20/6/09

Το θέμα της παράνομης μετανάστευσης έθιξε η Ντ.Μπακογιάννη στην τουρκική τηλεόραση


«Να εφαρμοσθεί το πρωτόκολλο» ζήτησε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη
«Θέλω να ελπίζω ότι με την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Ελλάδα θα μας δοθεί άλλη μια φορά η ευκαιρία να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε ότι και οι δύο χώρες είμαστε υποχρεωμένες να τηρούμε τις συμφωνίες μας και να πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δουλεμπόριο, για να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχτούμε τη λαθρομετανάστευση», ανέφερε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην τουρκική τηλεόραση.
Η Ελληνίδα υπουργός σημείωσε την ανάγκη να εφαρμοσθεί το πρωτόκολλο επανεισδοχής μεταναστών που έχουν ήδη υπογράψει η Ελλάδα και η Τουρκία.
«Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη ευημερεί και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την πολιτική μας σε αυτό τον τομέα», είπε η Ελληνίδα υπουργός, ενώ αναφερόμενη στα θέματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο τόνισε ότι «δεν πρόκειται για διμερές θέμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, πρόκειται για θέμα θρησκευτικής ελευθερίας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι αρχηγός 300 εκ. Ορθοδόξων Χριστιανών σε ολόκληρο τον κόσμο» και σημείωσε:
«Το Πατριαρχείο, εάν είχε λύσει τα προβλήματά του, θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της Τουρκίας, μιας μεγάλης μουσουλμανικής χώρας, που έχει - και πιστεύω ότι είναι προς τιμή όλων - έναν αρχηγό Χριστιανών μέσα στη χώρα της. Ο Πατριάρχης είναι εξαιρετικός πρεσβευτής για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας», είπε η κα Μπακογιάννη.
Για το Κυπριακό η κα Μπακογιάννη επανέλαβε ότι «η Ελλάδα στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι οι δύο ηγέτες έχουν ξεκινήσει συνομιλίες. Θέλω να ελπίζω ότι θα καταλήξουν σε ένα σχέδιο, το οποίο θα το ονομάσουμε Κυπριακό Σχέδιο».
Η εφαρμογή του Πρωτόσκολου της Άγκυρας αποτελεί ανειλημμένη υποχρέωση της Τουρκίας σημείωσε ή κα Μπακογιαννη και τόνισε ότι «Το να ανοίξει, η Τουρκία, τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της για κυπριακά προϊόντα είναι μια προϋπόθεση, την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει. Και πάνω σε αυτή τη θέση της, η εμπειρία έχει δείξει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εμμένει. Δεν αλλάζει».
«Θέλω να εξηγήσω, όσο καλύτερα μπορώ, ότι η Ευρώπη είναι μία, Οι χώρες-μέλη της Ε.Ε., κάθε μία και μέσα σε αυτές και η Κύπρος, έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα. Οι χώρες που έρχονται, που θέλουν να γίνουν μέλη της Ε.Ε., κρίνονται με βάση τα κριτήρια και τα προαπαιτούμενα που η Ε.Ε. έχει θέσει».
Η κα Μπακογιάννη ρωτήθηκε και για την προοπτική πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. «Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να έχουμε με τη γειτονική μας χώρα τις καλύτερες δυνατές σχέσεις, και τις καλύτερες δυνατές σχέσεις θα τις έχουμε όταν και η Τουρκία έχει πλήρως αποδεχτεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο», είπε ή Ελληνίδα υπουργός, η οποία στη συνέχεια απάντησε και σε ερωτήσεις για την πρόταση να εξελιχθεί η σχέση της Τουρκία με την ΕΕ σε μια «προνομιακή σχέση», αλλά όχι πλήρη ένταξη. «Δεν είναι εύκολο να αλλάξει η Ευρώπη τις αποφάσεις της. Σας το είπα και πριν. Ότι ισχύει για το Πρωτόκολλο της Άγκυρας, που δεν θα αλλάξει η Ευρώπη τις αποφάσεις της, ισχύει και για την προοπτική της Τουρκίας», κατέληξε.
Newsroom ΔΟΛ

