10/9/09

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ επικεφαλής στο Επικρατείας του ΛΑΟΣ


Την τοποθέτηση του πρέσβη και πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Κοραντή στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ ανακοίνωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέφερε ότι ο κ. Κοραντής "έχει γράψει χρυσές σελίδες στο Διπλωματικό Σώμα και έχει προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες εις την πατρίδα τα πέντε χρόνια που ήταν στη Διοίκηση της". Αιτιολογώνταε την απόφασή του για τη συμμετοχή του κ. Κοραντή στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, αναφέρθηκε στη μεγάλη παράδοση, ιδίως στις ΗΠΑ, οι αρχηγοί των μυστικών υπηρεσιών να αναλαμβάνουν πολιτικούς ρόλους μετά το πέρας της θητείας τους. Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την αποδοχή της πρότασης από τον πρέσβη, του ευχήθηκε να έχει την εξέλιξη του Τζορτζ Μπους του γηραιότερου -ήταν αρχηγός της CIA- ο οποίος και έγινε Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Απαντώντας σε ερώτηση αν έρχονται και άλλες εκπλήξεις στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ, ο Γ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι όλοι οι υποψήφιοι θα περάσουν από μια εξαιρετικά λεπτή κρησάρα: "Δε θα πάρουμε κανέναν ο οποίος έχει ενοχλήσει τον Ελληνικό λαό με προκλητικές ενέργειες. Επιμένουμε στο ήθος και την ευπρέπεια".

Ο Γ. κοραντής, από τη μεριά του, δήλωσε: "Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη, προσχωρώ στις τάξεις του κόμματος, φέροντας μαζί μου τις εμπειρίες 36 ετών διπλωματικής καριέρας και βεβαίως εκείνες του τέως Διευθυντή της Ε.Υ.Π με στόχο να υπηρετήσω τις κοινές αξίες τις οποίες προβάλλουμε για την πατρίδα. Από σήμερα συνεπώς είμαι στέλεχος του ΛΑΟΣ και ευχαριστώ τον Πρόεδρο για την εμπιστοσύνη του".

Ο κ .Κοραντής είχε απομακρυνθεί αιφνιδίως από την ηγεσία της ΕΥΠ, στις 13 Ιουλίου, ύστερα από εξαετή θητεία. Τη θέση του πήρε ο αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

25 σχόλια:

  1. Ρε παιδια ουτε σοβαρη χωρα ειμαστε ουτε σοβαρο κομμα ειναι αυτο.Που ακουστηκε 3 μηνες αφου αποχωρησει ο επικεφαλης μυστικης υπηρεσιας να ειναι υποψηφιος βουλευτακος?Θα εκανε το ιδιο ο αρχηγος της ΜΙΤ ή της Μοσαντ?Εδω ομως ειναι γλυκο το μελι της εδρουλας...Αντι τετοιοι ανθρωποι να στεκουν στο υψος τους εκτος κομματων,γινονται μερος του κομματικου συστηματος και προκαλουν οργη και θλιψη σε ολους τους σοβαρους πολιτες.Αλλα καλα,ο συγκεκριμενος δεν μπορει ή δε θελει να τα σκεφτει ολα αυτα,αυτος που τον επελεξε και δηλωνει πρωτος πατριωτης δεν το σκεφτηκε?Αλλα ψηφαλακια ειναι αυτα...Αντε να συμπληρωσει την πατριωτικη λιστα ο Ψινακης.Τι να πει κανεις πια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ είπε. Ο Τσίμας δεν ήταν αρχηγός της ΕΥΠ καιμετά έγινε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ; Για να μη μιλήσουμε για τους Ρώσους Αντρόπωφ και Πούτιν, ούτε για τον Μπους. Ο Μπεν Γκουριόν δεν ήταν αρχηγός μαχητικής οργάνωσης (της Χάγκανα,αλλά ίσως κάνω λάθος). Ανάλογα με τις συνθήκες, τη χώρα, τις περιστάσεις, πρώην αξιωματούχοι αναμιγνύονται ή όχι με την πολιτική. Εκεί θα κριθούν. Τα άλλα είναι αφέλεια ή πολεμική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε όλες της χώρες γίνετε αυτό ένας πρώην αξιωματούχος να εναλλάσσετε και να προωθείτε στην πολίτικη (βλέπε Ισραήλ)… ας ακούσαμε μεν πρώτα και μετά θα έχουμε τις μέρες για να πατάξουμεν …
    Χρειαζόμαστε ανθρώπους τύπου ε που να μπορεί να υποστηρίξει εθνικά θέματα εντός βουλής πράγμα που μας λύπη … τώρα σίγουρα σε κάθε ομάδα κόμματος υπάρχουν ενίοτε τα καλά και τα κακά … οπωσδήποτε παίζουν ρόλο τα πρόσωπα και όχι τα κόμματα πλέων …άρα χρειάζεται να ψηφήσουμε κατά προσώπων που συμπεριλαμβάνει και ιδεολογίες και πολίτικη και όλο το πρίσμα το πακέτο που λεμέ… ψάχνοντας οπωσδήποτε και ενίοτε εις παρελθών αυτού και βίο αυτού για παράδειγμα από πού προέχετε ποιο το παρελθών είναι σιωνιστής? τι η γνώσεις αυτού ασχέτου βιοτικού επίπεδου …
    Socrates

