25/6/09

Μαζικές παραβιάσεις, παρόντος του Μεϊμαράκη στην Κων/πολη...


Μαζικές παραβιάσεις στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από τουλάχιστον δύο σχηματισμούς τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών σημειώθηκαν μέχρι αυτή την ώρα.
Μέχρι αυτή την ώρα έχουμε 14 παραβιάσεις από τις οποίες οι 10 έγιναν το πρωί από έναν σχηματισμό οκτώ τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στη περιοχή Λέσβου, Χίου και Σάμου, με αποτέλεσμα την άμεση μετάβαση στην περιοχή ελληνικών μαχητικών που αναγνώρισαν τα τουρκικά μαχητικά χωρίς να έρθουν σε εμπλοκή μαζί τους αφού αυτά φρόντισαν να απομακρυνθούν εγκαίρως από την περιοχή.

Αντίθετα με τις πληροφορίες που έχουν μεταδοθεί από κάποια ΜΜΕ, δεν έχουν σημειωθεί υπερπτήσεις σε κανένα από τα ελληνικά νησιά.

Όλα αυτά τη στιγμή που ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, όπου συμμετέχει σε σύνοδο για την παγκόσμια ασφάλεια.

Στην Κωνσταντινούπολη πιθανή είναι η συνάντηση του Ευ. Μεϊμαράκη με τον Τούρκο ομόλογό του. Το θέμα των παραβιάσεων αναμένεται να τεθεί και από την Ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών κατά τη συνάντηση που αναμένεται να έχουν στην Κέρκυρα στο πλαίσιο της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).


5 σχόλια:

  1. Μπόνους αποχώρησης 1.000 ευρώ θα μοιράζει η ΕΛ.ΑΣ. σε όσους λαθρομετανάστες θελήσουν να εγκαταλείψουν τη χώρα, χωρίς προηγουμένως να έχουν συλληφθεί. Το πρόγραμμα της εθελοντικής αποχώρησης από τη χώρα θα περιλαμβάνει επίσης δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο από την Αθήνα προς τη χώρα των λαθρομεταναστών, ενώ από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών σε πρώτη φάση θα διατεθούν 600.000 ευρώ, τα οποία προέρχονται από ευρωπαϊκά κονδύλια.[...]

    Στο υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζονται τις τελικές λεπτομέρειες για την υλοποίηση του σχεδίου, το οποίο έχει εφαρμοσθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., θα διεξαχθεί διαγωνισμός μεταξύ Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, στις οποίες και θα ανατεθεί η προώθηση της πρωτοβουλίας. Ο διαγωνισμός θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Αύγουστο και στη συνέχεια η ΜΚΟ θα αναλάβει να διαφημίσει την πρωτοβουλία και να βρει τους εθελοντές λαθρομετανάστες. (με το αζημίωτο φυσικά και η ΜΚΟ!)

    Όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Εσωτερικών, φιλοδοξία της ΕΛ.ΑΣ. είναι μερικές εκατοντάδες λαθρομεταναστών να θελήσουν να επιστρέψουν στη χώρα τους, έχοντας εξασφαλίσει ένα μικρό εισόδημα, αντί για να κινδυνεύουν να χάσουν τα πάντα σε περίπτωση που συλληφθούν. :lol: :lol: (Την ώρα που πληρώνουν πάνω από 3000 ευρώ για να έρθουν αυτό - μην ξεχνιόμαστε!)

    «Η ΜΚΟ που θα αναλάβει την προώθηση του προγράμματος θα πάει στα μέρη όπου βρίσκονται οι λαθρομετανάστες και θα εξηγεί πως μπορούν να επιστρέψουν την πατρίδα τους δωρεάν και με 1.000 (ίσως και 1.500) ευρώ στην τσέπη, χρήματα που ισοδυναμούν με τα έσοδα ενός χρόνου για πολλούς από αυτούς. Όποιος δεχθεί, θα επιστρέφει άμεσα χωρίς καμία εις βάρος του συνέπεια». Εάν η πρώτη φάση του σχεδίου κριθεί επιτυχημένη, τότε είναι σίγουρο πως η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίζει να δελεάζει με τον τρόπο αυτό τους λαθρομετανάστες. Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος, σύμφωνα με το οποίο θα απλοποιούνται οι διαδικασίες έκδοσης ασύλου. «Σήμερα η εξέταση μιας αίτησης ασύλου μπορεί να χρειαστεί μέχρι 6 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Με το νέο σύστημα η ευθύνη μετατίθεται στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις και ο χρόνος ολοκλήρωσης δεν θα ξεπερνά επ΄ ουδενί τους 6 μήνες» (νομαρχίες... αυτές απ' τις οποίες αφαιρέθηκε η έκδοση διαβατηρίων λόγω κρουσμάτων διαφθοράς των υπαλλήλων), τονίζει κατηγορηματικά παράγοντας του υπουργείου Εσωτερικών.

    www.tanea.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε το πήρες κι εσύ το βάπτισμα του πυρός...ρώτα και τον Τσοχατζό...κάτι παραπάνω ξέρει από γαργάρες, θα σε διαφωτίσει...
    Α ρε Ελλάδα πώς σε κατάντησαν έτσι...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μα δεν αντέχω θέλω να το κραυγάσω ...

    Ρε το ++++ τον Μειμαρακη! κλασικος νεο-κρητικος!
    Από τα ζωνιανά κατάγεται?
    Που τον βρήκαμε!!!!!

    (δεστε και του δεφενψενετ.γρ το κείμενο ... εκεί θα νι'ωσεται την ανάγκη να τον αποκαλέσετε "++++ με περικεφαλαία και μουστάκι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδω πρωθυπουργοι χορεψανε τσιφτετελι στους τουρκους αφεντες τους θα κολωσει ο βαγγελης?.Του περασανε το μηνυμα ποιος ειναι ο αφεντης του σπιτιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.