22/6/09

Εντολή να εγκαταλείψει τη χώρα έλαβε ο ανταποκριτής του BBC στο Ιράν


Να λάβει κι άλλα μέτρα κατά των βρετανικών μέσων ενημέρωσης απείλησε το Ιράν, αν «συνεχίσουν να επεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας», μετά την εντολή που έδωσε για απέλαση του μόνιμου ανταποκριτή του βρετανικού δικτύου BBC στην Τεχεράνη, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr.
«Αν τα διάφορα βρετανικά ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα συνεχίσουν να επεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας, μεταδίδοντας ψευδείς ή ανακριβείς πληροφορίες από το Ιράν, ή αγνοώντας τη διεθνή δεοντολογία όσον αφορά τη δημοσιογραφία, θα υπάρξουν κι άλλα μέτρα αντιποίνων», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Ισλαμικής Καθοδήγησης Μοχαμάντ Χοσεΐν Σαφάρ Χαραντί, τον οποίο επικαλείται το Mehr.
Νωρίτερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, που πρόσκειται στην κυβέρνηση, είχε μεταδώσει ότι οι αρχές έδωσαν εντολή στον μόνιμο ανταποκριτή του βρετανικού δικτύου BBC να εγκαταλείψει εντός 24 ωρών τη χώρα, κατηγορώντας τον για «υποστήριξη των ταραξιών».
Σε ανακοίνωσή του το βρετανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο επιβεβαίωσε την είδηση για την απέλαση του δημοσιογράφου του, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι το γραφείο του στην Τεχεράνη θα παραμείνει ανοιχτό.
Την ίδια στιγμή και το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια ανακοίνωσε ότι οι ιρανικές αρχές αποφάσισαν να παρατείνουν μέχρι νεωτέρας το κλείσιμο του γραφείου του στην Τεχεράνη, το οποίο δεν λειτουργεί από τις 14 Ιουνίου, μετά το ξέσπασμα των ταραχών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ναυτεμπορική

9 σχόλια:

  1. Μακάρι να πέσει αυτό άθλιο και τρισάθλιο θεοκρατικό καθεστώς!και όχι μόνο αυτό αλλά και της Σαουδικής Αραβίας και της Β.Κορέας και της Κούβας και όλα τα μαύρα και κόκκινα και οποιουδήποτε άλλου χρώματος αντιδημοκρατικά καθεστώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω αυτο που βλεπω ειναι :

    οσο ηταν ο σανταμ και οι ταλιμπαν στο αφγανισταν δεν ηξερα πως ειναι αυτες οι φυλες,

    απο τοτε που η δυση εγκατεστησε 'δημοκρατικα' καθεστωτα σε αυτα τα κρατη ,
    γεμισε η Ελλαδα μεταναστες,

    βεβαια θα μου πεις ειναι κακο αυτο ?

    εγω αυτο που βλεπω απο το παρελθον ειναι οτι αυτοκρατοριες και πολιτισμοι κατερευσαν οταν η καλοζωϊα οδηγησε στην εγκαταλειψη της επαρχιας απο τους γηγενεις προς τα αστικα κεντρα κραιπαλης ,
    ο κενος χωρος κατεληφθη απο τους μεταναστες της εποχης και σιγα σιγα ...

    βεβαια με τοσους μορφωμενους στη ΕΕ λες να μη τον μελετησει ενα τετοιο ενδεχομενο ?

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ο εκλεγμενος σκοταδισμος και φασισμος του Λικουντ στο Ισραηλ, τυγχανει εκπτωσεων φιλε?

    Κατω και ο φασισμος των λομπιστων του AIPAC των τουρκοφιλων ανθελληνων.

    Ψοφος στον κεμαλοφασισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δέ μας τά λές καλά φίλε...νά πέσει επειδή δέν εξυπηρετούνται τά σιωνιστικά καί αμερικανικά συμφέροντα;ξέρεις ποιός θά έχει σειρά μετά;μάντεψε...γούστο τους καπέλο τους νά έχουν θεοκρατία,φασισμό,κομμουνισμό καί ό,τι άλλο θέλουν.εμάς τί μάς κόφτει;αυτοί οι λαοί πάντοτε έτσι κυβερνήθηκαν.γιατί νά αλλάξει σήμερα αυτό;εδώ νά μή μάς φέρνουν τά 'καλά' τους...α! καί όσο γιά τή Δημοκρατία ψάξε νά μάς πείς πότε η Ελλάς διαχρονικώς συνέδεσε τό μεγαλείο της μέ αυτήν...επίσης σκέψου πόσον καί άν αι αρχές τής ισότητος καί τής πλειοψηφίας είναι ορθαί καί, κυρίως, δίκαιαι...

