3/9/09

Οι Μακεδόνες όλου του κόσμου απευθύνουν επικριτική επιστολή στη Ντόρα Μπακογιάννη


30 Αυγούστου 2009

Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη
Υπουργείο Εξωτερικών
Βασιλίσσης Σοφίας 2, 100 21 Αθήνα

Κυρία Υπουργέ,

Η επιστολή αυτή γράφεται με αφορμή την άδικη λεκτική επίθεσή σας δημοσίως στην Ύπατο Πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ κ. Νίνα Γκατζούλη και στην Πρόεδρο του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών στη Νέα Υόρκη κ. Αθανασία Μπίσκα στο Ηράκλειο της Κρήτης, τον περασμένο Ιούλιο. Παρά το γεγονός ότι σας προσέγγισαν με φιλική διάθεση για να σας χαιρετίσουν στη γενέτειρά σας, στο πλαίσιο του 41ου Συνεδρίου της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, δέχθηκαν την έντονη έκφραση της δυσαρέσκειά σας για την κριτική που, όπως ισχυρισθήκατε, σας άσκησαν οι Μακεδόνες του εξωτερικού κατά τη διάρκεια των εργασιών του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου των ανά την υφήλιο Παμμακεδονικών Ενώσεων στο Λιτόχωρο Πιερίας, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.

Ως μέλη των Παμμακεδονικών Ενώσεων ανά την υφήλιο ουδέποτε ασκήσαμε κριτική στο πρόσωπό σας μέσα από τα επίσημα ψηφίσματα των συνεδρίων μας. Είναι γεγονός ότι οι θέσεις και τα ψηφίσματα της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, καθώς και των λοιπών Παμμακεδονικών Ενώσεων ανά την υφήλιο, διαφοροποιούνται από τις θέσεις και τις απόψεις που εσείς εκφράζετε. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι από την ημέρα των ιδρύσεών τους οι Παμμακεδονικές Ενώσεις δεν αποδέχονται τον όρο Μακεδονία ή τα παράγωγα του όρου να συμπεριλαμβάνονται στην ονομασία των Σκοπίων. Γνωρίζετε ότι η ακλόνητη αυτή θέση μας ταυτίζεται με τη βούληση του 85% του ελληνικού λαού.
Παρακολουθώντας τη διεθνή (Αμερικανική και Ευρωπαϊκή) συγκυρία είμαστε
αισιόδοξοι για την εξέλιξη του θέματος και είναι αλήθεια ότι δεν αντιλαμβανόμαστε την ηττοπαθή στάση του Υπουργείου Εξωτερικών. Για εμάς είναι αδιανόητες οι δηλώσεις και μάλιστα από εκλεγμένους εκπροσώπους του Ελληνικού λαού, του τύπου «χάσαμε το παιχνίδι, επειδή 125 χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως ‘Μακεδονία’». Τα εθνικά κεκτημένα δεν αποτελούν και δεν επιτρέπεται να χαρακτηρίζονται ως «παιγνίδι». Η ηττοπάθεια εκ μέρους της ελληνικής πλευράς «θρέφει» την αδιαλλαξία και αλαζονεία της γείτονος χώρας.

Η οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» για την γείτονα χώρα είναι άκρως επικίνδυνη για τον Ελληνισμό. Σύνθετη ονομασία σημαίνει ότι ένα πολυεθνές, σλαβοαλβανικό επί το πλείστον, μόνον 18 χρόνων κράτος, θα μοιράζεται το αρχαίο όνομα της Μακεδονίας μας με τον ελληνισμό. Επιπλέον, η λέξη «Μακεδονία» μετά από 3000 χρόνια θα αντιπροσωπεύει ένα ολόκληρο κράτος βορείως της Μακεδονίας μας με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδος.

