14/10/09

Το Μαξίμου θέλει τον Πάγκαλό του


Του Αλεξη Παπαχελα
Οταν θα τελειώσει η επικοινωνιακή καταιγίδα της νέας κυβέρνησης και θα προσγειωθεί στην άκρως σκληρή δημοσιονομική και καθημερινή πραγματικότητα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ελπίζουν πως θα έλθει η ώρα του Θόδωρου Πάγκαλου. Ο διορισμός του στη θέση του αντιπροέδρου-συντονιστή θεωρείται ίσως η μεγαλοφυέστερη κίνηση του κ. Παπανδρέου. Πέραν της όποιας εσωκομματικής σημειολογίας που έχει αξία για τους «κρεμλινολόγους» του ΠΑΣΟΚ, στον κ. Πάγκαλο βασίζουν πολλοί τις ελπίδες τους για να μην κατατμηθεί σε αυτόνομα φέουδα η νέα κυβέρνηση.

Ο έμπειρος πολιτικός έχει ορισμένα χαρακτηριστικά τα οποία μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμα, ειδικά όταν ξεσπούν διαφωνίες μεταξύ υπουργών. Είναι πρώτα απ’ όλα βαθύτατα ρεαλιστής και δεν συγκινείται από νεφελώδεις αναλύσεις και διακηρύξεις. Σε αυτό το σημείο της καριέρας του αντιμετωπίζει το πολιτικό κόστος σαν μια πάθηση ή όχληση, αλλά όχι σαν πραγματικό εμπόδιο για να γίνει αυτό που θεωρεί σωστό.

To σημαντικότερο όμως είναι ότι δύσκολα φαντάζεται κανείς έναν υπουργό, ακόμη και από τις «βεντέτες», να «αντιμιλά» στον αντιπρόεδρο ή να τον αγνοεί συστηματικά. Για την παγκάλεια άλλωστε υστεροφημία δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο φινάλε σε μια πολυτάραχη, και γεμάτη αυτοκαταστροφικές βέβαια παρενθέσεις, πολιτική καριέρα.

Ο κ. Πάγκαλος έχει εξάλλου την τάση να θέλει να «καθαρίσει» τις πιο δύσκολες καταστάσεις, χωρίς να ζυγίζει με το δράμι το προσωπικό ρίσκο που αναλαμβάνει. Το έκανε στα Ιμια, όταν ο αρμόδιος επί αμυντικών θεμάτων συνάδελφός του τον κοιτούσε απλανώς και είχε να επιλέξει ανάμεσα σε δυνάμει καταστροφικές επιλογές. Τη χειρίσθηκε με ρεαλισμό, απέφυγε τη σύρραξη, αλλά και την αναγκαστική προσέλευση σε μια διάσκεψη υπό ατιμωτικούς όρους. Ακόμη και στην υπόθεση Οτσαλάν ο κ. Πάγκαλος ανέλαβε να «καθαρίσει» μια χαμένη υπόθεση, γνωρίζοντας ότι είχε σημαντικές πιθανότητες να καεί.

Ασφαλώς και ελλοχεύουν κίνδυνοι στην ανάθεση ενός κρίσιμου ρόλου στον έμπειρο πολιτικό. Κανείς δεν θέλει να σκεφθεί τι θα συμβεί αν θεωρήσει ότι ο ρόλος του είναι περισσότερο διακοσμητικός ή αν θα διαφωνήσει έντονα με κάποιον κορυφαίο υπουργό. Η εμπειρία του από διάφορα πόστα, ακόμη και το γεγονός ότι έχει χειρισθεί τις σημαντικότερες μεταπολιτευτικές κρίσεις, τον καθιστά κομβικό «παίκτη» σε ένα σύστημα που δεν έχει ποτέ δοκιμασθεί σε πραγματικές συνθήκες. Οπως άλλωστε είπε ο Γουόρεν Κρίστοφερ όταν πρωτομπήκε στον Λευκό Οίκο του Κλίντον και είδε πολλά «παιδιά» να γυρίζουν γύρω γύρω χωρίς κατεύθυνση, «καλό θα ήταν να έλθει κανένας “γέρος” με γκρίζα μαλλιά και λίγη κοιλίτσα να σας βάλει τάξη...».
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