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ θα συμφωνήσω ανεπιφύλαχτα με τον ανώνυμο φίλο που με λίγα λόγια λέει ότι άνθρωποι που διατέλεσαν σε τόσο σημαντικές θέσεις είναι απαράδεκτο να «χρωματίζονται» κομματικά. Αλλά εδώ έρχομαι να αναδείξω ένα σχετικό πρόβλημα. Οι άνθρωποι που υπηρετούν σε τέτοιου επιπέδου θέσεις. Είτε στο διπλωματικό σώμα, είτε στις μυστικές υπηρεσίες, είτε στην δημόσια διοίκηση, είτε στην εθνική άμυνα, είτε στα σώματα ασφαλείας. Σωρεύουν μια εμπειρία η οποία είναι διοικητικής φύσεως. Δηλαδή έχει να κάνει με την αντίληψη λειτουργίας την πολιτική και τους στόχους της εκάστοτε υπηρεσίας. Αυτή η εμπειρία λοιπόν μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί με κάποιους τρόπους. Στην Τουρκία υπάρχει το λεγόμενο «βαθύ κράτος». Σε άλλα κράτη υπάρχουν διάφορα «think tanks». Εδώ το μόνο που υπάρχει είναι κομματικά «think tanks». Ή «think tanks» που επηρεάζονται από επιδοτούμενες απ’ το εξωτερικό γραμμές σκέψεις. Δεν υπονοώ ότι πρέπει να λειτουργήσει και στην Ελλάδα «βαθύ κράτος». Αυτό που υπονοώ είναι ότι θα έπρεπε η εμπειρία των λειτουργών του κράτους να συγκεντρωθεί σε κάποιες «δεξαμενές σκέψεις» και να λειτουργεί συμβουλευτικά στον εκάστοτε υπουργό. Βέβαια μέσα στην μανία της «Κομματικής Δημοκρατίας» που μας κατέλαβε σαν έθνος από την μεταπολίτευση και μετά κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο. Ο κομματισμός εισέβαλε και διέβρωσε όλες τις δομές αυτού του κράτους. Αλλά όλοι είμαστε λογικοί άνθρωποι και βλέπουμε ότι πλέον η «κομματική δημοκρατία» δεν λειτουργεί. Θα πρέπει λοιπόν να επανεξετάσουμε κάποια πράγματα. Και ένα απ’ αυτά είναι και η αξιοποίηση της εμπειρίας αυτών που τερματίζουν την υπηρεσία τους.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως πριν μπει υποψήφιος βουλευτής ο κάθε αξιωματούχος, όταν ήταν εν ενεργεία κρατικός λειτουργός ή όταν επέκειτο η επιλογή του για την όποια θέση, δεν ήταν πολιτικά κομματικά χρωματισμένος; Για Ελλάδα μιλάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι Τιπούκειτε,αλλά εντώ είναι Ελλάντα και ο κος κοραντής οπωσδήποτε θα κάνει χρήση γνώσεων που απεκόμισε από την υπηρεσία.... δλδ θα μπορεί να παίζει με μονά-ζυγά δικά του.Μπορεί να είναι νόμιμο -αλλού απαγορευεται να κάνεις χρήση πληροφοριών πριν περάσουν 40 ή 50 χρόνια-αλλά δεν είναι ηθικό,για μένα.Γνωρίζω ότι απο την εκκλησία και τα κόμματα δεν διώχνουν κανένα,πχ τζούλια αλεξανδράτου,εφη σαρρή,πως να τα διώξεις τα πουλάκια αυτά.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤE

