2/6/09

Αντικυπριακές ενέργειες του Αλεξάντερ Ντάουνερ

Επίθεση κατά του Αλεξάντερ Ντάουνερ για αντικυπριακές ενέργειες και για πρωτοφανή επίθεση εναντίον μερίδας των κυπριακών Μέσων Ενημέρωσης (περιλαμβανομένης της «Σημερινής» και του «Σίγμα») εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης.Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ φέρεται από τον κ. Συλλούρη να δήλωσε σε κλειστή συνάντηση με 25 άτομα, υποστηρικτές του σχεδίου Ανάν, ότι στο νέο σχέδιο λύσης θα υπάρχουν και τουρκικές εγγυήσεις και δεν πρόκειται να φύγουν οι έποικοι.
Ο Ντάουνερ φέρεται μάλιστα να είπε, ότι «νιώθει αηδία για αυτά που προβάλλουν η 'Σημερινή', το 'Σίγμα', ο 'Φιλελεύθερος' και ο ΑΝΤ1».
Ο κ. Συλλούρης κατηγόρησε τον Ντάουνερ ότι επιχειρεί «μια απαράδεκτη, άχαρη παρέμβαση στα εσωτερικά πράγματα της Κύπρου» και τον κάλεσε να αντιληφθεί ότι βρίσκεται σε μια Δημοκρατία, την οποία πρέπει να σέβεται.
Και συνέχισε: «Αν ήρθε εδώ να προωθήσει, όπως φαίνεται εκ των λόγων του, σε νέο δημοψήφισμα και να πάρει τουλάχιστον το 53% το νέο σχέδιο που διαμορφώνεται, και είχε πει σε αυτή τη συνάντηση ότι το σχέδιο θα έχει και τουρκικές εγγυήσεις και δεν πρόκειται να φύγουν οι έποικοι, νομίζω ότι δεν μπορεί να είναι μεσολαβητής, αλλά μόνο εκπρόσωπος των τουρκικών συμφερόντων».
Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ κάλεσε τον Αλεξάντερ Ντάουνερ «να αντιληφθεί το ρόλο του, και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να του εξηγήσει το ρόλο του».
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

2 σχόλια:

  1. λυση του Κυπριακου που προουθουν

    *αναγνωριση ψευδοκρατους σαν ισοτιμο συνομιλητη,

    *παραχωρηση διακιωματων σε τΚ και εποικους,

    απο μια τετοια λυση καλυτερα ειναι κατα την γνωμη μου:

    * οι Κυπριοι καμια συνομιλια χωρις αποχωρηση στρατευματων απο τα κατεχομενα

    *βετο στην ενταξιακη πορεια της τουρκιας,

    * απαιτηση σεβασμου των κυριαρχικων δικαιωματων απο βρετανια και συζηταμε για αποχωρηση των βασεων (δεν ξερω πως εχει η συμφωνια με αυτες)

    οποιαδηποτε συζητηση με τους τουρκους με διαμεσολαβητες βρετανους μονο χαμενη θα βγει η Κυπρος

    αλλα ολα αυτα απιτουν συνεργασια με Ελλαδα και ενεργοποιηση δογματος

    δηλαδη...

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Υποστηρίζωμεν..."... ό,τι νά 'ναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.