24 σχόλια:

  1. Να δούμε όταν θα πλακωθούν ο Τζέφρυ με τον χοντροΘόδωρο τί θα λέει το αμερικανάκι ο Παπαχελάς... Απορώ μαζί σας, κύριε Καλεντερίδη, που ό,τι παρλαπίπα ξεφουρνίζει ο Alexis, μάς την αναρτάτε σαν θέσφατο. Κι όταν εσείς ειδικά, έχετε καεί από τον εγγονό του Δικτάτορα Πάγκαλου, που (σύν τοις άλλοις) έχει δηλώσει άθεος σε συνέντευξή του τον περασμένο Μάϊο στα "Νέα" και σήμερα πήγε ο αθεόφοβος στην Βουλή και ορκίστηκε σαν καλός Χριστιανός! Ω της υποκρισίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε φίλε
    η είδηση είναι ότι γράφτηκε αυτό το άρθρο και δημοσιεύθηκε σε μια από τις μεγάλες και σοβαρές εφημερίδες στην Ελλάδα.
    Δεν πρέπει να ενημερωθούμε γι' αυτό;
    Το ότι το δημοσιεύσαμε, δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και ό,τι λέει το άρθρο.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥτό είναι!!!Την ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ και ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ Ελληνικής γής που ΚΑΙ ο κ.Παγκαλος ήταν συνυπεύθηνος ώς ΥΠΕΞ μας την ονομάζουν ώς ρεαλισμό και πολιτική εμπειρία..αλλά τι να πει κανείς για τον κ.Παπαχελά.
    Εχω όμως μια απορία γιατί κανένας απο τους μεγάλους αυτού του τόπου όταν ανφέρεται στα Ιμια δεν μιλάει για το ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ που είχαμε εκείνη την βραδιά...
    Μελίγα λόγια τόσο πολυ φοβούνται να παραδεχτούν ότι είχαμε την ιστορική ευκαιρία να κάνουμε τους απέναντι ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΥΣ να σωπάσουν για αρκετά χρόνια!!!
    Αυτην την πτυχή δεν την έχω ακούσει απο επίσημα χείλη με΄χρι σήμερα...το μο΄νο που άκουω είναι οι "πολιτικές" κινήσεις τους...Τρομάρα τους
    Λάκων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παπανδρέου, Πάγκαλος, Παπαχελάς… Τι κοινό έχουν… Τι κοινό έχουν…
    Μπορεί άραγε να το μαντέψει κάποιος; Πώς το είπαμε; Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα; Με λιβανίσματα από Παπαχελά δεν μπορεί να είναι κάτι ούτε Πανελλήνιο ούτε Σοσιαλιστικό ούτε Κίνημα. Ιδίως αν περιέχει το ήθος του Πάγκαλου και τις θέσεις του Παπανδρέου. Συνεχίστε τους λιβανωτούς κύριοι μεγαλοδημοσιογράφοι να δούμε πότε θα αντιληφθείτε το γελοίο των ισχυρισμών σας… Ακούς εκεί Γουόρεν Κρίστοφερ ο Πάγκαλος!!! Μιας και δεν ξέρω από πρόσφατη αμερικανική ιστορία. Αναρωτιέμαι άραγε ο Γουώρεν Κρίστοφερ παρέδωσε αμερικανικό έδαφος σε ξένη χώρα; Έτσι για να επιβεβαιώσουμε και την αναλογία των συγκρίσεων.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. [ .. η είδηση είναι ότι γράφτηκε αυτό το άρθρο και δημοσιεύθηκε σε μια από τις μεγάλες και σοβαρές εφημερίδες στην Ελλάδα...]