    Έχεις απόλυτο δίκιο. Ο Αϊζενχάουερ, ο Ντε Γκωλ, ο Μεταξάς, ο Παπάγος και άλλοι πολλοί τι ήσαν; Δεν κατάλαβα δηλαδή. Σε όλες τις χώρες άνθρωποι που είχαν διάφορα πόστα ακολουθούν τον δρόμο της πολιτικής. Απαράδεκτο είναι αυτό που έκανε ο Χηνοφώτης. Να παραιτηθεί από Α/ΓΕΕΘΑ εν ενεργεία για να γίνει υπουργός. Απαράδεκτο είναι αυτό που έκαναν με τον Λυμπέρη, έναν απόστρατο στρατιωτικό, να τον επαναφέρουν στις ΕΔ, αφού είχε θητεύσει σε κλαδική του ΠΑΣΟΚ.

    Άσχετο: Δεν χρειάζεται να γράφεις "ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ είπε". Πήγαινε εκεί που λέει "Όνομα/Διεύθυνση URL" και κάνε κλικ (επιλογή). Θα σου εμφανιστούν δύο παραλληλόγραμμα. Το επάνω γράφει "Όνομα". Γράγε μέσα σ' αυτό "ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ" και άφησε κενό το από κα΄τω, που λέει "Διεύθυνση URL". Έτσι αυτομάτως θα σου εμφανίσει στην εγγραφή σου "Ο/Η ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ είπε". Εύκολο είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένας άνθρωπος με τέτοια εμπειρία μονο καλο μπορει να κανει στο σαπιο πολιτικο συστημα..
    Ακομα το οτι δεν ετρεξε σε καποιο απο τα δυο μαντρια, αλλα σε μικρο κομμα παλι φανερωνει το οτι ο ανθρωπος δεν τρεχει για ψηφαλακια..

    Τελικα θελουμε γονους που μεγαλωσαν μεταξυ Κολωνακι, Αραχοβα, Μυκονο χωρις πυγμη και στα δυσκολα ψαχνουν το μπαμπα, η ανθρωπους ψημενους με εργο πισω τους??

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ απόλυτα με τον Ανώνυμο 10:45. Για την Ελλάδα μιλάμε και κανένας υψηλόβαθμος αξιωματικός δεν είναι ακομμάτιστος.

    Μήπως ο αξιότιμος κ. Καλεντερίδης δεν είχε αποστρατευτεί για να κατέβει με το κόμμα του πρώην φίλου του Μιχάλη Χαραλαμπίδη....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Ελευθέριος Β.

    Πάντα στην Ελλάδα η δημοκρατία ήταν κομματική. Αλλού ο κοινοβουλευτισμός (π.χ. Αγγλία, που τον γένεση, δι ο καλείται και "παρλιαμενταρισμός") "δούλεψε". Στην Ελλάδα, δυστυχώς, όχι. Ήταν ξένος προς την ελληνική ιδιοσυγκρασία, όπως και πολλά άλλα που μας κουβάλησαν οι "φωταδιστάδες" από την Δύση, για να καταλήξει η Ελλάδα να γίνει μία χώρα-μίμος που έπαψε να παράγει δικό της πολιτισμό.
    Είναι πολύ μεγάλη κουβέντα αυτό και δεν μπορεί να γίνει εδώ μέσα.

