22/9/09

Σάλο και τρόμο προκαλεί στην Τουρκία το άρθρο του Λουκά Δημάκα για τους Scalp

Σάλο και τρόμο προκάλεσε το άρθρο του Λουκά Δημάκα για τους πυραύλους τ. Scalp που εντάχθηκαν στο ολποστάσιο της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.
Η εφημερίδα Μιλλιέτ κάλυψε το θέμα με τίτλο: "Η Κωνσταντινούπολη στο βεληνεκές των ελληνικών πυραύλων".
Η δημοκρατική Ραντικάλ έχει τίτλο: "Η Αθήνα απέκτησε πυραύλους με τους οποίους μπορεί να χτυπήσει την Τουρκία από μακρυά".
Επίσης, το ειδησεογραφικό ιστολόγιο ΙΝΤΕΡΝΕΤΧΑΜΠΕΡ καλύπτει το θέμα με τον εξής τίτλο: "Πύραυλοι που θα χτυπήσουν την Κωνσταντινούπολη</span>".
Τα δημοσιεύματα συνδέουν τις προσπάθειες προμήθειας πυροβολαρχιών Πάτριοτ από πλευράς της Τουρκίας, με την απόκτηση της δυνατότητας της Ελλάδας να χτυπήσει στόχους στα βάθη της Τουρκίας με τους νεοαποκτηθέντες Scalp.

15 σχόλια:

  1. Το θέμα είναι ότι η Τουρκία έχει "ηλεκτρονικό" οπλοστάσιο, δηλαδή συστήματα, τα οποία μπορούν να μπλοκάρουν τις τηλεπικοινωνίες.

    Εμείς, απ' όσο γνωρίζω, δεν διαθέτουμε. Αλλά και να διαθέταμε, μήπως θα τα χρησιμοποιούσαμε ποτέ, αφού δεν ... διαθέτουμε όρεξη για τέτοιου είδους "φασαρίες";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΓΕ ΣΤΗΝ Π.Α ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΗΣ , ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ !!! ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΕΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΟΠΛΑ !!!
    ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ > ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΟΓΓΟΛΟΙ .-
    " ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΑΝ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ΣΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΠΙΣΙΝΑ ΤΟΥ " ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΣΟ ΝΥΧΤΩΝΕΙ ΤΟ ΒΕΛΗΝΕΚΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ. ΔΕΙΤΕ VIDEO ΜΕ EKTOΞΕΥΣΗ SCALP

    http://www.youtube.com/watch?v=2hzcV7Iy6WA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και τις προσβάσεις του Βοσπόρου αγαπητοί μου ... Κυρίως τις προσβάσεις του Βοσπόρου ...

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα δημοσιεύματα θα βοηθήσουν στην εύκολη χώνευση του 1 Δις για Patriot.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βούτυρο στο ψωμί των εθνικιστών στην Τουρκία βλακώδη άρθρα από την μεριά μας που εκθειάζουν έναν πύραυλο που έχουμε σε μόλις 90 τεμάχια. Κύριοι, δεν μπορείς να επιφέρεις σημαντικά πλήγματα στην Τουρκία με μόνο 90 πυραύλους που μπορούν να εκτοξευτούν από μόλις 25 αεροσκάφη. Χρειαζόμαστε πολύ περισσότερα για να μπορέσουμε να λυγίσουμε τον τουρκικό γίγαντα. Όμως εμείς κοιμόμαστε. Άντε και καλά όνειρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχω την εντύπωση ότι εάν βγεί Π/Θ ο giorgos (sic) θα ακυρώσει την προμήθεια εν ονόματι της διαφάνεια ς, της φιλίας και του ραγιαδισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα.

    Καταρχήν θετική κίνηση από πλευρά μας.

    Τώρα, τα συστήματα SCALP-NG αγοράστηκαν επί πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη, το 1999, και μπήκαν στο ράφι.

    Από το 2004 και μετά, επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή,
    δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Κοινώς παρέμειναν στο ράφι.

    Πρόσφατα υπήρξε ενδιαφέρον να ξανά αγοραστούν τα SCALP-NG, την ώρα που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί αυτά που αγοράστηκαν το 1999. Το θέμα βγήκε στην επιφάνεια και τώρα είπαν πως θα τα “φορέσουν” στα Μirage 2000-5 Mk2.

    Τα συγκεκριμένα βλήματα δεν τα έχει η Τουρκία.