    εξ άλλου η λέσχη Bilderberg είναι διακομματική (και διακαναλική..:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η εμπειρία του από διάφορα πόστα, ακόμη και το γεγονός ότι έχει χειρισθεί τις σημαντικότερες μεταπολιτευτικές κρίσεις, τον καθιστά κομβικό «παίκτη» σε ένα σύστημα που δεν έχει ποτέ δοκιμασθεί σε πραγματικές συνθήκες.

    χειροτερες ;

    αν δεν δουμε το τελος δεν θα πρεπει να βγαζουμε βιαστικα συμπερασματα

    συνηθως οπως του βαρανε χορευει,
    αλλα εχει και άλλα ταλεντα που δεν αφηνει ανεκμεταλευτα,

    ο μεγαλος τραγουδιστης μπορει να μην εχει εξαντλησει το ρεπερτοριο του ακομα ,

    να δουμε λοιπον το κυκνιο ασμα του

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελπίζω να φαγωθούν μεταξύ τους τα κοράκια του ΠΑΣΟΚ ώστε να πέσει γρήγορα αυτή η κυβέρνηση. Όχι ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν καλύτερη. Βάλαμε όμως στον ύψιστο εκτελεστικό θώκο έναν άνθρωπο που δοκιμάστηκε ανεπτυχώς στο παρελθόν και που τώρα πρέπει να ελπίζουμε ότι θα καταφέρει έστω να λύσει κάποιο από τα εθνικά θέματα. Όχι με ευνοίκούς όρους, όχι όμως τουλάχιστον με τους πλέον επονείδιστους. Να δείτε που φτάσαμε. Να ελπίζουμε σε μια ήπια εθνική τραγωδία. Κρα ρε, κρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε λίγο θα μας πούν τον Πάγκαλο φλογερό πατριώτη και επιτυχημένο διαχειριστή κρίσεων!!!χαχχα.....ε μόνο γέλια προκαλούν τέτοια καθοδηγούμενα δημοσιεύματα..!!!Δεν θα ξεχάσω ποτέ όσο ζω την ατάκα του Πάγκαλου σε συνέντευξη μετά τα Ίμια...που είπε...."οι έλληνες στρατιώτες δεν είναι κρέας για τα κανόνια των Τούρκων για να κάνω πόλεμο".......κανείς δεν είπε τον πόλεμο εύκολο αλλά άμα οι πρόγονοί μας αισθάνονταν κρέας τώρα Πάγκαλε θα μιλούσες Περσικά και όχι Ελληνικά!!!!
    Ας μη μιλήσουμε για το θέμα Οτσαλάν που ο κ.Καλεντερίδης γνωρίζει απο πρώτο χέρι και εννοείται καλύτερα απο όλους..!!!Ε ρε Πάγκαλε, θέλω να σε δω τώρα τι μας επιφυλάσεις και τί θα λένε οι δημοσιογράφοι για να σε βγάλουν πάλι καθαρό και σημαντικό..!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ..πριν εβλεπα στο ιστολογιο την φωτο της ντορας..και εκανα μερικα λεπτα να συνελθω,τωρα θα εχω..πανγκαλο???
    στις σχετικες αναρτησεις ας εχουμε πιο ακινδυνες φωτογραφιες....ενα ελεφαντακι ασ πουμε και εμεις θα...καταλαβουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aν και τα πιο πολλά είναι ήδη γραμμένα και σχολιασμένα από τους προηγούμενους,μου κάνει εντύπωση αφού είναι ουσιαστικά επίκαιρο το θέμα των ιμίων και ο παπαχελάς όπως λέγεται έχει πολύ καλή πληροφόρηση από την άλλη πλευρά του ατλαντικού,δεν του είπε κάποιος εκεί στην εφημερίδα ότι τα ιμια που αποφάσισε να μην κάνει πόλεμο όπως λέει ήταν δικά μας βάση αποδείξεων πού το ξέραν και οι τούρκοι αλλα και οι αμερικανοι,όμως εδώ είναι το πονηρό στοιχειο προς τους οπαδούς του πασοκ που διαβάζουν την εφημερίδα απλά αδειάζει σαν λίγο τοv σημίτη τον τουρκοφάγο,ενώ δείχνει τον πάγκαλο αποφασιστικό με ηγετικά χαρακτηριστικά και στοιχεια.