14/9/09

Τριήμερη περιοδεία του ισραηλινού ΥΠΕΞ σε χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Αβινγκτορ Λίμπερμαν αναχωρεί σήμερα από το Ισραήλ για μια τριήμερη περιοδεία του στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, Κροατία, Σερβία και Μαυροβούνιο, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών.

Ισραήλ. Τριήμερη περιοδεία του ισραηλινού ΥΠΕΞ σε χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Αβινγκτορ Λίμπερμαν αναχωρεί σήμερα από το Ισραήλ για μια τριήμερη περιοδεία του στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, Κροατία, Σερβία και Μαυροβούνιο, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών.
Ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας θα συναντηθεί αύριο Τρίτη στο Ζάγκρεμπ με τον κροάτη πρόεδρο Στίπε Μέσιτς , τον πρωθυπουργό Ζαντράνκα Κοσόρ και τον κροάτη ομόλογό του, Γκόρνταν Ζαντρόκοβιτς.

Την επομένη θα έχει διαβουλεύσεις στο Βελιγράδι με το σέρβο πρόεδρο Μπόρις Τάντιτς , το πρωθυπουργό, Μϊρκο Τσέτκοβιτς και τον σέρβο ομόλογό του Βούκ Γέρεμιτς.
Την Πέμπτη θα έχει συνάντηση στην Ποτγκόριτσα με τον μαυροβούνιο πρόεδρο Φίλιπ Βουγιάνοβιτς, τον πρωθυπουργό Μίλι Τσουγκάνοβιτς και τον ομόλογό του, Μίλαν Ρόσεν.
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας στις τρείς χώρες αυτές από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας που ξεκίνησε το 1992.
ΕΞΠΡΕΣΣ

17 σχόλια:

  1. Να σημειωσουμε οτι το Ισραηλ δεν αναγνωρισε τα Σκοπια ως "Μακεδονια" παρα τις πιεσεις των ΗΠΑ και τις παραινεσεις της Τουρκιας, και ετσι ο Λιμπερμαν δεν παει στα Σκόπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτός δέν είναι πού πρότεινε τήν ισοπέδωσιν όλων τών Παλαιστινιακών πόλεων,έτσι γιά τό γούστο; αυτός δέν είναι πού δήλωσε πώς δέν βλέπει τήν ώρα νά βομβαρδίσει τό Ιράν;μέ αυτούς μιλάνε οι λαοί καί τούς δίνουν καί αξία καί δικαιώματα,ενώ τό μόνον πού τούς πρέπει είναι-τό λιγότερον-η περιφρόνησις καί απομόνωσις.
    Περικλής(Π.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράγματι μπορεί σε άλλα θέματα το Ισραήλ να ήταν εναντίον μας (και εμείς σε όλα εναντίον του) αλλά στο Μακεδονικό μας στήριξαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sapphire και λοιποί φίλοι
    Είναι αλήθεια ότι το Ισραήλ δεν έχει αναγνωρίσει μέχρι σημερα τα Σκόπια.
    Θα πρέπει όμως κάποια στιγμή να δούμε ποιά είναι εκείνη η δύναμη που δημιούργησε όλο αυτό το επί της ουσίας ανύπαρκτο θέμα.
    Πώς δηλαδή και γιατί, εκεί που δεν υπήρχε ποτέ ζήτημα Μακεδονίας στην πέραν της γραμμής Βαρνούς-Βόρας-Πάικο-Κερκίνη περιοχή, δημιουργήθηκε και στηρίζεται παγκοσμίως, όχι από την επιστημονική κοινότητα (πάνω από 400 ιστορικοί διαρρυγνύουν τα ιμάτιά τους) αλλά από σκοτεινά κέντρα.
    Όποια ομάδα Ελλήνων ερευνήσει και καταφέρει να βρει ποιοί κρύβονται πίσω από το Σκοπιανό, θα επιτελέσει εθνικό έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Ισραήλ ούτε "μας υποστηρίζεί" ούτε δεν "μας υποστηρίζει", απλά υποστηρίζει τα συμφέροντά του. Για την ιστορία να πούμε ότι και άλλοι λαοί έχουν αναπτύξει μια παραφιλολογία ότι κυνηγάει ειδικά αυτούς το Ισραήλ...Χαλαρώστε, κοιτάει απλά τα συμφέροντά του και το γεγονός ότι επιβιώνει σε αυτήν την περιοχή είναι αποτέλεσμα μιας αναγκαστικής αξιοκρατίας που επικρατεί στην πολιτική του ζωή. Το Ισραήλ όπως φάνηκε από τις επιχερήσεις που διεξήγαγε τα τελευταία χρόνια, δεν επιτρέπει την περεταίρω στρατιωτική ανάπτυξη των εχθρών του. Επίσης, το Ισραήλ όπως και η Ισπανία δεν θα αναγνώριζε κράτη που με την ονομασία τους θα έθεταν σε κίνδυνο τα σύνορα άλλων κρατών, γιατί είναι σαν να βάζει αυτογκόλ στο θέμα της Παλαιστίνης.
    Επίσης, άσχετο με αυτό αλλά για να δούμε τους ελιγμούς και αυτής της χώρας, εδώ και χρόνια διατηρεί αγαστές σχέσεις με την Σερβία για ευνόητους λόγους, και μάλιστα είχε κατηγορηθεί ότι χορηγούσε πολεμικού υλικό στους σερβοβόσνιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μά κύριε Καλεντερίδη δέν είναι ήδη γνωστόν ποιά είναι αυτά τά 'σκοτεινά κέντρα';εσείς δέν τά ξέρετε;κατανοώ τούς 'κινδύνους' αλλά όχι πώς δέν είναι γνωστά! νά αρχίσουμε νά γράφουμε μέ τήν σειρά ονόματα;καί άντε,εμείς είμαστε,οι περισσότεροι,'αναξιόπιστοι ανώνυμοι'.ρωτήστε ή αναρτήστε κάποιο βίντεο τού Σπύρου Χατζάρα από τό δελτίο τών 11 στό bluesky νά δείτε πώς κάποιος τά λέει ΕΠΩΝΥΜΩΣ καί ΑΤΡΟΜΩΣ,αλλά,πάνω από όλα,ΣΩΣΤΑ καί ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΑ.
    Ευχαριστω.
    Περικλής(Π.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. υπαρχει και ιστορικη εξηγηση:οπως οι αραβες που εφφανιστηκαν μεταγενεστερα καποια στιγμη στη γη της Ιουδαιας υποστηριζουν οτι ειναι οι αρχαιοι κατοικοι της περιοχης και τους ανηκει ετσι και οι σλαβοι της fyrom διεκδικουν την ιστορικη ταυτοτητα της αρχαιας Μακεδονιας.(ελπιζω να μην "πεσει" λογοκρισια και υστερικες αντιδρασεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Περικλή
    επειδή μιλάμε για εθνικά θέματα, νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτά που λέμε και γράφουμε.
    Άλλο το καφενείο και το πεζοδρόμιο, όπου μπορεί να λέει ο καθένας ό,τι θέλει, χωρίς να χρειάζεται να το αποδείξει και άλλο ο δημόσιος -έστω και ανώνυμος- λόγος.
    Κανείς λοιπόν δεν γνωρίζει τί ακριβώς γίνεται και ποιές δυνάμεις κρύβονται πίσω από τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.
    Οι ανοησίες που ακούγονται και γράφονται εδώ και κει, μάλλον βοηθούν τα κέντρα που κινούν τα νήματα, παρά τα διευκολύνουν.
    Αυτό που χρειάζεται, είναι υπεύθυνη και συστηματική δουλειά που θα γίνει στα πλαίσια μιας εθνικής προσπάθειας να ξεσκεπάσουμε τους πλαστογράφους και τους βιαστές της ιστορίας. Μόνο τα αποτελέσματα μιας τέτοιας προσπάθειας μπορούν να βοηθήσουν και να έχουμε πολιτικό αποτέλεσμα.
    Άλλες προσπάθειες είναι εξ αντικειμένου προβοκατόρικες και ρίχνουν νερό στο μύλο του αντισημιτισμού ή του 'αντισημιτισμού'.

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aνώνυμε 15 Σεπτέμβριος 2009 11:21 πμ
    το σχόλιό σου έιναι ανιστόρητο.
    Άραβες και Εβραίοι ανήκουν στην ίδια οικογένεια εθνών, είναι σημιτικά φύλλα και η θέση τους ήταν πάντα εκεί.
    Συγκεκριμένα, οι Παλαιστίνοι, είναι οι αρχαίοι φιλισταίοι της Παλαιάς Διαθήκης, όπου ακριβώς αναφέρεται ότι είναι αυτόχθονες.
    Πού τα βρήκες αυτά και τα γράφεις;
    Όσον αφορά τους σλάβους, αυτοί ήλθαν στην περιοχή τον 6ο αιώνα μ.Χ. και εγκαταστάθηκαν στην Παιονία και όχι στη Μακεδονια.
    Δηλαδή ούτε εθνολογικά ούτε γεωγραφικά έχουν οποιαδήπτοε σχέση με τη Μακεδονία.
    Άρα, δεν έχουν κανένα δικαίωμα ούτε στο όνομα ούτε στην ιστορία της Μακεδονίας.
    Για να ξέρουμε τί λέμε δηλαδή.

