9/10/09

Επανεκκίνηση του διαλόγου με την Άγκυρα Απευθείας μήνυμα του Γ. Παπανδρέου στον τουρκικό λαό

Με τη φράση «θέλω να απευθύνω ένα μήνυμα στον τουρκικό λαό, ο οποίος με γνωρίζει πολύ καλά, γνωρίζει τις προσπάθειες μου για προσέγγιση την ειλικρίνεια με την οποία μιλώ για τα ζητήματα που μας αφορούν και μας πονούν» ο πρωθυπουργός, από την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έδωσε το στίγμα της στρατηγικής την οποία θα ακολουθήσει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Επίθεση φιλίας πραγματοποίησε προς τη γειτονική χώρα, αναφερόμενος στο Κυπριακό, τη βελτίωση των διμερών σχέσεων, τον απόλυτο σεβασμό στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, το σεβασμό στις θρησκευτικές ελευθερίες, το Πατριαρχείο και τη Χάλκη."Όλα αυτά θα συνεκτιμηθούν μεσα στο πλαισιο των υποχρεώσεων της Τουρκίας, στην πορεία της προς την ΕΕ", τόνισε ο Γ. Παπανδρέου, ενόψει της κρίσης της γειτονικής χώρας από την Ε. Ε τον προσεχή Δεκέμβριο και πρόσθεσε με νόημα: "Είμαι εδώ, για να μιλήσουμε για τα προβλήματα, όχι για να τα εκμεταλλευτούμε αλλά για να τα λύσουμε".

Μιλώντας για την Κύπρο, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι "πρέπει να απελευθερώσουμε την Κύπρο από εξαρτήσεις από τις μητέρες πατρίδες, από στρατεύματα κατοχής, από διαιρέσεις και τείχη"

Ο διάλογος Παπανδρέου - Βαρθολομαίου
"Χαιρετίζουμε την εκλογή και την ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, σε εσάς και το ΠΑΣΟΚ", είπε ο κ. Βαρθολομαίος, προσθέτοντας, απευθυνόμενος στον Γ. Παπανδρέου, ότι "είναι εγνωσμένων ικανοτήτων και θα αντεπεξέλθει στα δύσκολα καθήκοντά του". "Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι από τις πρώτες ημέρες της πρωθυπουργίας σας, ήρθατε στο Οικ. Πατριαρχείο. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει η Ελλάδα και τη Τουρκία να ζήσουν ειρηνικά", κατέληξε ο οικουμενικός πατριάρχης.

Στην ανταπάντησή του ο πρωθυπουργός ανέφερε: "Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που σας επισκέπτομαι καθώς πέραν της επισημότητας, έχουμε και μία προσωπική φιλία. Ειστε ένας ανθρωπος που με τη σοφία του και τη δραση του, έχετε πρωτοπορήσει, αναδικνύοντας τη σημασία της οικολογίας και της πράσινης ανάπτυξης και έχετε αναδείξει την Ορθοδοξία σε όλο τον κόσμο".

Ο Γ. Παπανδρέου θα επισκεφτεί τον τάφο του Ισμαήλ Τζεμ, και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη Διαβαλκανική Σύνοδο, ενώ θα συναντηθεί και με τον Ταγίπ Ερντογάν.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

17 σχόλια:

  1. Καλά ήθελα να μάθω τόσα χρόνια αυτός που βρίσκεται ;
    Τους έχουμε ζαλίσει με τις επιθέσεις φιλίας τους Τούρκους αλλά αυτοί εκεί ακλόνητοι. CASUS BELLI. Τι περιμένει, ότι επειδή οι Τούρκοι τον ξέρουν από τις ζεμπεκιές του, θα αλλάξουν κιόλλας ; Ε και ; Και ο Κωστάκης είχε κουμπαριές μαζί τους. Κι αυτός επίθεση φιλίας εξαπέλυσε στους Τούρκους και τι έγινε ;
    Α, ΝΑΙ. Αλλο Γιώργος άλλα Κώστας. Τώρα οι Τούρκοι θα στρώσουν.
    Να δω πότε θα ξυπνήσει από το λήθαργο στον οποίο βρίσκεται. Α ρε Ίμια που του χρειάζονται για να πάρει μιά γεύση.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙ ΜΕ ΤΟ "ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΟΡΦΩΣΗ, ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΤΑΞΗ" ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ. ΤΟ "ΘΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ" ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ. ΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ; ΕΙΝΑΙ ΖΑΛΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΛΕ.....