    καί γιά νά γελάσουμε-πάλι-αι φάσεις τής Δημοκρατίας διαχρονικώς:Δημοκρατία-Δειμοκρατία-Δημιοκρατία...
    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://garizo.blogspot.com/2009/06/protesters-defy-ayatolahh-in-athens.html

    1. Mε φωτογραφίες από την Αθήνα , το CNN κάνει ρεπορταζ απο για την Τεχεράνη !!

    2.BBC Caught In Mass Public Deception With Iran Propaganda

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να εκδημοκρατισθούν όλα τα καθεστώτα και του Ιράν και του Ισραήλ. Αυτό που συμβαίνει στο Ιράν είναι απίστευτος φασισμός όμως. Πώς γίνεται σε αυτήν την χώρα όταν λες τα αυτονόητα να σε λένε σιωνιστή δεν μπορώ να καταλάβω. Το άτομο παραπάνω μίλησε για το προκείμενο θέμα, για την καταπίεση της ιρανής και γενικότερα του λαού. Εθελοτυφλούμε για μία ακόμα φορά στα πλαίσια του αντιαμερικανισμού μας. Εκατό φορές εναντίον των ΗΠΑ είμαι και των φονιάδων του, αλλά αυτό τι σημαίνει ότι θα υποστηρίξω τον Αχμαντινετζάντ; Δεν καταλαβαίνω ή μάλλον καταλαβαίνω πολύ καλά την ποδοσφαιροποίηση της διεθνούς σκηνής από τους συναισθηματικούς Έλληνες. Μου θυμίζει και την υποστήριξη αρκετών στις σφαγές της Τσετσενίας από τους ρώσους. Πρέπει να πάρουμε θέση υπέρ του σφαγέα για να θεωρηθούμε Έλληνες δηλαδή;Αυτή η τρομοκρατία πρέπει να σταματήσει πια.
    Και επίσης, ακόμα και αν ο Αχμαντινετζάντ έπαιρνε 70%, υπάρχουν σε μια δημοκρατία (όχι δυτικού τύπου απλά...) και τα ΑΝΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΤΑ ή ΦΥΣΙΚΑ δικαιώματα για τα οποία παραπέμπω στα πρώτα άρθρα του ελληνικού συντάγματος. Εάν δηλαδή η πλειοψηφία θέλει άδικα να με σκοτώσει, έχω το ΑΝΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΤΟ, αναφαίρετο φυσικό δικαίωμα να αμυνθώ, δεν πάνε 10 εκατομμύρια Έλληνες να λένε το αντίθετο. Το ίδιο είναι και με την ισότητα των φύλων. Δεν πάν να λένε συντάγματα και νόμοι ότι ο άντρας θα κάνει ό, τι θέλει και η γυναίκα θα φοράει μπούρκες...Δυστυχώς όμως στην χώρα μας, από έλλειψη δημοκρατικής και νομικής παιδείας (έχουμε βέβαια αρκετούς "επαναστάτες" που εξαργύρωσαν τους αγώνες τους σε βουλευτιλίκια) ξεχνάμε τα αυτονόητα δικαιώματα. Πχ θα φοράει κουκούλα όπως θέλει ο αναρχικός. Εσύ άχρηστο κράτος, βρες έναν δημοκρατικό τρόπο να τον συλλάβεις. Δεν θα καταλύσεις αυτονόητα πράγματα, έστω κι αν είναι γελοίο το ξέρω, γιατί είσαι άχρηστο κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπερδέψατε τη δημοκρατία (που δεν υφίσταται στον κόσμο ) με τον υποκριτικό αγγλικό κοινοβουλευτισμό
    Sorry παιδιά αλλά δεν θα πάρω.
    Και μη νομίζετε τους εαυτούς σας τυχερότερους που οι δικές μας ελίτ το μόνο που θέλουν είναι να γεμίζουν το μπεζαχτά τους.
    Καλά του εξηγήθηκαν του bbc οι αγιατολάχ.Αφού πάει να παίξει διπλό παιγνίδι,τούδωσαν πασαπόρτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 23 Ιούνιος 2009 3:38 πμ...Με το να υποστηρίζεις την Δημοκρατία και την αλήθεια δεν υποστηρίζεις την ψευδοδημοκρατία της δύσης. Οι νέοι που μάχονται δεν ενδιαφέρονται για το ποιος κρύβεται πίσω από τον Μουσαβί...Δες και το βίντεο με τη ΝΕντά που το μπλογκ είχε το θάρρος να το βγάλει. Ποια η γνώμη σου για το καθεστώς αυτό, συγκεκριμένα..,;Ξέχνα τους Αμερικάνους, την υποκρισία της Δύσης. Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε επανάσταση στο τέλος καπελώνεται από τα κοράκια, βλέπε πολυτεχνείο...Νομίζεις δεν ξέρουν ποιοι δημοσιογράφοι είναι πράκτορες και ποιοι όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καταλαβένετε πόσοι άνθρωποι δολοφονούνται και βασανίζονται καθημερινά από το καθεστώς αυτό;καταλαβένεται ότι εκεί αν πεις το παραμικρό την άλλη μέρα είσαι βασανιζόμενος;μα τι άνθρωποι είστε πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.