    Πάντως, ο κομματισμός ήταν και εξακολουθεί να είναι η κατάρα της Ελλάδας. Περιττό να πω ότι, όπως ασκείται, δεν είναι καν δημοκρατία. Κομματική ολιγαρχία είναι, με έντονο το στοιχείο της οικογενειοκρατίας. Οι θέσεις στα ψηφοδέλτια δεν καταλαμβάνονται από ικανούς, αλλά από συγγενείς και φίλους. Σε άλλα κράτη δίδεται η ευκαιρία σε κάποιον ικανό να μπει στα πολιτικά και μάλιστα τα κόμματα προσπαθούν να εξασφαλίσουν ανθρώπους ικανούς, επιτυχημένους στην ζωή.
    Αυτό που άρχισε τα τελευταία χρόνια (καμιά 10αριά περίπου) είναι η πλήρωση των ψηφοδελτίων με ονόματα μοντέλων, τραγουδιστών, ανθρώπων των show, αθλητών κ.λπ., μόνο και μόνο διότι είναι δημοφιλείς, έστω και αν είναι άσχετοι με την πολιτική. Όμως, αυτό δείχνει πόσο χαμηλού επιπέδου είναι και ο Έλληνας ψηφοφόρος, έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ κριτική έτσι για να έχουμε να λέμε...Γιατί να μείνει στο περιθώριο ο κος Κοραντής;Διαλέξτε επιτέλους τι θέλετε τουλαχιστον τα μισά σχόλια του ιστολόγιου είναι ''πουλημένοι πολιτικοί'' και όταν μια σοβαρή προσωπικότητα βάζει υποψηφιότητα αρχίζει πάλι η γκρίνια...Έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμε 11:25
    η άποψή μου είναι ότι ο κομματισμός και ο κομματικός συνδικαλισμός ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την κατάντια της ελληνικής διοίκησης και του ελληνικού κράτους γενικότερα.
    Ειδικά στις ένοπλες δυνάμεις, ο κομματισμός δεν πρέπει να έχει καμία απόλύτως θέση.
    Όταν υπηρετείς ένα κόμμα, δεν μπορείς να υπηρετείς ταυτόχρονα και απερίσπαστος την πατρίδα.
    Και αυτό γιατί κάποια στιγμή, τα συμφέροντα του κόμματος δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα της πατρίδας.
    Τότε λοιποόν τί κάνει ένας δημόσιος υπάλληλος και πολύ περισσότερο ένας αξιωματικός;
    Ποιανού συμφέροντα θα υπηρετήσει;
    Όσον αφορά τη δική μου αποστρατεία, αυτή έγινε όχι για να ασχοληθώ με την πολιτική, αλλά γιατί ήταν πλέον αδύνατη η παραμονή μου στο στρατό.
    Αν και είχα προτάσεις από μεγάλα κόμματα με εξασφαλισμένη έδρα, δεν δέχτηκα επειδή δεν ήθελα να δοθεί η εντύπωση ότι η στάση μου στην υπόθεση Οτζαλάν μπορεί και να ήταν αποτέλεσμα προσωπικής στρατηγικής, για να την κεφαλαιοποιήσω και να την εξαργυρώσω με μια βουλευτική έδρα.
    Η συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια της πολιτικής κίνησης του Μ. Χαραλαμπίδη έγινε με βάση ψυχολογικά κριτήρια, λόγω της ποντιακής του καταγωγής.
    Επειδή λοιπόν έγινε σχετική αναφορά, θα ήθελα να δηλώσω ότι μέχρι την εθελούσια αποστρατεία μου δεν είχα ποτέ καμία σχέση με κανένα κόμμα.
    Τώρα, όσον αφορά την κίνηση του κ. Κοραντή, ασφαλώς και είχε δικαίωμα να το κάνει, ξαθ ασφαλώς και θα έχει μια αξιοπρεπή και εθνοφελή παρουσία στη βουλή.
    Απλά, νομίζω ότι ήταν πολύ νωρίς να κάνει κάτι τέτοιο.
    Ήταν σε ένα κρίσιμο πόστο, το οποίο του το εμπιστεύθηκε για πέντε χρόνια η κυβέρνηση και το κόμμα της ΝΔ.
    Είναι λίγο ξαφνικό να αλλάζει τόσο σύντομα κομματικό στρατόπεδο.
    Παρ' όλα αυτά, του ευχόμαστε καλή κοινοβουλευτική παρουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Opws pada o Savvas eksefrase mia poly sovarh kai metrimenh apopsh toso gia ton Koranth oso kai gia th kommatikh tou stash.