    15 Σεπτέμβριος 2009 12:41 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εσύ κύριε Καλεντερίδη πού τα βρήκες και τα γράφεις οτι οι Παλεστίνιοι Πελεστοί ή αρχαίοι Φιλισταίοι ήταν ιθαγενές φύλο της περιοχής???
    Αυτά ακούω και τρελένομαι !

    Ο ΜΟΝΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΣΤΗΝ ΓΗ ΧΑΝΑΑΝ-ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ , ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΥΒΕΟΙ-ΧΑΝΑΝΑΙΟΙ!
    Οι Φιλισταίοι περιγράφονται σε αρχαία αιγυπτιακά και ασσυριακά κείμενα σαν "κρηταγενείς" και στην Παλαιά Διαθήκη σαν έποικοι εκ της γης "Καφώρ"(Κρήτη).

    Φιλισταίοι

    "Λαός που ανήκε στην ομάδα των λεγόμενων "Λαών της Θαλάσσης". Κατάγονταν από τους Καφθωρείμ (Γένεση 10:14). Κατά τον Αμώς (9:7), προήλθαν από το νησί Καφθόρ, που ταυτίζεται με την Κρήτη. Κατά κάποιους άλλους προήλθαν από την Καππαδοκία. Ανφέρονται και Καφθορείμ (Δευτερονόμιο 2:23). Περί τα τέλη του 13ου π.Χ. αιώνα οι μετακινήσεις τους στις περιοχές της ανατολικής Μεσογείου, σήμαναν και το τέλος πολλών πολιτισμών. Σταθμός σε αυτές τις μετακινήσεις τους υπήρξε και η Κρήτη (Δευτερονόμιο 2:3, Αμώς 9:7, Ιερεμίας 47:4). Στις αρχές του 2ου π.Χ. αιώνα οι "Λαοί της Θάλασσας", προσπάθησαν να μπουν στην Αίγυπτο, αλλά απωθήθηκαν από τον Ραμσή Γ', και εγκαταστάθηκαν σε διάφορες ακτές της Μεσογείου. Οι Φιλισταίοι εγκαταστάθηκαν στη νότια παραλιακή λωρίδα της Χαναάν αφού εκδίωξαν τους Αυείμ ή Αυίμ (Δευτερονόμιο 2:23). Εκεί ίδρυσαν το βασίλειο τους που αποτελείτο από πέντε πόλεις: Γάζα, Γαθ, ’ζωτος, Ασκάλων και Ακκαρών ή Εκρών (Ιησούς του Ναυή 13:3, Α' Σαμουήλ 6:17,18). Οι πόλεις αυτές κυβερνιόντουσαν από πέντε άρχοντες των Φιλισταίων (Κριτές 16:5), και ήταν συνδεμένες μεταξύ τους κατά ομοσπονδιακό τρόπο. Η χώρα τους επεκτεινόταν σε όλη τη νοτιοδυτική περιοχή της Παλαιστίνης, από τα όρια της Φοινίκης μέχρι την Αίγυπτο. Στη γη Χαναάν πρέπει να είχαν εγκατασταθεί πριν τον Αβραάμ αφού αναφέρονται ως λαός ποιμενικός στην περιοχή Γέραρα (Γένεση 21:32,34, 26:1,8).

