15/9/09

Υπόθεση λογοκρισίας.Ποινή φυλάκισης σε δημοσιογράφο επειδή προσέβαλε τον Γκιούλ

Ποινή φυλάκισης με αναστολή με την κατηγορία της προσβολής του Τούρκου προέδρου επέβαλε σήμερα τουρκικό δικαστήριο σε δημοσιογράφο, η οποία δημοσίευσε ένα email στο οποίο γινόταν υπαινιγμός ότι οι ηγέτες της χώρας είναι διεφθαρμένοι, γράφει η εφημερίδα Ekspres.


Το email που εστάλη από ανώνυμο αναγνώστη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα από τη συντάκτρια Σέβντα Τουρακλάρ, στην οποία επιβλήθηκε ποινή 11 μηνών με αναστολή μετά από μήνυση του προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ, του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν και του πρώην υπουργού Οικονομικών Κεμάλ Ουνακιτάν, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Είχαμε δημοσιεύσει παρόμοια αστεία για προηγούμενους προέδρους στο παρελθόν και κάτι τέτοιο δεν είχε ξανασυμβεί», δήλωσε στο Reuters η Τουρακλάρ.

Ο ιδιοκτήτης της Ekspres ανέφερε ότι η εφημερίδα θα συνεχίσει να επικρίνει το κυβερνών κόμμα ΑΚ για τις πολιτικές του και κατηγόρησε τους ηγέτες του ότι δεν αντέχουν την κριτική.

«Δεν δημοσιεύσαμε παρά μόνο ένα αστείο. Εχουμε δημοσιεύσει στο παρελθόν πολύ καυστικότερα για προηγούμενους ηγέτες και πολιτικούς και δεν μας μήνυσαν», ανέφερε ο Χακάν Μπουλέντ Γιαρντιμτσί.
Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ Reuters ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Τουρκία: Υπόθεση λογοκρισίας Τουρκικό δικαστήριο επέβαλε τη Τρίτη ποινή φυλάκισης με αναστολή με την κατηγορία της προσβολής του τούρκου προέδρου σε μία δημοσιογράφο που δημοσίευσε ένα αστείο στο οποίο γινόταν υπαινιγμός ότι οι ηγέτες της χώρας είναι διεφθαρμένοι,γράφει η εφημερίδα Ekspres,σήμερα.

Το αστείο,σε email που εστάλη από ανώνυμο αναγνώστη,δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα από την συντάκτρια Σέβντα Τουρακλάρ.Της επιβλήθηκε ποινή 11 μηνών με αναστολή μετά από μήνυση του προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ,του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν και του πρώην υπουργού Οικονομικών Κεμάλ Ουνακιτάν,σύμφωνα με την εκδιδόμενη στα Αδανα εφημερίδα.

"Είχαμε δημοσιεύσει παρόμοια αστεία για προηγούμενους προέδρους στο παρελθόν και κάτι τέτοιο δεν είχε ξανασυμβεί",είπε προς το Ρόιτερ η Τουρακλάρ.

Ο ιδιοκτήτης της Ekspres ανέφερε ότι η εφημερίδα θα συνεχίσει νε επικρίνει το κυβερνών κόμμα ΑΚ για τις πολιτικές τουκαι κατηγόρησε τους ηγέτες του ότι δεν αντέχουν την κριτική.

"Δεν δημοσιεύσαμε παρά μόνο ένα αστείο.Εχουμε δημοσιεύσει στο παρελθόν πολύ καυστικότερα για προηγούμενους ηγέτες και πολιτικούς και δεν μας μήνυσαν",ανέφερε ο Χακάν Μπουλέντ Γιαρντιμτσί.
athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.