είμαστε ρατσιστές ούτε ξενοφοβικοί απλούστατα θέλουμε την Ελλάδα ελληνική θέλουμε την πατρίδα μας χωρίς να γίνουμε στο τέλος μειονότητα γιατί εκεί πάει το πράγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιον ρωτησε πως θα λυθει ? Απο που τουρθε η ιδεα ?? Γιατι τουρθε αυτη ? Και ειναι ο ..Καλιγουλας ?? Δικτατωρ ?? Τοχε στο προγαμμα των εκλογων ?? Μαζευτηκαν μια νυχτα 5 φιλαρακια κι αυτος σε ενα μπαρ..και αποφασισαν κρυφα αυτο ..για μας ?? Τι συζηταμε ??Αν εχουμε καλο δικτατωρα ?? Διοτι αυτο εχουμε τελικα . Οτι του...σηκωθει του καθενα αν..αν καναμε το λαθος να τον ψηφισουμε..ειναι ελευθερος να μας εξαπατησει..κι αν λαχει και να μας σκοτωσει.!! Κι αρχισε και με εξαπατηση αφου δεν τοχε στο προγραμμα.Μας εκλεψε κι εδω την ψηφο. Αυτο ειναι η ...δυτικη δημοκρατια η το ανωτατο σοβιετ της Κοζα Νοστρα ??? Να ξερουμε ποιον θα κυνηγησουμε...θα δουμε αν θα νικησει...θα δουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Γιάννης γραφεται με δυο ν.... στην Ελληνικη μας γλωσσα...
    Εκτός κι αν εσεις συνεχιζετε απλα το επιτηδες ορθογραφικο λαθος του Βαρουφακη που δεν σεβεται την τρεισχιλιετη ορθογραφία της γλωσσας μας...
    Τελικα τι απο τα δυο εχει περισσοτερη αξία και θα πρεπει να εχει τον σεβασμο μας...
    Η προσωπικη άποψη του καθενός ή η διαχρονικη αξία του πολιτισμού μας...

    Και εντελλει ειστε τυχεροι που ο ξεπουλημενος νεοταξιτης ραγιας δεν το γραφει με 4 και 5 ν.... και να σας ξεφτιλισει ολοκληρωτικα..
    (εννοείται πως η παρατηρηση μου δεν παει μονο σε εσας αλλα σε ολους οσους το κανουν εσκεμμενα)

    Επί της ουσίας του άρθρου ψιλοσυμφωνώ εκτός απο το τελευταίο κομματι του "παλι καλα που η νεα κυβέρνηση....."
    Το δουλεμα δεν το τρωμε απο τον Πρωθυπουργο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το έγραψα με ένα "ν" αφού έτσι θέλει το παιδί. Γιατί να του πάμε κόντρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.