Είναι καιρός να εξηγήσει το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για ποιον λόγο κατόρθωσαν να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως «Μακεδονία», όπως αναφερθήκατε στην συνάντησή σας με τις κυρίες Γκατζούλη και Μπίσκα στο Ηράκλειο, «από 125 κράτη» και ποιος είναι ο υπεύθυνος για την ανικανότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής η οποία απεδείχθη κατώτερη των περιστάσεων και επέτρεψε αυτή την εξέλιξη. Είναι αδιανόητη η πρόσφατη αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία» από την Ινδία, μια χώρα στην οποία διδάσκεται η ελληνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου τη στιγμή μάλιστα που η παγκόσμια διανόηση έχει λάβει σαφή θέση υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.
Τι μήνυμα δίνει στη γείτονα Τουρκία των 75 εκατομμυρίων όταν η Ελλάδα διαπραγματεύεται το όνομα «Μακεδονία» με τους Σκοπιανούς των 2 εκατομμυρίων;
Σας υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία με την ενεργό, συνεπή και κατά συνέπεια επιτυχή πολιτική της, ξεπέρασε όλα τα νόμιμα εμπόδια όλων των αποφάσεων του ΟΗΕ και έχει καταφέρει όχι μόνον να εξισώσει πολιτικώς την ΤΔΒΚ, αλλά επιπροσθέτως να χτυπά τη θύρα της Ε.Ε. χωρίς να υποχωρεί για ό,τι κρίνει να εξυπηρετεί τα εθνικά δίκαια και συμφέροντά της.

Η πρωτοβουλία επιστολής προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από πανεπιστημιακούς αρχαιολόγους και ερευνητές, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι ουδεμία απολύτως σχέση είχε με πρωτοβουλία του τέως πρέσβη στην Ουάσινγκτον κ. Αλ. Μαλλιά και το Υπουργείο Εξωτερικών, όπως ισχυρισθήκατε. Δεν είναι έργο του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. Αντιθέτως ουδόλως αξιοποιήθηκε από αυτό. Θα λέγαμε μάλιστα ότι αγνοήθηκε με προκλητικά επιδεικτικό τρόπο με λαμπρή εξαίρεση τον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής κ. Δ. Σιούφα.

Όταν η εν λόγω επιστολή περιήλθε στην προσοχή του κ. Πρέσβη Αλ. Μαλλιά από την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Τουρκία, ανώτατο στέλεχος της Πρεσβείας επικοινώνησε μαζί μας αναρωτώμενος για την κίνηση αυτή των αρχαιολόγων. Του απαντήσαμε πως η επιστολή προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ήταν μια ανεξάρτητη –όπως και πραγματικά είναι- κίνηση των καθηγητών και ερευνητών της ιστορίας οι οποίοι προέρχονται από πανεπιστήμια κύρους πολλών χωρών. Η κίνηση αυτή των αρχαιολόγων δεν είχε πρόθεση την στήριξη της ελληνικής πλευράς αλλά τη διαφύλαξη του επιστημονικού τους αντικειμένου από αυθαίρετες παραχαράξεις.

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους από το 1947 ήταν οι πρώτες που έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τις προδιαγραφόμενες εξελίξεις και τα σημερινά αδιέξοδα.

Η έκφρασή σας προς τις εν λόγω προέδρους των Μακεδονικών οργανώσεων ότι οι Ελληνες των ΗΠΑ «είναι αχάριστοι και ενεργούν από την ασφάλεια της Αμερικής» ήταν δυστυχώς ατυχής.

Δεν έχουμε καμία πρόθεση να παρεμβαίνουμε στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδος, η οποία είναι ευθύνη της εκάστοτε Ελληνικής Κυβέρνησης. Όμως, έχουμε το δικαίωμα ως πολίτες και ψηφοφόροι χωρών στις οποίες ζούμε -και πολλοί από εμάς πολίτες και ψηφοφόροι της Ελλάδος-, να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας και τις απόψεις μας στα ψηφίσματα των Συνεδρίων μας και προς τις κυβερνήσεις μας για ένα θέμα που αφορά την πολιτιστική μας κληρονομιά και την εδαφική ακεραιότητα της γενέτειρας πατρίδας μας.

Οι ενέργειες της ομογένειας πρέπει να ενδυναμώνουν την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας και όπως άλλωστε εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολιτείας μας έχουν διαβεβαιώσει, αποτελούν άλλοθι στις διαπραγματεύσεις της με την άλλη πλευρά. Επισυνάπτουμε το κείμενο του ψηφίσματος το οποίο διαβάστηκε παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Λυπούμεθα πολύ που εσείς απουσιάζατε από τις εργασίες του παγκόσμιου συνεδρίου μας, ώστε να έχουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο.