    Η γη των Φιλισταίων μετά την κατάκτηση της από τους Χαναναίους, αποτέλεσε τμήμα της γης της Επαγγελίας για την φυλή των γιων Ιούδα (Ιησούς του Ναυή 15:2,12,45-47). Μέχρι το θάνατο του Ιησού του Ναυή δεν είχαν κατακτήσει κανένα τμήμα της γης τους, αργότερα όμως, επί εποχής Κριτών και Σαούλ γίνονται αναφορές για δικούς τους βασιλείς που τους κυβερνούσαν. Υπήρχαν κάποιοι ήρωες όπως ο Σαμεγάρ (Κριτές 3:31) και ο Σαμψών (Κριτές κεφ. 14), που νίκησαν τους Φιλισταίους, ποτέ όμως δε μπόρεσαν να διώξουν το ζυγό. Ο Σαούλ πέτυχε να νικήσει τους Φιλισταίους στην Γαβαά (Α' Σαμουήλ 13:3), και για 25 χρόνια δεν υπάρχει κάποια αλλαγή, μέχρι το γεγονός της μονομαχίας του Δαβίδ με το Γολιάθ, τον οποίο και νίκησε πανηγυρικά (Α' Σαμουήλ κεφ. 17). Αργότερα όμως οι Φιλισταίοι, σκοτώνοντας τον Σαούλ σε μια μονομαχία στην περιοχή κοντά στη πηγή Ιεζραέλ, κατόρθωσαν να πάρουν τις πόλεις τους (Α' Σαμουήλ 31:1-7). Ο Δαβίδ τους κατεδίωξε από τη Γαβαά στην Γεζέρ (Β' Σαμουήλ 5:17-25), και αργότερα κατέλαβε τη Γαθ και τα περίχωρά της. Επί εποχής Σολομώντα, ολόκληρη η Φιλισταία ήταν μέρος της βασιλείας του. Αργότερα οι Φιλισταίοι υποτάχθηκαν στους Ασσυρίους, τους Αιγυπτίους, τον Ναβουχοδονόσορ, έπειτα στους Πέρσες και τελικά στους Έλληνες, όταν ο Μέγας Αλέξανδρος κατέλαβε την Περσική αυτοκρατορία. Από κει και μετά έπαυσαν να αναφέρονται ως έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    "Οι Φιλισταίοι ήταν δυνατός και μαχητικός λαός. Είχαν σημαντική στρατιωτική υπεροχή και ικανότητα μέχρι των ημερών του Σαούλ. Κατά τον πόλεμο εναντίον του Ισραήλ διέθεταν 30.000 άμαξες (Α' Σαμουήλ 13:5). Ανάμεσά τους υπήρχαν άνδρες μεγάλης δύναμης και αναστήματος (Α' Σαμουήλ 17:4-7, Β' Σαμουήλ 21:16,18-20). Ειδικεύονταν επίσης στη μεταλλουργία (Α' Σαμουήλ 13:19-22) και οι Ισραηλίτες πήγαιναν όχι μόνο για να αγοράσουν εργαλεία αλλά ακόμα και για να τα ακονίσουν (Α' Σαμουήλ 13:20).

    Οι Φιλισταίοι ήταν ειδωλολατρικός λαός και λάτρευαν τους σημιτικούς θεούς, Δαγών (Κριτές 16:23, Α' Σαμουήλ 5:1-7), Ασταρώθ (Α' Σαμουήλ 31:10), και Βεέλ-ζεβούλ (Β' Βασιλέων 1:2,6,16). Ασκούσαν επίσης τη μαντεία (Α' Σαμουήλ 6:2, Ησαΐας 2:6).

    Στην Αγία Γραφή υπάρχουν πλήθος αναφορές για τους Φιλισταίους όπως επίσης και προφητείες (Ησαΐας 9:11,12, Ιερεμίας 25:20, 47:1-5, Ζαχαρίας 9:3,5,6, Ιεζεκιήλ 25:15-17, Αμώς 1:6-8, Αβδιού εδ. 19, Σοφονίας 2:5-7)."