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οθωμανία πρόσω ολοταχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θέλω να απευθύνω ένα μήνυμα στον τουρκικό λαό, ο οποίος με γνωρίζει πολύ καλά, γνωρίζει τις προσπάθειες μου για προσέγγιση την ειλικρίνεια με την οποία μιλώ για τα ζητήματα που μας αφορούν και μας πονούν»

    Τι μας λέει ο ποιητήςς;Πιο πόνο για ποιους λαούς; Διεκδικούμαι τίποτα και δεν το θυμάμαι;
    Μιλάμε για αλύτρωτες πατρίδες και δεν το έχω μάθει ακόμα;
    Πετάμε πάνω από το FIR της Αγκυρας και λέμε ότι είναι δικό μας και μου το κρύβουν;
    Ζήτησαμε την αποστρατικοποίηση της Σμύρνής ή της Εφέσσου γιατί εκεί γεννήθηκε ο Ομηρος και μου το κρατάνε μυστικό;
    Εχουμε Ελληνική μειονότητα που της καταπατούν τα δικαιωμάτα της , αν είναι ποτέ δυνατόν , και τους κοροιδεύουμαι ότι νοιαζόμαστε;
    Η μήπως υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι από το 1974 ΄, Τούρκοι εννοώ, στην Άμμόχωστο και το ξεχάσαμε;
    Καλά να τα λέει ο Τούρκος αλλά να τα υπονοεί και να τα λέει εφθαρσώς και ο δικός μας;
    Δλδ εμ και μας χρώσταγαν θα μας πάρουν και το βόδι; και μετά λέμε 100 μέρες και όλα θα φτιάξουν....
    Δλδ όταν λέμε φτιάχνω πως το εννοούμε; Γκρεμίζουμε το οικοδόμημα στήνουμε σκηνή και γλυτώνουμε τα καθαριστικά από το καθάρισμα άρα λύσαμε το οικονομικό αδιέξοδο;
    Τώρα πως να φερθώ δημοκρατικά , ή απολυταρχικά; Κόσμια ή με αγένεια;
    Κρίμα απλά κρίμα κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει, είναι νωρίς ακόμη ,όμως..το διάγγελμα φιλιας στον τουρκικό λαό;;; ποιός τουρκος θα δώσει σημασία;;;μάλλον απευθύνεται στην εσωτερική αγορά.... και η κατάργηση του ΥΜΑΘ=υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης,άσχετα αν ισχυρίζονται ότι τωρα θα είναι2 ολόκληροι υφυπουργοί , μου δίνει την εντύπωση ότι το πιντί είναι μπουνταλάς..και οι περί αυτόν,επίσης.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άσχετα με τα παραπάνω, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τον οποίο είχε ρίξει ο Γιωργάκης με την υπόθεση Οτζαλάν και τώρα είναι όλα μέλι-γάλα, διακρίνεται για τους καλούς του τρόπους. Μία ματιά εδώ κι εδώ θα σας πείσει. Μιλάμε για άνθρωπο του σαλονιού, όχι παίξε-γέλασε. Αυτόν είχαμε ΥπΕξ και μας πήρε ο διάολος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή, φτου κι από την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Ο Γ. Παπανδρέου θα επισκεφτεί τον τάφο του Ισμαήλ Τζεμ,"

    αλίμονο,μια στον μουσταφά κεμάλ θα πηγαίνει,μια στον τζεμ! Όλοι τους σόι είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το κυριώτερο μέρος του λόγου το ξεχάσατε(;):
    ....Μιλώντας για την Κύπρο, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι "πρέπει να απελευθερώσουμε την Κύπρο από εξαρτήσεις από τις μητέρες πατρίδες, από στρατεύματα κατοχής, από διαιρέσεις και τείχη"....
    Όχι πως δεν το περιμέναμε, αφού ο ΓΑΠ δεν έχει κρύψει ποτέ τις προθέσεις του σχετικά με τα Εθνικά μας ζητήματα, αλλά, ήμαρτον!!
    Πριν καν απευθύνει λόγο προς τον Ελληνικό λαό (εκτός και μου διέφυγε)που στο κάτω-κάτω τον εξέλεξε, και που μέσα σε τόσα προβλήματα θα άξιζε έστω και μία λεκτική ενθάρρυνση,σπεύδει να ξεστομίσει τέτοια ανοσιουργήματα;!!
    Δηλαδή, τόσο αίμα και τόσοι αγώνες για τί πράγμα ακριβώς έγιναν;
    Είναι κομμάτι του Ελληνισμού η Κύπρος, ή όχι;
    Αντιλαμβάνομαι ότι όλα αυτά δεν γίνονται "εν κενώ" και οτι οι ακούραστες προσπάθειες ανθρώπων σαν τον ΓΑΠ και αυτών που συγκέντρωσε γύρω του, έχουν οδηγήσει στην (αυτο)διάλυση της Ελληνικής κοινωνίας, σε σημείο που κανείς πλέον να μην ξαφνιάζεται(ούτε και φυσικά να αντιδρά) σε τέτοιου είδους εξευτελιστικών για την Ελλάδα συμπεριφορών!
    Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και στο Αιγαίο και στο Κυπριακό.΄Οσοι βαυκαλίζονται οτι υπάρχει έστω και μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να θέσει η Ελλάδα εμπόδια, ή αντιρρήσεις στην κρίση της Τουρκίας τον Δερκέμβριο, ας ξαναδιαβάσει τον λόγο του ΓΑΠ.
    Το επιτελείο του ΥΠΕΞ έπιασε αμέσως δουλειά.
    Αντίλογος δεν υπάρχει.