5 σχόλια:

  1. Δεν ακούω κράξιμο και μ'ανησυχείτε,πάμε με το τρία κράζουμε,την Ντόρα,τον Καραμανλή,την κυβέρνηση,γενικά κράζουμε: 1...2...3...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Θέλω να ελπίζω ότι με την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Ελλάδα...."
    Ανατρίχιασα.... τι υψηλή εξωτερική πολιτική είναι αυτή!!! Για... εξαγωγή!!!
    Και στο τέλος η επαν-επιβεβαίωση του Γιουσουφακισμού: «Δεν είναι εύκολο να αλλάξει η Ευρώπη τις αποφάσεις της. Σας το είπα και πριν...." Ήγουν... εμείς θα δώσουμε αγώνα για σας... Ε Παυλόπουλε; Θα μας βρει μπροστά του...ο Σαρκοζί... ε;
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τους εκανε τη μουρη κρεας.αυτη ειναι προθυπουργος.τι περιμενουμε?
    μα γινει τωρα πρωθυπουργος να μας λυσει το προβλημα και ολα τα αλλα.οχι σαν τον αλλο.ντορα τωρα να παρουμε και την πολη(των αθηνων πισω απο τους εισβολεις κατακτητες..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έμα πια!έχει δίκιο ο ανώνυμος φίλος!είναι δυνατόν να πάει έτσι και να τους λέει αυτά;κατ'αρχλας θα έπρεπε να φοράει χλαμύδα και περικεφαλαία τύπου "πανηγυρισμοί Euro" (καθ'ότι είμεθα κιτς)!έπειτα να κρατάει δόρυ και τσιγάρο (καθ'ότι εκτός από κιτς είμεθα και μάγκες Ελληναράδες)!μετά να κάνει θυσία στον Δία τρεις βύσσωνες (καθ'ότι είμεθα και προγονόπληκτοι νεοπαγανιστές)! και έπειτα αφού με το τσιγάρο στο χέρι ρίξει ένα τσάμικο που να το κλείσει σε ζεϊμπέκικο (ώπα μαγκιά!) να πιάσει τον Ερντογάν από το λαιμό και να του μιλήσει σε γλώσσα κρεαταγοράς,να ρίξει δυο τρία χαστούκια σε κάθε τουρκομογγόλο παρευρισκόμενο,να σπάσει δυο τρεις καρέκλες και να κλείσει με μπινελίκωμα και φτύσιμο στο πάτωμα-αν όχι σε κανέναν τουρκομογγολικό σκυλί-!μόνο έτσι θα θριαμβεύσουμε ως χώρα!μόνο έτσι θα αναστηθεί επιτέλους ο Μεγαλέξανδρος και θα πάρουμε τα Σκόπια,την Βαρσοβία,το Άμστερνταμ (όχι εκεί έχει πούσ... αποκλείεται να πάει εκεί ο Μεγαλέξανδρος),Άγκυρα...Σύδνεϋ.Έτσι,σωστά,ελληναράδικα και ως γνήσιοι απόγονοι των εκ του Α του Σειρίου Ελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Πατρίς» του Πύργου, «οι αγρότες της περιοχής πήραν τον νόμο στα χέρια τους και αποφάσισαν να τιμωρήσουν με τον δικό τους, απάνθρωπο τρόπο, οικονομικούς μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην περιοχή. Τους γρονθοκόπησαν, στη συνέχεια τους έδεσαν στο δίκυκλο και τους έσυραν σαν ζώα στο κέντρο του χωριού για παραδειγματισμό, επειδή το τελευταίο δεκαήμερο φέρεται να είχαν αφαιρέσει αιγοπρόβατα από το αγρόκτημά τους. Οι κλοπές ωστόσο ουδέποτε είχαν δηλωθεί στις αστυνομικές αρχές».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.