Μετά τιμής,

Πρόεδρος Παμμακεδονικών Ένώσεων ανά την Υφήλιο & Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ενώσης ΗΠΑ
Νίνα Γκατζούλη

Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης Αυστραλίας
Δημήτρης Μηνάς

Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά
Χαράλαμπος Μουτουσίδης

Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης Ευρώπης
Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου,

Πρόεδρος Μακεδονικών Τμημάτων Αφρικής
Αμύντας Παπαθανασίου

Κοινοποίηση:
Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια
Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή
Μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου
Περιφερειάρχη ΣΑΕ ΗΠΑ κ. Θεόδωρο Σπυρόπουλο
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

22 σχόλια:

  1. Ναι, αλλά χθές το βράδυ την είδα σε ένα κανάλι και την ερωτεύτηκα.
    Αδυνατισμένη, χλωμή, αέρινη, χωρίς το δρακουλίστικο χαμόγελο, κυριολεκτικά γοητευτική.

    Αχχ... "Μωραίνει Κύριος, όν βούλεται απωλέσαι"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρίμα και μου είναι συμπαθής σαν άνθρωπος, αλλά δεν μπορώ και να αγνοήσω τα γραφόμενα, την στιγμή που ξέρω μάλιστα οτι οι ελληνικές αρχές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ),(οι αριστεροί μας έχουν πουλήσει όλους,) παραχώρησαν στούς σκοπιανούς, ξεχνώντας την πολιτική απόφαση των πολιτικών αρχηγών, υπο την προεδρία του Κ Καραμανλή,οτι το όνομα Μακεδονία δεν χαρίζεται, δεν κομματιάζεται και δεν πουλιέται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H ενόχληση της κας Μπακογιάννη, που όπως φαίνεται έχασε, ενωπίον των ομογενών μας,
    το απαστράπτον χαμόγελο που επιδεικνύει στους διεθνείς μας φίλους και στα ΜΜΕ, αποτελεί
    μια θετική ένδειξη ότι, ευτυχώς, το ΣΑΕ δεν κατάφερε να ευτελίσει την οργανωμένη ομογένεια
    σε στίβο ελεγχόμενης ελλαδικής μικροκομματικής άνοιας.

    Η αναφορά της κας Μπακογιάννη σε 'αχαριστία', είναι ενδεικτική της ιδιοκτησιακής νοοτροπίας
    του άθλιου ελλαδικού πολιτικού κατεστημένου (θεωρούν εαυτούς άξιους ευγνωμοσύνης από
    τους ομογενείς για τα όσα τους παρέχει (;) το.. ιδιόκτητο δημόσιο ταμείο). Τέλος, η αναφορά
    της σε "ασφάλεια που παρέχει η Αμερική", είναι αποκαλυπτική του φοβικού συνδρόμου που
    διακατέχει την ελληνική εξωτερική πολιτική. Με 100 δισ ευρώ δαπάνες σε αμυντικούς εξοπλισμούς
    κατά την τελευταία δεκαετία (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=75831), αναρωτιέμαι πώς
    τα κατάφεραν οι κυβερνήτες μας (και δη οι ΥΠΕΞ και ΥΠΑΜ της τελευταίας, τουλάχιστον,
    δεκαετίας) ώστε να λειτουργούμε υπό καθεστώς φοβικών συνδρόμων. Πού πήγαν τα λεφτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αμα θέλει η κ Μπακογιάννη να μας πει για τα μαύρα ταμεία του ΥΠΕΞ και σε ποιες ΜΚΟ πήγαν τα λεφτά μας. Επισης από τα μαυρα ταμεια βγήκαν λεφτα για τους ΄΄ ομογενείς ΄΄ της Αμερικής με σκοπό την προώθηση των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας!! Αλήθεια που πήγαν κα Μπακογιάννη??

    Αλήθεια ποσα λεφτά εχει πάρει η αδερφή σας από το ΥΠΕΞ κα Μπακογιάννη για την χρηματοδότηση της ΜΚΟ της ???

    Το μόνο που εύχομαι κα Μπακογιάννη είναι να μην σας δούμε ούτε καν ως αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης διοτι και εκεί θα βλάψετε την Ελλάδα και την παράταξη σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν τους συγχώρεσε τον πατριωτισμό τους. Δεν τους συγχωρεί ότι συνεχώς την εκθέτουν, δείχνοντας στις ΗΠΑ ότι, αυτά που κελεύουν και η Μπακογιάννη πειθήνια εκτελεί, δεν βρίσκουν σύμφωνο τον ελληνικό λαό και δεν αποκλείεται να υπάρξει αντίδραση στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 3 Σεπτέμβριος 2009 12:03 μμ