    Επίσης στα F-16 που ήδη έχουμε τα αντίστοιχα βλήματα δεν μας τα προμηθεύουν οι ΗΠΑ, όπως κανονικά θα έπρεπε.

    Αν κάνω λάθος κάπου διορθώστε με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φίλε Natisvist η Ελλάδα διαθέτει πλήρη ικανότητα EW(ηλεκτρονικού πολέμου δηλ),σε επίγεια και εναέρια μέσα...
    Καλές προσγειώσεις στα παιδιά...

    Νικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ετσι μπραβο.
    Να εχουν καλα στο μυαλο τους, οτι οταν θελουμε ΕΜΕΙΣ, δεν μπορουν να παριστανουν τους ανετους νταβατζηδες.
    Μηπως ομως η "μελλοντικη κυβερνηση
    " που εχουν ολοι σιγουρη 100 %, θα σπευσει να τους διαβεβαιωσει οτι οι πυραυλοι SCALP ειναι για την νατοικη αμυνα απεναντι στην απειλη του Ιραν?
    Λεω...μηπως!!!!!

    Αλεξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι τα θελει αυτα ο γραικυλος;Μηπως θα τα χρησιμοποιησει;δυστυχως για να εκτοξευτουν πρεπει να δωσουν εντολη ατομα με αρσενικους αδενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έκανα μια πρόχειρη μετάφραση από τα link που βάλατε στο Google traslator (μεταφραστή) από τα τουρκικά στα Ελληνικά.
    Πράγματι φαίνονται πανικοβλημένοι.
    Όμως δεν θα έπρεπε να είναι, διότι αν δεν έχουν σκοπό να πειράξουν την Ελλάδα τότε δεν θα έπρεπε να πανικοβάλλονται.
    Αν πάλι έχουν σκοπό να χτυπήσουν την Ελλάδα, τότε ας πανικοβάλλονται και πολύ μάλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μη ρίχνουμε στάχτη στα μάτια του κόσμου. Ασφαλώς οι scalp-EG είναι ένα θετικό βήμα αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη. Έχουμε μόνο 25 Mirage2005 τα οποία σε τι θα τα πρωτοχρησιμοποιήσουμε; Αναχαιτίσεις ή Βομβαρδισμό; Δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση. Τα δε σύγχρονα F16 είναι χωρίς σύστημα αυτοπροστασίας και με..υγρασία στα Cockpit. Ας μη μιλήσουμε για το απόθεμα ανταλλακτικών και για τα απλά Mirage2000 τα οποία είναι υποδεέστερα σε ραντάρ ακόμα και από τα Phantom. Τέτοια άρθρα αν και έχουν δόσεις αλήθειας και γράφονται με καλή πρόθεση στην ουσία αποτελούν άλλοθι για να μην ενισχύσουμε την ανεπαρκή ΠΑ. Αν δεν εκσυγχρονίσουμε τα Mirage2000 στο επίπεδο 5, αν δεν εκσυγχρονίσουμε τα παλιά F16 στο επίπεδο 52+ και αν δεν αγοράσουμε τουλάχιστον 75 Typhoon ετοιμαστείτε για δυσάρεστες εξελίξεις και μάλιστα σύντομα.
    Ευτυχώς που τα Scalp οριακά μας σώζουν μέχρι να γίνουν οι παραπάνω κινήσεις. Αν παραμείνουμε έτσι τα F35 (όχι ότι είναι υπερόπλο) θα αλωνίζουν και το αιφνιδιαστικό πλήγμα θα είναι ζήτημα λεπτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 22 Σεπτέμβριος 2009 7:56 μμ
    H Eλλάδα έχει τόσους Scalp όσους ακριβώς χρειάζεται.
    Οι Scalp δεν θα χρησιμοποιηθούν για να βομβαρδιστεί και να καταστραφεί η Τουρκία.
    Οι Scalp θα χρησιμοποιηθούν για να καταστραφούν συγκεκριμένοι στρατηγικοί στόχοι, για να αποδιαρθρωθεί ο μηχανισμός και να εξουδετερωθεί η δυνατότητα της Τουρκίας να καταλάβει ελληνικό έδαφος.
    Δεν χρειάζονται πολλά χτυπήματα.
    Δέκα-δεκαπέντε χτυπήματα σε νευραλγικά σημεία και η Τουρκία δεν θα έχει τη δυνατότητα να κάνει αποβατική ενέργεια σε νησιά του Αιγαίου.