    Nomizw ayth h stash einai tou anthrwpou pou skeftetai kai einai aneksartitos nohtika kai psyxika.

    Ta loipa kommatoskyla/glyftes/mizadoroi/apla ilithioi kalo tha htan na mh parasyroun osous ap tous anagnwstes aytou tou blog prospathoun na ksefygoun apo ton mikropolitiko vourko pou roufaei kai limenei ta perissotera mesa epikoinwnias.

    laikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=8775&Itemid=52

    είμαι ΠΑΣΟΚ απο το 1974 αλλά τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει πλέον το τι θα κάνει ο Γιωργάκης με τα Εθνικά θέματα όταν έρθει στην εξουσία .
    Ετσι μην θέλοντας νάχω αυτό το κρίμα στο λαιμό μου και ειδικά μετά την τοποθέτηση του ΚΟΡΑΝΤΗ στο ΛΑΟΣ εγώ εκεί θα ψηφίσω .

    Μακάρι και άλλοι να αντιληφθούν γρήγορα τι προδοσίες ετοιμάζονται να εκτελέσουν και να μην περάσουν τόσο εύκολα τα σχέδιά τους.

    Δυστυχώς για μέχρι τώρα με θλίψη διαπιστώνω ότι στον αστερισμό των μικρών και ασήμαντων διατεταγμένων και βολεμένων ηγετίσκων χάθηκε η ΕΘΝΙΚΗ μας ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΤαν είναι στρατιωτικός τον κομματικοποιούμαι όταν δεν είναι λέμε γιατί δεν τους αφήνουν να ασχοληθούν με την Ελλάδα .
    Τελικά τι θέλουμε δεν ξέρουμε ..
    Οσο τα Εθνικά θέματα τα χειρίζονται κόμματα αποκόμματα με χρώματα τα οποία αγονται και φέρονται σύμφωνα με τις 7 μεγάλες οικογένειες και τα θέλω τους τα πράγματα θα είναι σάπια.
    Αν όμως σε αυτά τα κόμματα εμπλέκονται και στρατιωτικοί οι οποίοι ενδιαφέρονται πρωτίστος για την Ελλάδα και μετά για την καρέκλα - αυτό θα φανεί για τον εν λόγω τώρα που μπήκε στην πολιτική - τότε μπορεί να δούμε και καμμιά άσπρή μέρα .
    Ας αποφασίσουμε κάποια στιγμή τι θέλουμε αφενός και αφετέρου ότι δεν είμαστε ξερόλες .
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλά ο Κοραντής επέλεξε να κάνει κάτι και γκρινιάζουμε. Οι άλλοι γίνονται πρωθυπουργοί κληρονομικώ δικαιώματι και δεν μας χαλάει;
    Να φοβάστε τα χαζοχαμόγελα του χαζοχαρούμενου που κιχ δεν βγάζει για τα εξωτερικά αλλά συνέχεια μιλάει γλυκερά για την οικονομία χωρίς να λέει επί της ουσίας τίποτα και γι' αυτήν. Να φοβάστε τον χοντρό που έλεγε ότι του φίλαγαν μανάδες στο δρόμο το χέρι που δεν έκανε πόλεμο, ναι αυτόν που έλεγε να φυσήξει το αγέρι...δεν τον βγάζουν πολύ πολύ στα κανάλια για να μην ερεθίζεται ο κόσμος... από τούδε έχουν κανονίσει τι θα παραχωρήσουν έναντι ησυχίας, από τώρα έχουν αποφασίσει να μην ακουστεί από τα χείλη τους η λέξη Κύπρος. Θα πράττουν ωσάν να πρόκειται για ένα νησί στον Ειρηνικό... Πιό made in USA κυβέρνηση θα έχει να δει ο τόπος από το "Στρατηγέ ιδού ο στρατός σας"... είναι μόνο κρίμα πόσα μεσαία και μικρά τίμια στελέχη ακολουθούν με καλή πίστη και γίνονται εκόντα άκοντα συμμέτοχα στην υποτέλεια...Πάντως ένα είναι σίγουρο... ότι θα κάνουμε πολλά χρόνια να δούμε πυρκαϊές...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σίγουρα, μιας και έχουμε συνηθίσει να ψηφίζουμε ηθοποιούς και αθλητές, το να δούμε υποψήφιο του επιπέδου του Κοραντή μας κακοφαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα κάτσει ο Κοραντής παιδιά να του τσεκάρει τα ψηφοδέλτια στη Βουλή ο Καρατζαφέρης όπως έκανε στον Μπουμπούκο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σάββα σε διάβασα προσεκτικά όμως μην ξεχνάς ότι
    << ο καιρός πουλεί τα ξύλα και η φουρτούνα τα αγοράζει >>.