    Η ιστορία των ΜΚΟ είναι παλιά και πονεμένη. Ο Γιωργάκης ξόδευε επίσης άφθονα, τα οποία διαχειριζόταν η μαμά του και ποτέ δεν έδωσε σε κανέναν λ/σμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ 12.19 βρες έναν ομογενή από την Αμερική να σου πουν σε ποια τσέπη μπαίνουν τα λεφτά που στέλνει η κα Μπακογιάννη και σε ποιες offshore καταλήγουν

    Τώρα όσο αφορά τον Παπανδρέου μάλλον δεν τα ξέρεις καλά εκεί πήγαιναν στην Αυστραλία !!! (όσοι ξέρουν καταλαβαίνουν)

    Πάντως ένα είναι το σίγουρο δεν γυρνούσαν στην τσέπη του!!! Ή τουλαχιστων δεν γυρνούσαν με τοσο θράσος…!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αυτα πρεπει να ακουγονται και να δημοσιοποιουνται για να ξερουμε τι 'παιγχνιδι' παιζει ο 'καθενας'

    (χρησιμοποιωντας την αγαπημενη φραση της κ μπακογιαννη)

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ καλή η απάντηση των Μακεδόνων του κόσμου.Όλοι μας πρέπει να τους τα λέμε ένα χεράκι και με λόγια και με πράξεις (καμμία ψήφο στα τζάκια -και στα μικρότερα ακόμη εξ αυτών - και μακριά απ'τους εθνομηδενιστές)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κακώς, κακιστα δεν κάναν κριτική στην αυτοκράτειρα για τα λάθη παραλήψεις και ψιλοπροδοσίες που έκανε.Και οικονομικό έλεγχο φυσικά.Νομίζει ότι θα γίνει εφιάλτης στην θέση του εφιάλτη;;;Ιδωμεν.....Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Skal.Και μονο για την Ζημενς,πρεπει να μαυρισουμε καμια 150,για Βατοπαιδιο ποσους ?.Για δομημενα ομολογα ποσους ?.Για εξοπλιστικα ποσους?.Για κτηματολογιο ποσους?.Για κουμπαρους ποσους?.Για ΕΘΝΙΚΑ θεματα ποσους?.Για λαθρομεταναστες ποσους ?.Για τον συνωστισμο της Σμυρνης ποσους ?.Δεν παραθετω τουλαχιστον 45 αλλα μικρα η μεγαλυτερα σκανδαλα γιατι θα χασουμε τον λογαριασμο.Συμπερασμα,μας λειπουν εκτος απο τους 300 ακομα αλλοι 850 για μαυρισμα.Τι κανουμε ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το τελευταίο σχόλιο του Σάββα Καλεντερίδη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα γιατί είναι η άποψη ενός πολιτη που γνωρίζει πολλά περισσότερα από κάθε απλό πολίτη. Για μένα αποτελεί πολιτική στάση. Ελπίζω να το αντιληφθούν αυτό και άλλοι θαμμώνες του ιστολογίου. Το θέμα της Μακεδονίας είναι μόνο η αρχή, ακολουθεί θέμα τουρκικής Θράκης, αυτονομία Κρήτης και Δωδεκανήσου και πάει λέγοντας. Θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου σε ενδεχόμενη αναγνώριση των Βουλγαροαλβανόγυφτων ως Μακεδόνων. Ξυπνάτε και ψηφίστε για μια φορά επιτέλους με βάση τα εθνικά μας συμφέροντα!!! Μαύρο σε όλους τους εθνικούς μειοδότες (Παπανδρέου, Μπακογιάννη και όλο το Μητσοτακέικο, ΞΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Τρεμόπουλο και όλα τα σκυλιά του Σόρος.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το μαύρο αποδεδειγμένα δεν αρκεί. Ο λόγος είναι ότι κυβερνά η ξενοκίνητη χούντα των νταβάδων που δε λέει το ονομά της καθώς βρίσκεται οχυρωμένη πίσω απ' τα κανάλια τους. Πιό σαφές μαύρο από εκείνο που απευθύνθηκε στην κυρία Γιαννάκου γιατί προσπάθησε να υπονομεύσει την ιστορία μας δεν υπάρχει στην πολιτική ιστορία του τόπου. Κι όμως η "Μαριέττα μας" που 'λεγε ο κωστάκης διορίστηκε επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ και ΚΑΝΕΙΣ από κυβέρνηση ή αντιπολίτευση δεν έκανε κιχ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άρα παιδιά όλοι εδώ μέσα ψηφίζουμε ΛΑΟΣ;;

    ή μήπως κάνω λάθος;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βάλτε τον Ψηνακη στην Βουλή !!!!!!!! αρε καρατζαφερη μας γ…..ς και εσυ !! μια ελπίδα είχαμε και μας ξεφτίλισες μάλλον σου έστριψε καμια βιδα και πήραν τα μυαλά σου αέρα!!!