    Αυτα απο μενα και ελπίζω και γω να μην πεσει λογοκρισία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΙ ΗΤΑΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΠΩΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ !
    ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΑΛΕΣΤΙΝΙΟΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤ'ΕΥΦΗΜΙΣΜΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΠΩΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΦΙΛΙΣΤΑΙΩΝ!
    ΑΡΑΒΕΣ Ή ΑΡΑΒΟΠΟΙΗΘΕΝΤΕΣ, ΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν ξέρω αν οι Παλαιστίνιοι ήταν ντόπιοι ή Κρήτες ή Καππαδόκες που μετανάστευσαν εκεί πριν χιλιάδες χρόνια. Επειδή όμως σήμερα ξέρω πώς είναι οι Κρήτες και πώς οι Καππαδόκες λέω ότι σήμερα οι Παλιστίνιοι είναι κανονικότατοι Άραβες καθ' όλα και δεν έχουν σχέση ούτε με Καππαδόκες ούτε με Κρήτες και φυσικά το ίδιο ισχύει σε μεγάλο βαθμό στον ίδιο ίσως και για τους Ισραηλινούς που μοιάζουν με Πολωνούς Ούγγρους Ρώσσους Ισπανούς ή ό,τι άλλο θέλεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριε Καλεντερίδη,όλα όσα λέτε σεβαστά.ναί,οφείλουμε νά είμαστε προσεκτικοί.προσεκτικοί ώς τε νά σεβόμαστε τήν ΑΛΗΘΕΙΑ, όχι 'προσεκτικοί' γιά νά μήν χαρακτηριστούμε από κάποιους όμως. νά θεωρήσω εκ τών γραφομένων σας πώς δέν θεωρείτε έγκυρον,υπεύθυνον, αξιόπιστον τόν κύριον Χατζάρα;μιά λίγο βαθύτερη μελέτη τών γεγονότων οδηγεί σέ ένα καί αυτονόητον συμπέρασμα όσον αφορά τό ποιός εμπνεύστηκε,οργάνωσε καί προωθεί τά περί 'μακεδονισμού'.ο λόγος δέν είναι προφανής,ή έστω,δέν είναι προφανής σέ όλους.ταπεινή άποψις προσωπική,δύο είναι οι βασικοί λόγοι:ο εις είναι οικονομικός καί σχετίζεται μέ τόν γεωφυσικόν πλούτον καί τήν στρατηγική θέσιν.ο δεύτερος είναι 'μεταφυσικός' καί δέν περιμένω νά τόν δεχτείτε. όσον αφορά γιά τό ποίοι πλαστογραφούν συστηματικώς καί μέ εξαίρετον ζήλον εδώ καί χιλιετίες τήν ιστορία τών ανθρώπων,μέ ιδιαιτέρα προτίμησιν στήν διαστρέβλωσιν τής ελληνικής,είναι οι ίδιοι καί πασίγνωστοι.άν τά ιερά βιβλία ενός λαού δέν είναι αρκετά γιά νά μορφώσει εις άποψιν γιά αυτόν,άν τά πεπραγμένα ενός λαού στό παρελθόν παραλείπονται κατ'επιλογήν,όταν τά πρακτέα του σήμερα παραβλέπονται,λυπάμαι αλλά δέν γνωρίζω άλλον τρόπον γιά νά γνωρίσω έναν λαόν.γιά τόν συγκεκριμένο δε λαόν,έχω καί ιδίαν άποψιν έχοντας επισκεφτεί καί τήν χώρα του(;).όποτε αγαπάτε νά παραθέσουμε εκατοντάδες βιβλία ανθρώπων από όλον τόν πλανήτη πού είναι τό ίδιο καί περισσότερον 'γραφικοί' από ημάς. ευχαριστώ.
    Περικλής(Π.)
    Υ.Γ.καί βεβαίως δέν είμαι αντισημίτης ή 'αντισημίτης'.αδιαφορώ γιά χαρακτηρισμούς.είμαι Έλλην καί νοιάζομαι γιά τήν Φυλήν μου. όταν από τήν αρχαιότητα είναι γνωστοί οι εχθροί μου εγώ θά κοιτώ στούς 'εχθρούς' πού κάποιοι θέλουν νά βλέπω;θά τά βάζω μέ άλλους ανθρώπους πού δέν μου φταίνε σέ τίποτα-καί πιθανότατα ομοίως πλανεμένους;όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. El Greco, συγγνωμη που "σου την σπαω", αλλα οπως(δεν)γνωρίζεις, τα θρησκευτικα κειμενα δεν θεωρούνται ιστορικές πηγές.Και αν δεν πιστευεις εμένα, ρωτα οποιον καθηγητή της ιστορίας επιθυμεις(με την προϋποθεση οτι αυτος δεν θα ανήκει σε καμια Χριστιανική σεκτα π.χ."Πεντηκοστιανοί").ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΩΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ!Οπότε, "ανθρακες ο θησαυρός"σου!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μία μικρή παρατήτηση σχετικά με τη καταγωγή των Παλεστίνιων μόνο.
    Στα Αιγυπτιακά, ο όρος Πελεσίτ σημαίνει "Λαός της Θάλασσας¨.
    Επίσης γνωρίζουμε ότι πόλις της Κρήτης είχε κόσμο με τον όρο "Πελεστοί".
    Κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα, η διασταύρωση είναι σωστή, και μετοίκισαν από την Κρήτη στην Εγγύς Ανατολή.
    Φιλικά χαιρετίσματα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.