μήπως κάποιος πρέπει να πει στο παπατρέχα ότι ο πάγκαλος αν λειτουργούσαν οι νόμοι όπως θα έπρεπε και οι εισαγγελείς κάνανε σωστά την δουλειά τους αυτός τώρα θα έπρεπε να ήταν υπόδικος για εσχατη προδοσία υποστολή σημαίας παραχώρηση εδάφους σε ξένη χωρα και οτι άλλο μπορεί να κατηγορηθεί όλη η πολιτική ηγεσία τις περιόδου τον ιμίων,και όχι να ωραίοποιείται σαν μεγάλος πολιτικός,και να είναι εκεί που είναι τώρα δηλαδή στην βουλή και σε κυβερνητικό πόστο.φυσικά ο bravo θα έχει κάποιους λόγους για εσωκομματική ισορροπία που αυτή η κίνηση θα φάνη στο μέλλον. το γλείψιμο όμως του παπατρέχα και φυσικά τις εφημερίδας δεν έχει όρια,ωραιοποίηση σε ότι χειρότερο έχει αναδείξει ο ελληνικός πολιτικός κόσμος.ο μεγάλος πάγκαλος που στην περίπτωση οτσαλάν πείρε τον μπούλο και ο παπατρέχας εδώ λέει τις παπαριές του και όσοι καταλάβανε καταλάβανε: λέει ότι το χειρίστηκε σωστά δεν λέει ότι ο τουρκοφάγος τον σούταρε και έβαλε εντός μιας νύχτας τον παπανδρέου και με τις δικιές του ουσιαστικά ενέργειες σαν υπουργός εξωτερικόν βρέθηκε λύση στο πρόβλημα όχι του οτσαλάν γιατί αυτό πια ήταν τελειωμένο, αλλα του Σάββα και σε οποιον άλλον ήταν μαζί του για να βρει τον δρόμο τις επιστροφής αφού ουσιαστικά ήταν ξεχασμένος και κρεμασμένος σε ξένη χωρα,τόσο νοιάστηκε αυτός ο άνθρωπος ο μεγάλος πολιτικός πάγκαλος,αλλα ουσιαστικά άφησε στην τύχη τους ανθρώπους που δούλευαν για την ίδια την κυβέρνηση για την χωρα,που αυτός ήταν και δυστυχώς είναι υπουργός.όχι δεν έκανε πόλεμο για τις βραχονησίδες και εδώ ταιριάζουν τα λόγια του παπανδρέου που λένε παραχωρώ λίγα μετρα γης και κοιμάμαι ήσυχος,που απ ηχεί τις αντίληψης τις τότε κυβέρνησις και φυσικά δείχνει μια επισφαλή κυβέρνηση προς τις πολιτικές τις πράξεις για το μέλλον τις χώρας.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχ, με προλάβατε ....!


    Άκουσον, άκουσον...,

    - "Ο κ. Πάγκαλος έχει εξάλλου την τάση να θέλει να «καθαρίσει» τις πιο δύσκολες καταστάσεις, χωρίς να ζυγίζει με το δράμι το προσωπικό ρίσκο που αναλαμβάνει. Το έκανε στα Ιμια, όταν ο αρμόδιος επί αμυντικών θεμάτων συνάδελφός του τον κοιτούσε απλανώς και είχε να επιλέξει ανάμεσα σε δυνάμει καταστροφικές επιλογές. Τη χειρίσθηκε με ρεαλισμό, απέφυγε τη σύρραξη, αλλά και την αναγκαστική προσέλευση σε μια διάσκεψη υπό ατιμωτικούς όρους. Ακόμη και στην υπόθεση Οτσαλάν ο κ. Πάγκαλος ανέλαβε να «καθαρίσει» μια χαμένη υπόθεση, γνωρίζοντας ότι είχε σημαντικές πιθανότητες να καεί." -