    http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=90617

    Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Παπανδρέου δίνει περιεχόμενο στην λέξη Φιλέλληνας! Κατακλύζομαι από αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. που είσαι stef να δεις τον αρχηγό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα φιλτατοι ο κυριος Τζεφρι Ανδρεα Παπανδρεου απο τις προγονους του κυρια Μινεικο - γιαγια του και κυρια Τσαντ - μητερα του εχει εβραικη καταγωγη, ενω ο κτηνανθρωπος κεμαλ μουσταφα ηταν ντονμε εβραιος.
    Για τον νεκρο κυριο Τζεμ δε γνωριζω.
    Φυσικο να υπαρχει αυτη η συμπαθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 6:45 διορθώθηκε το λάθος μου και ζητώ συγνωμη για αυτό.Δεν το ξέχασα ουτε το αγνόησα εσκεμμένα, η διαγραφή οφείλεται σε κάποια λάθος κίνηση στην διαμόρφωση του κειμένου.. Σε ευχαριστώ για την επισήμανση σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/10/blog-post_1896.html

    ....Μιλώντας για την Κύπρο, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι "πρέπει να απελευθερώσουμε την Κύπρο από εξαρτήσεις από τις μητέρες πατρίδες, από στρατεύματα κατοχής, από διαιρέσεις και τείχη"....

    Αναφέρεται και στην ανωτέρω παράθεση.Το επισημαίνω για να μην υπάρξουν τυχόν αμφιβολίες για επιλεκτική διαχείριση άρθρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κινήσεις ηττημένων που ζητάνε έλεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ποια προβληματα πρεπει να λυσουμε;
    Νομιζα οτι το μοναδικο προβλημα ηταν η υφαλοκριπιδα και ολα τα αλλα παραβιασεις απο την πλευρα της Τουρκιας των συνθηκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμε 8:27 μμ γράφεις: "ο κτηνανθρωπος κεμαλ μουσταφα ηταν ντονμε εβραιος. Για τον νεκρο κυριο Τζεμ δε γνωριζω" ... Σε πληροφορώ ότι και ο Ισμαήλ Τζεμ ... ΝΤΟΝΜΕΣ (*) κι αυτός και μάλιστα (αν θυμάμαι καλά) με καταγωγή από Σελανίκ (Θεσ/νίκη) μεριά, ξάδελφος δε του δολοφονημένου - γνωστού Τούρκου δημοσιογράφου - Αμπντί Ιπεκτσί (των γνωστών βραβείων) ... Ετσι για "τυφλοσούρτη της γιαγιάς" επίθετα - γενικώς - αναφερόμενα σε πολύτιμους λίθους (π.χ. Διαμαντ-όπουλος, Διαμαντ-οπούλου κλπ) παραπέμπουν σε Εβραίους κρυφούς και φανερούς!!! Hava Nagila.

    (*) Dönmeh refers to a group of Crypto-Jews in Turkey who claim to be descendants of the Jews who converted to Islam during the era of Sabbatai Zevi. Although they consider themselves Jews, they are not officially recognized by Jewish authorities.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ή είχαν πρόγονο που λεγόταν Διαμαντής ή Ζαφείρης ανόητε!ονόματα που στα χρονια της Επαναστάσεως συνηθιζόταν!τα επίθετα αυτά είναι κυριωνυμικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.