    ΣΚΕΤΗ ΘΕΑ ΕΙΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ!!!!Το μη χείρον ,βελτιστον.Φιλάκια από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Yπάρχουν πολλοί τρόποι να εξυγειανθεί το πολιτικό μας σύστημα.
    Όπως για παράδειγμα αλλαγή εκλογικού νόμου, μικρές εκλογικές περιφέρειες, διαφάνεια στη χρηματοδότηση κομμάτων και πολιτικών κλπ.
    Η μόνη δυνατότητα που έχει, όμως, ο απλός πολίτης να συμβάλλει στην εξυγείανση της πολιτικής ζωής, είναι η ψήφος.
    Όπως είπε και ο Αργικέραυνος, να μαυρίσουμε και να στείλουμε στα σπίτια τους τους φαύλους, τους απατεώνες και όλους εκείνους που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη των πολιτών, αναμειγνυόμενοι σε σκάνδαλα.
    Αν ο απλός ψηφοφόρος κάνει μαι τέτοια επιλογή, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, ενώ θα έχουν λάβει το ΜΗΝΥΜΑ και οι πολιτικοί ότι ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο.
    Όσο για το τί θα ψηφίσω στις εκλογές, όπως και ο οποίοσδήποτε εδώ μέσα, αυτό είναι προσωπική υπόθεση.
    Δεν θα κάνουμε κομματική προπαγάνδα στο ιστολόγιο, ούτε εμείς οι διαχριριστές-συνδιαχειριστές, ούτε οι σχολιαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα σκάγια από την επιστολή της Πανμακεδονικής ΑΔΙΚΑ πιάνουν και τον τέως Πρέσβη στις Η.Π.Α. Κο. Αλέξανδρο Μαλλιά. Ο Κος. Μαλλιάς ήλθε στις Η.Π.Α. με άριστη γνώση του Μακεδονικού ζητήματος λόγω της προτέρας του εμπειρίας στην Ελληνική Πρεσβεία στα Σκόπια. Πίσω από τους γενικά ευπάτριδες σκοπούς κι ενέργειες της Πανμακεδονικής υπάρχουν και ορισμένα προσωπικά μικροπολιτικά συμφέροντα.

    Σε ένα συνέδριο του ΣΑΕ που έγινε στην περιοχή Νέας Υόρκης το 2008 με ταυτόχρονο συνέδριο της Πανμακεδονικής, κι ενώ ο Κος. Μαλλιάς προσπαθούσε να κατατοπίσει τους παρισταμένους για ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ και σχετικές κινήσεις Ελληνικού ΥΕΞ κι Ελληνικής Πρεσβείας Η.Π.Α., ένα άτομο της Πανμακεδονικής συνέστησε συζήτηση γιά τα εσωτερικά (και μικροπολιτικά) ζητήματα του εν Η.Π.Α. ΣΑΕ. Ο Κος. Μαλλιάς αρνήθηκε να μπεί στον σχετικό διάλογο λέγοντας ότι άν θέλετε να τα συζητήσετε αυτά, εγώ θα φύγω και τα λέτε μόνοι σας. Από την συζήτηση που επακολούθησε ήταν ξεκάθαρο ότι η Ελληνική Πρεσβεία είχε ξεκάθαρους στόχους και τακτικές προβολής Ελληνικών συμφερόντων στο Μακεδονικό ζήτημα στις Η.Π.Α., και ότι προσπαθούσε να συντονίσει τις ανάλογες κινήσεις με την Ελληνοαμερικανική ομογένεια η οποία βέβαια έχει τις δικές της κι ανεξάρτητες απόψεις σε διάφορα θέματα. Το γεγονός ότι υπάρχει μία σχετική ανίκανη πολιτική ηγεσία του ΥΕΞ στην Αθήνα δεν σημαίνει ότι το επαγγελματικό διπλωματικό προσωπικό στις διάφορες πρεσβείες δεν δουλεύει ή ότι δεν προσπαθεί εποικοδομητικά να συνεργασθεί με στοιχεία κι οργανώσεις της ομογένειας στο εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εστειλα με e-mails το πιο πανω, στην Ντόρα Μπακογιάννη, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, και στον γενικό Διευθυντή της Ν.Δ, με την παράκληση να δηλώσουν κάτι π ρ ί ν τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.