    Αν χάσει αυτή τη δυνατότητα, τότε η πιθανή αεροπορική υπεροχή πάνω από το Αιγαίο θα της είναι άχρηστη.
    Για τα ελληνικά επιχειρησιακά δεδομένα, ναι, οι Scalp είναι τό υπερόπλο.
    Να σημειώσουμε ότι τους Scalp τους παραγγείλαμε κατόπιν πρότασης των αξιωματικών της ΠΑ και πολιτικής πρωτοβουλίας του Άκη Τσοχατζόπουλου.
    Οι ΗΠΑ και η Τουρκία αντέδρασαν λυσσωδώς για να πετύχουν την ακύρωση της παραγγελίας.
    Ίσως αυτή την παραγγελία και ορισμένες άλλες να πλήρωσε και να συνεχίζει να πληρώνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έδωσε και τις κατάλληλες αφορμές για να τον θέσουν εκτός 'μάχης'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα συμφωνήσω με τις 2 τελευταίες αναρτήσεις για τα scalp-eg.Όντως τα αεροσκάφη που μπορούν να το φέρουν είναι πολύ λίγα (25 είναι απλώς μια ενισχυμένη μοίρα). Επίσης συμφώνω με την άποψη ότι τα βλήματα αυτά είναι στρατηγικού χαρακτήρα και ότι εάν χρησιμοποιηθούν σωστά μπορούν να μας κερδίσουν το πόλεμο. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι που βρίσκεται το κέντρο βάρους της Τουρκίας (Κλαούσεβιτς). Το κέντρο βάρους της Τουρκίας είναι οι Στρατηγοί τους και οι ένπλες δυνάμεις τους. Πρώτο μέλημα πρέπει να είναι η εξόντωση τους καθώς μετά οι μογγολόγυφτοι θα μείνουν ακέφαλοι σαν καθιστές πάπιες. Εδώ έρχεται και δένει το βλήμα καθώς θα μπορεί να χτυπήσει το αντίστοιχο Τουρκικό Πεντάγωνο με όλα τις κότες μέσα (το πότε είναι δουλειά των δικών μυστικών υπηρεσιών και κυρίως καρυδιών απο την πολιτική ηγεσία.)Επιπλέον πρέπει να αγοράσουμε ΕF-2000 τουλάχιστον 60 τεμάχια κατά προτίμηση της έκδοσης Tranche 3 με AESA ραντάρ -όταν τελικά θα μπεί- και πλήρη ικανότητα πολλαπλών ρόλων- εκτός βέβαια απο τις εξαιρετικές επιδόσεις στην αερομαχία -αεροπορική υπεροχή. Κάτι ακόμα για τα Mirage 2000-5Mk2, οι MICA IR σε συνεργασία με τα ERIEYE μπορούν να προκαλέσουν μπόλικα χουνέρια στους μογγολόγυφτους, μακάρι να είχαμε περισσότερα. Επίσης μακάρι το Μιράζ να είχε και ισχυρότεους κινητήρες- τότε θα έκανε τα F-16 ΚΙΜΆ σε κλειστή αερομαχία (τουλάχιστον μέχρι την έκδοση block 50 που δεν έχει σκοπευτικό επι κράνους). όσον αφορά τα F-35,είναι καθαρά αεροσκάφη πρώτου πλήγματος αλλά δεν είναι αόρατα. Τα F-35 είναι σχεδιασμένα για να μην εντοπίζονται απο ραντάρ πολύ υψηλών συχνοτήτων και αυτό μόνο για το πρόσθιο ημισφαίριο, όπως για παράδειγμα τα ρώσικα Τορ που έχουμε είναι δηλαδή βελτιστοποιημένα έναντι ραντάρ αντιαεροπορικής άμυνας και δη αντιαεροπορικών μικρού βεληνεκούς και χαμηλού ύψους-βλέπε δυείσδηση και βομβαρδισμό απο χαμηλό ύψος. Εναντίον παλμικών ραντάρ ντόπλερ απο μαχητικά αεροσκάφη και ιδιαίτερα ΑΕSA η κατάσταση αλλάζει δραματικά. Υπο κάποιες προυποθέσεις ενα ραντάρ AESA μπορεί να αποκαλύψει τους Τουρκαλάδες απο αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα. Εάν δε το F-35 βάλει και εξωτερικά φορτία τότε θα φωνάζει απο μακρία σαν ενα φωταγωγημένο χριστουγενίάτικο δέντρο. Συμπέρασμα, μην φοβάστε το νέο τουρκικό αεροσκάφος εάν παρθούν τα κατάλληλα αντίμετρα δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.