    Έτσι λοιπόν ο Παπαχελάς υμνολογεί τον υπέρβαρο (αγγλιστί obese) .. Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης;

    Είδατε..., είδατε πως η επαίσχυντη αποτυχία κατά την κρίση των Ιμίων και το αίσχος της μεθόδευσης και της διαδικασίας της παράδοσης του Öcelan, μετατρέπονται σε ηρωϊσμό, παλληκαριά και χειρισμό σοβαρών κρίσεων με ρεαλισμό (Sic!)!

    Από που έγιναν αυτοί οι χειρισμοί, ... από το MEGA Channel... ;;;;

    Βρε τι πάθαμεεεεε ...!!!

    Φιλικά

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχω μία απορία !

    Ο Γουώρεν Κρίστοφερ δεν είναι εκείνος ο "....μυμιοποιημένος..." ηλικιωμένος Αμερικανός ΥΠΕΞ, ο οποίος, όταν τον ρώτησαν οι Έλληνες δημοσιογράφοι, αν ο τότε πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα επισκεφθεί επίσημα τον Ιούνιο την Γουώσινγκτον, απήντησε - "Ποιά επίσημη επίσκεψη, εσείς τον Ιούνιο θα έχετε εκλογές !" -.

    Μάντης. Πως το εγνώριζε, ε!!!

    Αυτός δεν είναι, γιατί αν είναι αυτός τότε η φωτογραφία της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ δεν είναι η δική του.

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΥΠΕΞ Ντόρα παράγει ειδήσεις, νέα πως το λένε. Το ίδιο κι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και χύμα ατομο ΠάνΚάλος, η ο γιωργακης κι οι άλλοι υπουργοί. Ο κύριος Σάββας την έχει δει ενημερωτικά και καλά κάνει που βάζει κομμάτια του Παπαμπιλντεμπεργκ γιατί είναι ιμάντας διαβίβασης κλίματος αλλά και επιθυμιών του ξένου παράγοντα. Γκε, γκε ?
    Είναι για λύπηση ο Πάγκαλος, μόνον αυτός, γιατί εχει το περισσότερο μυαλό και είναι πολύ άρρωστος. Δε λέει να ξεφουσκώσει ο ρημαγμένος τόφαλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητά μου παιδια, το ξερω οτι ειναι δυσκολο να παραδεχτήτε οτι ο μπουλης εχασε την εξουσία, αλλα δυστυχώς αυτο ειναι μια πραγματικότητα!Για τα επόμενα 20 χρονια(διοτι απεδειχθη οτι τα ΠΑΣΟΚια ξερουν καλα να κουλαντρίζουν την εξουσια) πρεπει να κανετε(κανουμε)πετρα την καρδια σας και να υπομεινετε τα βιτσια τους.Υπομονή!Τα πρωτα 100 χρονια ειναι τα δυσκολα!Το μονο καλο ειναι οτι ο Βουλγαράκης κατάφερε και απέκτησε κότερο "τριζάτο" και ολοι οι αλλοι να πανε να πνιγουν!