    Ο ΚΟΡΑΝΤΗΣ κατέβηκε την κατάλληλη στιγμή , βλέπεις έρχονται ταραγμένες εποχές και αν ο Καρατζαφέρης εννοούσε αυτά που έλεγε :
    << O πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέφερε ότι ο κ. Κοραντής "έχει γράψει χρυσές σελίδες στο Διπλωματικό Σώμα και έχει προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες εις την πατρίδα τα πέντε χρόνια που ήταν στη Διοίκηση της". Αιτιολογώνταε την απόφασή του για τη συμμετοχή του κ. Κοραντή στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, αναφέρθηκε στη μεγάλη παράδοση, ιδίως στις ΗΠΑ, οι αρχηγοί των μυστικών υπηρεσιών να αναλαμβάνουν πολιτικούς ρόλους μετά το πέρας της θητείας τους. Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την αποδοχή της πρότασης από τον πρέσβη, του ευχήθηκε να έχει την εξέλιξη του Τζορτζ Μπους του γηραιότερου -ήταν αρχηγός της CIA- ο οποίος και έγινε Πρόεδρος των ΗΠΑ.>>

    Εγώ θα συμπλήρωνα ότι και ο Πούτιν αναδείχθηκε σε συγκεκριμένη στιγμή διάλυσης της Ρωσίας.
    Και επειδή και εμείς οδεύουμε σε διάλυση και ακρωτηριασμό , πολύ πιθανόν να δημιουργηθούν συνθήκες ανάδειξης προσώπων που δεν προέρχονται απο πολιτικά τζάκια .
    Νομίζω ότι σύντομα τα σύστημα των κλεφτοκοτάδων πολιτικών νομοτελειακά μέσα απο την αποτυχία του θα καταρεύσει , ανοίγοντας δρόμο για ικανά νέα πρόσωπα .
    Πιστεύω ότι όπως γρήγορα τους πραγματικούς λόγους της παραίτησης Καραμανλή θα τους βρούμε μπροστά μας , έτσι μπορεί να καταδειχθεί ότι η ενεργοποίηση Κοραντή έγινε την κατάλληλη στιγμή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γεννιούνται δυο ερωτήματα.
    1) Έπρεπε ο Ι. Κοραντής να βάλει τώρα υποψηφιότητα ναι ή όχι ;
    2) Η υποψηφιότητά του θα έχει δυναμική ανατροπής και διόρθωσης του πολιτικού συστήματος που ασθενεί εδώ και πολλά χρόνια ;

