19/6/09

Εντείνονται οι τουρκικές προκλησεις στο Αιγαίο

Με υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών σε Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι και Φούρνους, αλλά και παρεμβάσεις στη διεθνή δύναμη αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, FRONTEX, έκανε σήμερα η Τουρκία αισθητή την παρουσία της στο Αιγαίο.

Γύρω στις έξι το πρωί, ένα σλοβακικό αεροσκάφος, που περιπολούσε μεταξύ Σάμου και Κω, δέχτηκε προτροπή από χειριστή τουρκικού ραντάρ να απομακρυνθεί από την περιοχή, καθώς σύμφωνα με τους Τούρκους είχε εισέλθει στον εθνικό εναέριο χώρο τους. Το πλήρωμα του αεροσκάφους της FRONTEX τους αγνόησε. Ακολούθησε και δεύτερη προτροπή, η οποία επίσης αγνοήθηκε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία προχωρά σε ανάλογη ενέργεια, καθώς αποτελεί τακτική, τους τελευταίους μήνες, η ενημέρωση όσων πετούν εκεί, ότι βρίσκονται σε τουρκικό εναέριο χώρο. Για παράδειγμα, τον Ιανουάριο, ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί με ελληνικό ελικόπτερο Έρευνας και Διάσωσης, το οποίο είχε προειδοποιηθεί από την τουρκική πλευρά ότι θα αναχαιτιστεί εάν δεν αποχωρήσει από την περιοχή.

Και υπερπτήσεις

Λίγο μετά τις 11 το πρωί, δύο τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο της Ελλάδας. Τα αεροσκάφη πέταξαν πρώτα πάνω από το Φαρμακονήσι σε ύψος 500 μέτρων και στη συνέχεια πάνω από το Αγαθονήσι σε ύψος 175 μέτρων.

Και οι υπερπτήσεις αποτελούν πλέον πάγια τακτική της τουρκικής αεροπορίας και τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο. Σε κάθε περίπτωση τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από ελληνικά αεροσκάφη.

Λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα,νέος σχηματισμός τουρκικών αεροσκαφών, που αποτελείτο από τέσσερα μαχητικά F-4 και τέσσερα F-16, εισήλθε στο FIR Αθηνών, νοτίως της Σάμου. Πέντε λεπτά αργότερα, δύο F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις στους Φούρνους, σε ύψος 7.000 ποδών (περίπου 600 μέτρων). Ο τουρκικός σχηματισμός εξήλθε του FIR της Αθήνας, βορείως της Σάμου, 20 λεπτά αργότερα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

4 σχόλια:

  1. ωραία...καί τί περιμένουν γιά νά σκοτώσουν τά κουνούπια;είναι προφανές καί στόν πιο αδαή,ψυθιρίζεται πιά από τήν πλειονότητα τού κόσμου,πώς όλοι όσοι κυβερνούν είναι μειοδότες,προδότες,κτλ.Επίκαιρο όσο ποτέ τό σύνθημα τού Γέρου:'ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ'.Άς ξυπνήσουμε επιτέλους από τόν λήθαργο τής Έριδος,τού ατομισμού,τής Λήθης,τής παρακμής.Άς ενωθούμε μιά τελευταία φορά πρίν τήν ΟΡΙΣΤΙΚΗ πτώσι.Έτσι, γιά τό γαμώτο.Γιά τό αδικοχαμένο αίμα μυριάδων προγόνων μας εδώ καί μυριάδες χρόνια.'Ίτε παίδες Ελλήνων ελευθερούτε Πατρίς...'.

    Εθνική Ελληνική Αντίστασις ΤΩΡΑ.
    Μεθύστε μέ τό αθάνατο κρασί τού '21
    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας θα πρέπει και τα Ελληνικά μαχητικά να υπερίπτανται του Τουρκικού εναέριου χώρου. Πάνω από το Φαρμακονήσι αυτοί. Πάνω από την Σμύρνη εμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ γίνονται αυτά ο Πρωθυπουργός (μας;) θα φτιάχνει καφέ στον Τούρκο.
    Ούτε ΙΧΝΟΣ ΣΘΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.
    Αντε ρε 'σεις δεν μένει να προσγειωθούν κιόλας στην Σάμο ή να κάνουν καμιά αναίμαχτη "απόβαση" όπως στην Κύπρο.

    SHAME ON YOU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Πολύ κατάντια κύριε Πρωθυπουργέ
    και ΥΠΕΞ.

    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΑ 150 ΜΕ 500μ ΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΤΑ ΡΕΙΧΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.