    Μίνως.
    Υ.Γ.Ζαφειρη!Που εισαι μωρε κοπέλι και σε πεθυμησα!Μολις επέστρεψα απο το πολυπολιτισμικό Λονδίνο(αντε και στα δικα μας!)και το μυαλό μου ειναι σε σενα!Σε βλέπω μεθαυριο στο μιας ημέρας συνέδριο της ΝΟΥ-ΔΟΥ(οπως λεμε ΘΟΥ-ΒΟΥ)να ξελαρυγκιάζεσαι να φωνάζεις "ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!Αλλα τι λεω;Αυτος ο μπουχέσας "μας τελείωσε"!Καιρός για τον επόμενο!Λες να ειναι ο Πανίκας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ:
    1ον ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ , ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ.
    2ον. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ - ΙΜΙΑ, ΟΤΣΑΛΑΝ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΞ κ.λ.π- ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟ, ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΝ Ο ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ειναι καταπληκτικο!!! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΟΤΣΑΛΑΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣ ΤΖΕΟΦ!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΑΣΦΑΛΩΣ! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ ΑΥΤΟ!! ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ἙΓΚΡΙΤΟΙ"ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΕΤΑΠΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΕΩΣ ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΝΑ ΤΟΥ ΓΥΑΛΙΣΟΥΝ ΛΙΓΑΚΙ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ!! ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ "ἙΓΚΡΙΤΗ" ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ!!

    ΑΧ! ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΓΚΡΙΤΟΙ!!! ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ! ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Από πότε αλήθεια αυτός ο πλέον ιστορικός πολιτισμικά τόπος, παράγει μόνο μειοδότες πολιτικούς με αυξανόμενες διαρκώς υπευθυνότητες, σε αυτή την εθνική χωρίς φρένο μειοδοσία ;

    ΕΦΗΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Ο διορισμός του στη θέση του αντιπροέδρου-συντονιστή θεωρείται ίσως η μεγαλοφυέστερη κίνηση του κ. Παπανδρέου"...'τι να σχολιάσεις πραγματικά...οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους..θα ήταν για γέλεια αν δεν ήταν τραγικά. Ένας ντενεκές που κάνει πολύ θόρυβο είναι η μεγαλοφυέστερη κίνηση k@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ε όταν έχουμε ως λαϊκό ήρωα τον Καραγκιόζη και τον Χατζηαβάτη και τους έχουμε εντάξει στην παράδοσή μας τι περιμένουμε; Απλά θα τους μιμούμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ενα γενικό σχόλιο και ο νοών νοείτο:
    Στο κόσμο αυτό έχουμε δυο γένη το αρσενικό (άντρες) και το θυληκό (γυναίκες).Δυστηχώς όμως από το αρσενικό γένος πλέον έχουμε πολλούς που είναι άντρες κατ' ευφημισμό και μόνο και κατ'όνομα.Εχουμε πολλούς που φοράνε παντελόνια για να μη κρύώνουν το χειμώνα.
    Ετσι λοιπόν έχουμε φτάσει στο σημείο και αυτό που κατηγορούμε στο κόσμο τις λεγόμενες π...στιες να τις επικρωτούμαι με τις επιλογές μας ...
    Οταν λοιπον πέρα απο τις κοινότυπες πλέον εκφράσεις αξιοπρέπεια, σεβασμός - βλέπετε έκει έχουμε φτάσει όσοι τις πιστεύουν να είναι γραφικοί και κοινότυποι.Οταν λοιπόν εκτός απο αυτές έχουμε σοδομίσει και στις έννοιες όρκος, τιμή , λόγος εεε απο κει και πέρα γιατι αναρωτιόμαστε αν μας πάρει ο διάολος και μας σηκώσει αφού τον φωνάζουμε να έρθει τι να μας αρνηθεί ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ''Αγαπητέ Πάγκαλε,εδώ εδώ υπογράψτε!Θα κάνετε φρ να σας ακούσω;-Παπαχελάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Παιδιά δεν διάβασα όλα τα παραπάνω σχόλια και δεν ξέρω αν ξανααναφέρθηκε αλλά αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι τον καταξεφτίλησαν τον Πάγκαλο με το βοβλίο για τα Ίμια που μόλις κυκλοφόρησε και βγήκε το αμερικανάκι ο Παπαχελάς να μας πει τα απίστευτα για να τον υπερασπιστεί ως πατριώτη.Μάλλον τον χρειάζονται οι φίλοι μας ακόμα τον Πάγκαλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.