    Στο πρώτο ερώτημα θεωρώ ότι ήταν άκαιρη η χρονική στιγμή της υποψηφιότητας. Οι πολιτικοποιημένοι σοβαροί ψηφοφόροι, θα εξηγήσουν την βιασύνη του, ώς ένα είδος ρεβάνς για την αναιτιολόγητη απομάκρυνση του απο την ΕΥΠ. Έπειτα αφού ιδεολογικά ανήκε στον χώρο της Ν.Δ, η εισχώρησή του ως επικεφαλής επικρατείας στο ΛΑΟΣ, μόνον έτσι θα ερμηνευόταν. Γνωστό βέβαια τοις πάσι είναι ότι ο ΛΑΟΣ εξελίσσεται ως αντίπαλο δέος της Ν.Δ, λαμβάνοντας μεγάλο μερίδιο των φυγόκεντρων δυνάμεων της δεξιάς καθώς και πατριωτικές δυνάμεις των άλλων κομμάτων. Συγκρατεί δε τις ακραίες δεξιές δυνάμεις, διότι αυτές αποκτούν πλέον φωνή μέσω του ΛΑΟΣ.

    Στο δεύτερο ερώτημα θεωρώ, ότι η εντιμότητα , το ήθος, η εμπειρία, η προϋπηρεσία στο διπλωματικό σώμα
    και στην ΕΥΠ, τον "αναγκάζουν" να έχει ανάλογη πορεία και ως πολιτικός. Άλλωστε η χώρα έχει ανάγκη απο ΚΑΘΑΡΟΥΣ πολιτικούς, άμεμπτους και εργατικούς. Ο πατριωτισμός δεν του λείπει, επομένως διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν περιζήτητο για όλα τα κόμματα. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κατάφερε να αναποδογυρίσει το δυσμενές κλίμα στο κόμμα του (εξαιτίας του Ψινάκη), λαμβάνοντας άλλη δυναμική. Τα μυνήματα που πήρε απο την βάση του κόμματός του τον έκαναν να ανακρούσει πρύμναν και εν όψει μιας ολοκληρωτικής καταστροφής έκανε κίνηση προς τα εμπρός. Σημαντικά στελέχη του δεν θα του συγχωρούσαν για δεύτερη φορά -βλέπε Τζαβέλλα- άλλη κουτσουκέλα.

    Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, πάνω σ΄ αυτή την γρήγορη ανάλυση, αν έκανε καλά η όχι ο Κοραντής.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμε 8:36 κλπ,γιατί να μην μπαίνουν στην πολιτική και μερικοί άνθρωποι που ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ κάποια θέματα? Ολο άσχετους ανεπάγγελτους χομπίστες θέλετε για
    πολιτικούς?

    Και αν δεν κάνω λάθος,στη Δημοκρατία (τρομάρα της) για να μπείς στην πολιτική πρέπει να "κομματικοποιηθείς",θές δε θές...

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμε 3:15 ,τώρα με τον George, θα νοσταλγήσουμε το "Στρατηγέ ιδού ο στρατός σας". Θα ζήσουμε το "Πρόεδρε ιδού η χώρα σας"!

    Και να ήταν να το πεί μόνο στον χαζοχαρούμενο τον Ομπάμα καλά θα ήταν,το κακό είναι ότι θα το πεί και στον Σόρος και στους λοιπούς γνωστους άγνωστους...

