10/9/09

Απαγωγή Έλληνα εθελοντή στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν

Ένας Έλληνας, εθελοντής ανθρωπιστικής οργάνωσης απήχθη στην περιοχή Τσιτράλ του βόρειου Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα. Την είδηση επιβεβαίωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.Περισσότεροι από 12 ένοπλοι εισέβαλαν την Τρίτη στο σπίτι του εθελοντή, στην κοιλάδα Καλάς, και τον απήγαγαν αφού προηγουμένως σκότωσαν έναν αστυνομικό φρουρό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The News.


Οι ένοπλοι απήγαγαν και έναν πακιστανό βοηθό του εθελοντή, τον οποίο στη συνέχεια άφησαν ελεύθερο. Ο Έλληνας εθελοντής ζει στην κοιλάδα Καλάς μαζί με τη σύζυγό του, τα τελευταία 15 χρόνια, και ασχολείται με πολιτιστικά θέματα και θέματα της κοινότητας. Η αγγλόφωνη εφημερίδα Dawn έγραψε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαγωγείς έχουν μεταφέρει τον εθελοντή στη γειτονική επαρχία Νουριστάν του Αφγανιστάν. Το Τσιτράλ είναι μία ειρηνική περιοχή, αλλά η εγγύτητά της με το Αφγανιστάν, την καθιστά επικίνδυνη λόγω της παρουσίας ενόπλων.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις πληροφορίες για την απαγωγή Έλληνα πολίτη στο Πακιστάν, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρ. Δελαβέκουρας, είπε: "Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τις πακιστανικές Αρχές και την ελληνική Πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ, Έλληνας πολίτης, μέλος ελληνικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, απήχθη τη νύχτα της 7ης προς 8η Σεπτεμβρίου από ένοπλη ομάδα στην περιοχή Τσιτράλ του Πακιστάν. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πού βρίσκεται. Το υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει προκύψει, ενώ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την οικογένειά του. Για προφανείς λόγους, δεν είναι σκόπιμο τη στιγμή αυτή να δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το θέμα".

Απελευθέρωσαν τον έλληνα εθελοντή

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της απαγωγής Ελληνα εθελοντή-μέλους της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», η οποία τερματίστηκε πριν από μία εβδομάδα, ύστερα από διαπραγματεύσεις εκπροσώπων της οργάνωσης με τους δράστες της απαγωγής.

Οπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», στα γραφεία τους στην Αθήνα, η απαγωγή συνέβη στις 7 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας σε χώρο που βρισκόταν κοντά στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης, στα ανατολικά σύνορα του Τσαντ, κοντά στο Σουδάν. Η ληστεία έληξε χωρίς θύματα, αλλά με δύο μέλη της ανθρωπιστικής οργάνωσης να έχουν απαχθεί από τους δράστες - ο ένας καταγόταν από το Τσαντ και αφέθηκε λίγες ώρες μετά το συμβάν ελεύθερος, ο δε Ελληνας κρατήθηκε από τους ενόπλους και μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία όπου και κρατήθηκε για έναν μήνα.

Στοιχεία για την ταυτότητα του εθελοντή, ο οποίος, να σημειωθεί, είναι απολύτως καλά στην υγεία του, δεν δόθηκαν από την οργάνωση κι αυτό, όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν εκπρόσωποί της, γιατί «πρέπει όλοι μας να σεβαστούμε την περιπέτειά του».
Δ.ΡΟΥΤΣ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.