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ είπε (για κ. Κοραντή: Σύμφωνα με τις εφημερίδες και με το Νόμο ο κ. Κοραντής υπέγραψε δήλωση ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει υπηρεσιακά δεδομένα εφ΄όρου ζωής. Αν είχε σκοπό να παραβιάσει το Νόμο δεν χρειαζόταν να φύγει από την ΕΥΠ γι ανα το κάνει. Αλλά δεν δικαιούμαστε να το προεξοφλούμε ούτε γι΄αυτόν ούτε για κανένα άλλο χωρίς στοιχειώδεις ενδείξεις. Το αν θα συμβάλλει θετικά η αρνητικά στο Κοινοβούλιο θα το δούμε: Αρχή άνδρας δείκνυσι.Είναι ερώτημα αν η ένταξητου κ.ΚΟραντή στο ΛΑΟΣ είναι μεταπήδηση ή προσχώρηση σε συγγενή χώρο, δεν είναι; Σ' αυτές τις εκλογές δεν είναι ο πρώτος...Όσο γαι τις "δεξαμενές σκέψεις" ας γίνουν πρώτα (έχουμε κυρίαρχο το ΕΛΙΑΜΕΠ...)και μετά θα δούμε τι θα γίνει με τον κάθε Κοραντή.
    Φίλε ανώνυμε μη με μπλέκεις με τεχνικά ζητήματα, πως να γράφω το Τιπουκειτος κλπ. Δυσκολεύομαι και στα πιο αθώα, από μικρός. Άλλωστε είναι ασήμαντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. πολλά τα σχόλια για τον Κοραντή,αν πρέπει η όχι.κατά την γνώμη μου καλά έκανε,στην βράσει κολλάει το σίδερο,στο κάτω κάτω της γραφείς η Ν.Δ τον έδιωξε σαν αποτυχημένο και όπως είπε και ο ίδιος τον διώξανε γιατί δεν έκανε κοπτοραπτική στις συνομιλίες με τους φυλακόβιους.είναι ένα υπέρ όντως από την λάθος κατά την γνώμη μου επιλογή του ψιψινακι,αν και εδώ ισχύει το δικαίωμα επιλογής δηλαδή αν θέλεις τον ψηφίζεις.Δυστυχώς Πασοκ και νέα δημοκρατία δεν έχουν τίποτα πια να προσφέρουν,από τα διάφορα νέα και ειδήσεις που έχω διαβάσει αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το ΛΑΟΣ θα κάλυψη τον εθνικό εθνικιστικό πολιτικο χώρο στην χωρα μας.Αν το πασοκ της δεκαετίας του 70 και του 80 έλεγε έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ τώρα βλέπουμε ότι το σύνθημα λέει έξω οι ξένοι και η Ελλάδα στους Έλληνες,η νέα δημοκρατία είναι το κόμμα τον λεφτάδων και νεόπλουτων δεν έχει σχέσει με πατριωτισμό δίχως εθνική συνείδηση,με το τσιμέντο να γίνει φτάσαμε στο bisna μίζα,αντιθέτως όμως τώρα βλέπουμε ότι τα κανάλια τον Καρατζαφέρη τον προβάλουν όντως παρα πολύ και αυτό δείχνει ότι κάποιοι με χρήμα αλλα και με εθνική συνείδηση θέλω να πιστεύω τον βοηθάνε να γίνει ακόμη πιο γνωστός.μην ξεχνάμε ότι έχει από πίσω του τον Πλεύρη για άλλους φασίστας και για άλλους ο θεωρητικός του νεοεθνικισμού στην χωρα μας που μέσον αυτού δίνετε η δυνατότητα να μιλάει για εθνικά θέματα με τον τρόπο που τα λέει και εννοώ σαν σύμβουλος χωρίς να φαίνεται .η αλήθεια είναι ότι είπε κάτι που δεν το είπε κανένας από τους άλλους δυο .να φτιαχτούν ελληνικές βιομηχανίες να δουλέψει ο κόσμος.αυτό είναι το άλφα και το ωμέγα,χωρίς οικονομία και χωρίς άμυνα είμαστε χαμένοι δηλαδή όπως έχει η κατάσταση τώρα.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο παππούς του κ. Κοραντή ήταν Πρέσβης, ο πατέρας του κ. Κοραντή ήταν Πρέσβης, ο ίδιος ο κ.Κοραντής διετέλεσε Πρέσβης, η κόρη του κ. Κοραντή προ ολίγων ετών και σε ηλικία 22 ετών πέρασε στη διπλωματική ακαδημία και σε καμιά εικοσαριά χρόνια θα γίνει Πρέσβειρα...

    Οταν δεν μπορείς να τα βάλεις με τα τζάκια, καλύτερο είναι να τα προσεταιρίζεσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.